Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 06 Wrz 2009 18:23
    marimba22
    Poziom 8  

    Witam, Zakupiłem to auto kilka dni temu, bardzo się ciesze z czujnikow parkowania tyl, jednak od wczoraj, gdy wlaczam wsteczny - slychac jest 2 sekundowe pikniecie i czujniki milkna. Sporadycznie jesli stoje juz przy przeszkodzie to pikna kilka razy w normie i znowu dluzsze pikniecie i nie dzialaja. Ma ktos pomysl co moze byc tego przyczyna ??? Dzis dwa razy zadzialaly normalnie i potem znowu awaria... Prosze o podpowiedz jak to ugryzc.

  • #2 06 Wrz 2009 18:43
    Doktorr
    Poziom 33  

    - niepewne zasilanie, masa , okablowanie.
    -usterka w obwodzie światła cofania.
    - uszkodzony głośniczek piezo.
    - uszkodzenie centralki.
    - uszkodzenie czujnika, czujników.
    W tym autku idzie oryginalny system zdiagnozować przy pomocy testera diagnostycznego , bez kombinowania i gdybania.

  • #3 16 Wrz 2009 14:49
    marimba22
    Poziom 8  

    I okazało się, że jeden z czujników padł. Mam nadzieję, że mój szwagier znajdzie taki na giełdzie w Poznaniu w dobrej cenie. Słyszałem, że kosztują ok 80-100zł.

  • #4 21 Wrz 2009 21:10
    BADI23
    Poziom 10  

    Dziś montowałem czujniki Cofania z allegro za 110zł takie http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=739344005

    Wszystko chodzi nie jest może idealnie dokładny ale działa

    Mam jedno pytanie bo chyba przedobrzyłem jak wcisnąłem czujnik w listwę to dodatkowo zakontrowałem jeszcze metalową podkładką od spodu zderzaka . Czy tak zostawić czy ma to wpływ na działanie czujników

    Pisze w tym temacie bo jest ich wiele i nie chcę zakładac nowych

  • #5 28 Kwi 2010 23:04
    darek1958
    Poziom 15  

    Koledzy mam taki problem jak włacze wsteczny bieg czujnik parkowania cały czas piszczy.Jak odłaczyłem kostke z z sensorami tez piszczy co to może być? Centralka walnieta czy co?

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty