FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

LANDI RENZO II gen. - problem

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> LANDI RENZO II gen. - problem
Author
Poziom 7
Poziom 7

Post#1 Post from the author of the topic 04 Sep 2009 09:16   

LANDI RENZO II gen. - problem

witam
nie moge uleczyć mojego w seiceto 900 :cry: Problem polega na tym że nie chce przełączć na gaz gdy jest zimny nawet gdzy temperatura otoczenia przekracz 25 stopni przełączy dopiero gdy temperatura silnika osiągnie 80 stopni więc pare ładny kilometrów musze zrobić aby przełączyć na gaz .Gdy silnik jest gorący to przełącza już na gaz bezproblemów.
Co już zrobiłem :
-wymieniłem elektozawór gazowy,
-filtr gazu
-wymieniłem membramy w parowniku na oryginalne (troszke się poprawiło ale to jeszce nie to).
wcześniej nie miałem problemów z przełączaniem na gaz nawet przy temperaturze 0 stopni.
Czy usterka moze tkwić w układzie sterującym gazu ,czy kupno interfejsu i pogrzebanie w programie coś pomoże ?
Moja instalka to II generacja landi renzo,parownik se81 ,układ sterujący LCS V05 ER.

ps. parownik nie posiada czujnika temp.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 04 Sep 2009 09:16   

Back to top

mirben
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 04 Sep 2009 09:26   

Re: LANDI RENZO II gen. - problem

Co Kolega rozumie przez określenie: Problem polega na tym że nie chce przełączć na gaz gdy jest zimny. ? Czy nie działa układ elektrycznie czy po prostu auto nie chce jechać na gazie pomimo sygnałów otwarcia na zawory?
A czy układ sterowania gazem nie korzysta czasem z czujnika temperatury w innym miejscu niż parownik? Wszystko wskazuje na jego błedne działanie. Ewentualnie na takie ustawienia w programie. Ten stan trwa już długo, czy pojawił się nagle czy narastał ?
Interfej mieć to dobra sprawa, pewnie wskazania tego czujnika można byłoby tam podejrzeć.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Sep 2009 09:26   

Back to top

xtom
Poziom 7
Poziom 7

Post#3 Post from the author of the topic 04 Sep 2009 09:39   

jest tam jakiś czujnik który jest wkręcony od góry w głowice silnika musze sprawdzić czy jest podpięty pod układ sterujący lpg jeśli tak to kupie interfejs i sprawdze czy się coś tam ustawia z temperaturą :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 04 Sep 2009 09:39   

Back to top

mirben
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 04 Sep 2009 09:42   

Czy coś się ustawia z temperaturą to w programie bez połączenia z sterownikiem da się zobaczyć.
Back to top

xtom
Poziom 7
Poziom 7

Post#5 Post from the author of the topic 13 Sep 2009 16:14   

czy wie ktoś gdzie można sciągnąć softa do LCS A/1 -V05-ER w wersji pl ,ściagnąłem z elektrody landi renzo_LCS.rar ale jest w wersji italiano :| ?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Sep 2009 16:14   

Back to top

Błażej
Poziom 26
Poziom 26

Post#6 13 Sep 2009 16:28   

Regulamin pkt 11, 11.1.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> LANDI RENZO II gen. - problem
Page 1 of 1

Page generation time: 1.305 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed