FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Epson c42sx i ssc 3.61

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Epson c42sx i ssc 3.61
Author
Poziom 5
Poziom 5

Post#1 Post from the author of the topic 10 Jun 2004 21:33   

Epson c42sx i ssc 3.61

Witam wszystkich forumowiczów i ponieważ z przeczytanych postów widzę że mogę liczyć na pomoc to mam pytanko. Czy reset licznika w Epsonie c42sx mogę zrobić programem ssc utilitis 3.61 czy tylko przytoczoną w poprzednich postach wersją 3.10. A tak swoją drogą to szczyt bezczelności ze strony Epsona żeby ukrywał w swoim sprzęcie dodatkowe koszty obciążające użytkowników i to tuż po zakończeniu gwarancji... Zamierzam w tej sprawie wystosować pismo do Urzędu Ochrony Konsumenta. Czy ktoś jeszcze się pod nim podpisze??? 8)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 Jun 2004 21:33   

Back to top

Robert B
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 11 Jun 2004 00:28   

Epson c42sx i ssc 3.61

Nawet wcześniejszą i każdą wyższą. Wystarczy przeczytać na stronie SSC o obsłudze konkretnych wersji.
A gdzie to pismo zamierzasz wysłać? Do Epsona w Japonii??? Licznik pampersa służy do ochrony elementów drukarki przed przelaniem nadmiaru atramentu z pampersa (widziałem już takie drukarki). To tak jakbyś chciał skarżyć producenta samochodu z komputerem pokładowym że ten upomina się o serwis. Bez sensu. Nie bądź pieniaczem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Jun 2004 00:28   

Back to top

slawikz
Poziom 5
Poziom 5

Post#3 Post from the author of the topic 11 Jun 2004 22:18   

Re: Epson c42sx i ssc 3.61

Najpierw dziękuję za odpowiedź, ale jednocześnie chcę powiedzieć, że nie jestem pieniaczem tylko logicznie rozumującym klientem, bo jeśli ktoś sprzedaje bubel, który tuż po zakończeniu gwarancji wymaga obsługi serwisowej to jest grubo nie fair. Zresztą jeżeli porównamy sprzęt podobnej klasy to o ile mi wiadomo producenci nie posuneli się do tak wstrętnych podstępów a cena jaka płaci klient jest ceną końcową a nie z wliczoną obsługą serwisową i to po tak śmiesznie krótkim czasie.... Zresztą jak tę klasę drukarek można porównywać z samochodem z systemem komputerowym.... Nadal uważam, że producent postąpił bardzo źle i oprócz tego, że stracił klienta we mnie to wszystkim odradzam kupowanie sprzętu EPSON!!! Anóż po zakończeniu gwarancji przyjdzie Wam płacić za serwis używanego zgodnie z zasadami i starannością sprzętu i to o wiele większe kwoty??? 8)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Jun 2004 22:18   

Back to top

Robert B
Poziom 24
Poziom 24

Post#4 11 Jun 2004 22:38   

Epson c42sx i ssc 3.61

Licznik pampersa nie liczy czasu lecz ilość kopii wykonanych na drukarce. Albo sporo drukowałeś albo zwyczajnie licznik "zwariował" jak to się czasami zdarza każdej elektronice. Atramentowych Epsonów używam naprawdę wiele lat z uwagi na jakość wydruku. Obecne modele mają wielkość kropli 3 pikolitry, czego jeszcze nie udało się uzyskać innym producentom oraz wsteczne zasysanie rozprysków z powrotem do dysz, co spróbował zrobić jedynie Canon stosując podwójne grzejniki włączane z przesunięciem czasowym - droższe i bardziej skomplikowane rozwiązanie. Epson jako jedyny nie gotuje atramentu ponieważ stosuje technologię piezo. Prawdopodobnie dlatego ich polityka serwisowa jest tak restrykcyjna. Myłem pampersy wiele razy, resetowałem licznik i nie zdarzyło mi się nigdy żeby drukarka przestała działać "z brudu" jak to widziałem w innych nie wyposażonych w tę użyteczną według mnie funkcję. :)
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Epson c42sx i ssc 3.61
Page 1 of 1
Similar topics
Epson C42SX - mrugające diody (10)
EPSON C42SX Białe Kartki (6)
Epson Stylus c43sx szukam SSC Servive Utility 4.0 (3)
Epson c48, jak zresetować licznik programem SSC? (3)
Epson C42SX - element F1 (3)
Epson C43UX - ssc service - pomocy pilne! (5)
epson C42sx problem (6)
Epson C42SX (2)
epson C42SX (2)
Epson i SSC Service Utility?? (3)

Page generation time: 0.07 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed