Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy ->Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
sikor2007
Poziom 7
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8
sikor2007
Poziom 7
Post#1 09 Wrz 2009 22:53  Autor tematu   

Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego? Telefon miał opcje głośno mówiący. I sie zastanawiam czy można użyć elektronike z telefonu jako wzmacniacz jeżeli tak to jak to podłączyć.

Z góry dziękuje :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
fuutro
Poziom 43
Miasto: Gdzieś u siebie?
Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10090
Pomógł: 1393
Ocena postów: 55
fuutro
Poziom 43
Post#2 09 Wrz 2009 22:57    

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


1. Wyciągnąć cały (kompletny) układ wzmacniacza/dokopać się do tego układu,
2. Zasilić go.
3. Podać mu sygnał i obciążyć go,
4. Cudów nie oczekiwać.

A może tak coś więcej? To jest ogólna recepta.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sikor2007
Poziom 7
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8
sikor2007
Poziom 7
Post#3 09 Wrz 2009 23:17  Autor tematu   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


nie cudów nie oczekuje to ma być mały wzmacniacz do telefonu.

a oto układ tego telefonu

Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
fuutro
Poziom 43
Miasto: Gdzieś u siebie?
Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10090
Pomógł: 1393
Ocena postów: 55
fuutro
Poziom 43
Post#4 09 Wrz 2009 23:23    

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Nic nie widać ale zakładam, że zdobycie LM386 czy czegoś takiego da nie gorsze rezultaty a na pewno prostota będzie sporym plusem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
sikor2007
Poziom 7
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8
sikor2007
Poziom 7
Post#5 09 Wrz 2009 23:27  Autor tematu   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


co do tego układu co podałes to go mam lecz z nie wyjaśnionych przyczyn podziałał jeden dzień potem było echo w głośniku a następnie wogóle jush nie działa ale mam go dalej

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
fuutro
Poziom 43
Miasto: Gdzieś u siebie?
Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10090
Pomógł: 1393
Ocena postów: 55
fuutro
Poziom 43
Post#6 09 Wrz 2009 23:31    

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


To co mu za warunki sprawiłeś (zasilanie, sygnał, obciążenie)? To dobra kostka.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
1078231
Usunięty
1078231
Usunięty
Post#7 09 Wrz 2009 23:33    

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Nie ma jak zakończyć dzień porządnym śmiechem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
sikor2007
Poziom 7
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8
sikor2007
Poziom 7
Post#8 09 Wrz 2009 23:34  Autor tematu   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Nie wiem poprostu to było podłączenie pod 12 V a sygnał z telefonu a co to te obciążenie bo ja poczatkujący w takich sprawach.

Dodano po 46 [sekundy]:

Motronic napisał:
Nie ma jak zakończyć dzień porządnym śmiechem.


Dziekuje :D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
fuutro
Poziom 43
Miasto: Gdzieś u siebie?
Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10090
Pomógł: 1393
Ocena postów: 55
fuutro
Poziom 43
Post#9 09 Wrz 2009 23:37    

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Spokojnie kolego Motronic - jeszcze kilka minut zostało :wink:

Obciążenie - co za głośnik wpakowałeś.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sikor2007
Poziom 7
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8
sikor2007
Poziom 7
Post#10 09 Wrz 2009 23:39  Autor tematu   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Aha głośnik 0.5 W 8 Ohm

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
korrus666
Poziom 40
Miasto: Łódź
Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 4973
Pomógł: 539
Ocena postów: 127
korrus666
Poziom 40
Post#11 09 Wrz 2009 23:39    

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Według mnie nie ma sensu używać tych bebechów jako wzmacniacz tym bardziej że jakość raczej słaba i tylko jeden kanał. A i jak widzę nie wiesz zbyt wiele o elektronice to pewnie sobie nie poradzisz.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
sikor2007
Poziom 7
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8
sikor2007
Poziom 7
Post#12 09 Wrz 2009 23:44  Autor tematu   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Aha no to w takim razie sobie odpuszczam z bebechami :)
a co do tego LM386 to może jakaś porada ?

zasilałem 12v sygnał z telefonu obciązenie 0.5 w 8 Ohm

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
fuutro
Poziom 43
Miasto: Gdzieś u siebie?
Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10090
Pomógł: 1393
Ocena postów: 55
fuutro
Poziom 43
Post#13 09 Wrz 2009 23:47    

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Może ciszej.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
sikor2007
Poziom 7
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8
sikor2007
Poziom 7
Post#14 09 Wrz 2009 23:55  Autor tematu   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


ciszej nie bo w ogóle nie działa
chociaż słychac szum w głośniku ale nie taki jak na początku

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
sikor2007
Poziom 7
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8
sikor2007
Poziom 7
Post#15 20 Wrz 2009 12:05  Autor tematu   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


TEMAT ZAKOŃCZONY

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy -> Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Czy z tych lamp można zrobić wzmacniacz? (9)
Czy można zrobić z układu scalonego TDA7330BD wzmacniacz? (5)
Co można zrobić z podczerwienią z telefonu? (3)
help: naprawa telefonu stacjonarnego (2)
Prądnica ze starego telefonu stacjonarnego (11)
Meteriały na temat zasady działania telefonu stacjonarnego. (6)
Wybór telefonu stacjonarnego pod internet(neostrada) (1)
Wykorzystanie sygnału telefonu stacjonarnego do załączenia urządzenia (4)
Jaki wzmacniacz zrobić? Co można tym zasilić? (17)
Wzmacniacz na tda7386. Można zrobić układ na jednym kanale? (16)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.132 seconds

elektroda.pl temat RSS