| Author |
woojan Poziom 3

|
10 Jun 2004 21:59 officejet t65 błąd karetki |
|
|
|
Witam wszystkich chętnych do pomocy
Mam problem z officejet t65, mianowicie chodzi o to, że po czyszczeniu kombajna (działającego) wyskakuje komunikat z błędem "Open cover Clear pen carriage jam, then press Enter". Z komunikatu o błędzie domyślam się, że chodzi o karetke ale została wyczyszczona i nic to nie pomogło. Karetka zachowuje się dość dziwnie po wciśnięciu enter przesuwa się w kierunku stacji serwisowej i wraca prawie na to samo miejsce w międzyczasie słychać stacje serwisową, że coś tam chce się przesunąć. Po paru takich operacjach dojerzdża do lewej strony.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Jun 2004 21:59 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
AliYO Poziom 16

|
11 Jun 2004 17:40 Re: officejet t65 błąd karetki |
|
|
|
miałem kiedyś taki przypadek w innym officejet, klient powiedział że zrobił sobie konserwacje i jak poskładał to przestał działać. okazało się że miał uszkodzoną elektronike i fotocele w karetce. spróbuj najpierw wyczyścić fotocele, ew. jak masz jakąś dj9xx to przelutuj.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Jun 2004 17:40 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tito Poziom 17

|
11 Jun 2004 22:46 Re: officejet t65 błąd karetki |
|
|
|
chyba masz zatartą prowadnicę od karetki i stawia ona za duży opór. Wyczyść prowadnicę spirytusem i natłuść olejem silikonowym takim od kserokopiarki, jest najlepszy. Nie stosuj smaru , ewentualnie możesz użyć jeszcze oleju maszynowego.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Jun 2004 22:46 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
woojan Poziom 3

|
11 Jun 2004 23:46 Re: officejet t65 błąd karetki |
|
|
|
Prowadnica od karetki była czyszczona i nic to nie pomogło a co do rady AliYO to foto cele też czyściłem jedyna szansa to chyba wymiana ich.
Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły bo mi już brakuje.
|
|
| Back to top |
|
 |