Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 08 Wrz 2009 22:32
    Jarolo
    Poziom 15  

    Witam, proszę o pomoc w problemie z moim telefonem Nokią N73.
    Telefon nie włącza się po tym jak podłączyłem ładowarkę i kabel USB który był podłączony do komputera. Normalnie nie ładował się przez kabel USB więc nie wiem co się stało. Czy telefon nie dostał za dużego napięcia? Jeśli tak to co mogło się uszkodzić?
    Proszę o pomoc.

  • #2 08 Wrz 2009 23:00
    artelpro
    Poziom 15  

    Aby ktoś mógł Ci pomóc musisz podać więcej szczegółów na temat tego co już sprawdziłeś i czy wykluczyłeś podstawowe elementy np. baterie. Podłączenie jednocześnie kabla USB i ładowarki nie powinno nic zepsuć w telefonie.
    Napisz coś więcej. podczas wykonywania jakiej operacji na telefonie sytuacja miała miejsce, czy sprawdziłeś baterię (najprościej podmienić z innego telefonu). Nie robileś przypadkiem aktualizacji softu na słabo naładowanej baterii?

  • #3 09 Wrz 2009 10:05
    Deny81
    Poziom 22  

    nie ma mozliwosci aby cos sie spaliło z powodu podłaczenia równoczesie usb i ładowarki. inaczej jak byś podłączył kopyto i usb to wtedy ma prawo spalić się bezpiecznik przy usb ale przy twojej konfiguracji przyczyna leży gdzie indziej . Może coś nie tak wgrałeś?

  • #4 09 Wrz 2009 10:35
    kevmyst
    Poziom 12  

    Sprawdź w menadżerze urządzeń czy masz:
    Wireless Communication Devices i tam Nokia n73 USB... Sprawdź to bez podłączania telefonu. Kliknij Widok w menadżerze urządzeń i potem pokaż ukryte urządzenia. Jeśli nie masz Wireless Communication Devices to wejdź na stronę nokii i ściągnij najnowszego pcsuita on ma w sobie już sterowniki do usb. Ale wcześniej poszukaj w google PCsuite Remover'a. Dzięki niemu usuniesz wszystkie pozostałości po pcsuitcie ;)

  • #5 09 Wrz 2009 20:35
    Jarolo
    Poziom 15  

    Podłączyłem telefon do ładowania bo była rozładowana bateria a chciałem zgrać zdjęcia po czym podłączyłem kabel USB do telefonu a potem do komputera telefon się wyłączył, chciałem go włączyć ale już nie reagował na przycisk. Nie wiem czy to ważne, ładowarka też się uszkodziła.

    Dodano po 4 [godziny] 27 [minuty]:

    Bateria daje napięcie 0,10v może spróbuje z inną baterią?

  • #6 10 Wrz 2009 02:52
    kevmyst
    Poziom 12  

    Dziwne aby uszkodził się telefon bateria i ładowarka na raz ;) przełóż baterię ;) albo zostaw tel pod ładowarką na noc ;) sprawdź też ładowarkę na innym tel albo miernikiem ile ma V na wyjściu

  • #7 10 Wrz 2009 20:48
    Jarolo
    Poziom 15  

    Telefon ładował się od godziny 15:30 do godziny 20 był wyłączony, nie dało się go włączyć nic nie wyskakiwało. Napięcie baterii dalej wynosi około 0,10V.

    Dodano po 30 [minuty]:

    Zmierzyłem napięcie na zaciskach baterii w telefonie przy podłączonej ładowarce.
    Okazuje się że nie ma napięcia. Czy powinno jakieś być, przy wyłączonym telefonie i podłączonej ładowarce?

  • #8 10 Wrz 2009 20:52
    kevmyst
    Poziom 12  

    no powinno :) przecież bateria powinna się lądować :) przełoż naładowaną baterie :) i spróbuj uruchomić telefon :)

  • #9 10 Wrz 2009 23:18
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Spróbuj z inna bateria bo możesz mieć bezpiecznik na torze ładowania uszkodzony dlatego nie ładuje ci telefonu.

  • #10 12 Wrz 2009 11:31
    Deny81
    Poziom 22  

    jeśli bateria daje ci tak małe napięcie to zapomnij aby w ogóle ładowanie ci się włączyło. Aby ładowanie się wzbudziło to bateria potrzebuje przynajmniej lekko ponad 3v inaczej nic nie zrobisz fon będzie sprawny ale ładowania nie będzie.Podładuj ją na zewnątrz jakimś zasilaczem choć na chwile i wtedy spróbuj w telefonie...

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty