| Author |
szczepanello Poziom 5

|
09 Sep 2009 17:08 Matura z Matematyki poziomu rozszerzonego - pomoce naukowe. |
|
|
|
Witam.
Chciałbym się wybrać na studia informatyczne i w związku z tym chiciałbym zdawać mature z fizyki rozszerzonej (jako pomoc naukową wybrałęm 3częściowy "wybieram fizykę" zakres rozszerzony dla szkół ponadgimnazjalnych -w której to dość treściwie i dobrze poszczególne elementy są wytłumaczone), i matematyki rozszerzonej.
O tym drugim chciałbym podyskutować - no właśnie za pare miesięcy maturka, a ja mam spore braki z matematyki, polecilibyście jakieś podręczniki które mnie łapotologicznie przeprowadzą i wytłumaczą począwszy od podstaw po rozszerzone zadania. Wszystko z teorii jak i praktyki.
Znacie jakieś książki które przygotują mnie dokładnie od podstaw aż po rozszerzonej treści zadania bym tuż przed maturą mógł spać spokojnie ?:)
Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Sep 2009 17:08 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Elektronik9 Poziom 22

|
09 Sep 2009 17:14 Re: Matura z Matematyki poziomu rozszerzonego - pomoce nauko |
|
|
|
Zbiory zadań Andrzeja Kiełbasy.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Sep 2009 17:14 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
szczepanello Poziom 5

|
09 Sep 2009 18:22 Re: Matura z Matematyki poziomu rozszerzonego - pomoce nauko |
|
|
|
Nie o zbiór zadań mi chodzi, tylko o książkę z którą samodzielnie będe w stanie przerobić matematyke od podstaw. Taką w której wszystko mam wytłumaczone, a poniżej są zadania. O takie coś mi chodzi.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Sep 2009 18:22 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
gilus1 Poziom 20

Joined: 01 May 2008 Posts: 840 Location: okolice Radzynia Podl.
|
10 Sep 2009 14:26 Re: Matura z Matematyki poziomu rozszerzonego - pomoce nauko |
|
|
|
W tym zbiorze jest wszysko wytłumaczone. Ja przerobiłem wszystkie 2 części tego zbioru. Niektóre działy tylko 10-20% zadań, ale z gramatyki doszedłem do perfekcji i każde zadanie rozkminiałem (te 2 dwoma gwiazdkami też). Na maturze z matmy rozsz. miałem 78% (do dziś żałuję że na maturze nie rozpisałem wielomianu z zad nr.2 czy coś koło tego). I pomyśleć że w na koniec LO mam 2 z matmy, ale prawie wszyscy tak mieli bo nauczycielka wymagająca. Jak prerobisz te zbiory to na maturze 80% zadań będzie z tego zbioru, tylko trochę dane zmienione.
|
|
| Back to top |
|
 |
Elektronik9 Poziom 22

|
10 Sep 2009 14:39 Re: Matura z Matematyki poziomu rozszerzonego - pomoce nauko |
|
|
|
Ja dokładnie jak kolega wyżej, tyle, że matura podst.
Miałem wymagającą nauczycielkę od matmy, 3 na koniec, a maturka na 88%
Robiliśmy zad. ze zbiorów Kiełbasy i dodatkowe zadania na fakultetach w soboty.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Sep 2009 14:39 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
gilus1 Poziom 20

Joined: 01 May 2008 Posts: 840 Location: okolice Radzynia Podl.
|
10 Sep 2009 14:59 Re: Matura z Matematyki poziomu rozszerzonego - pomoce nauko |
|
|
|
Radzę osto brać się za matmę i fizykę, bo na informatykę jest mocna konkurencja.
|
|
| Back to top |
|
 |