Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Początkujący Piaskownica -> Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?
Autor
Wiadomość
sikor2007
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8

Post#1 Post autora tematu 09 Wrz 2009 22:53   

Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego? Telefon miał opcje głośno mówiący. I sie zastanawiam czy można użyć elektronike z telefonu jako wzmacniacz jeżeli tak to jak to podłączyć.

Z góry dziękuje :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Wrz 2009 22:53   





Powrót do góry
   
fuutro
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10085
Miasto: Gdzieś u siebie?

Post#2 09 Wrz 2009 22:57   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


1. Wyciągnąć cały (kompletny) układ wzmacniacza/dokopać się do tego układu,
2. Zasilić go.
3. Podać mu sygnał i obciążyć go,
4. Cudów nie oczekiwać.

A może tak coś więcej? To jest ogólna recepta.
Powrót do góry
   
sikor2007
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8

Post#3 Post autora tematu 09 Wrz 2009 23:17   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


nie cudów nie oczekuje to ma być mały wzmacniacz do telefonu.

a oto układ tego telefonu

Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?
Powrót do góry
   
fuutro
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10085
Miasto: Gdzieś u siebie?

Post#4 09 Wrz 2009 23:23   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Nic nie widać ale zakładam, że zdobycie LM386 czy czegoś takiego da nie gorsze rezultaty a na pewno prostota będzie sporym plusem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Wrz 2009 23:23   





Powrót do góry
   
sikor2007
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8

Post#5 Post autora tematu 09 Wrz 2009 23:27   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


co do tego układu co podałes to go mam lecz z nie wyjaśnionych przyczyn podziałał jeden dzień potem było echo w głośniku a następnie wogóle jush nie działa ale mam go dalej
Powrót do góry
   
fuutro
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10085
Miasto: Gdzieś u siebie?

Post#6 09 Wrz 2009 23:31   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


To co mu za warunki sprawiłeś (zasilanie, sygnał, obciążenie)? To dobra kostka.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Wrz 2009 23:31   





Powrót do góry
   
1078231
Gość





Post#7 09 Wrz 2009 23:33   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Nie ma jak zakończyć dzień porządnym śmiechem.
Powrót do góry
   
sikor2007
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8

Post#8 Post autora tematu 09 Wrz 2009 23:34   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Nie wiem poprostu to było podłączenie pod 12 V a sygnał z telefonu a co to te obciążenie bo ja poczatkujący w takich sprawach.

Dodano po 46 [sekundy]:

Motronic napisał:
Nie ma jak zakończyć dzień porządnym śmiechem.


Dziekuje :D
Powrót do góry
   
fuutro
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10085
Miasto: Gdzieś u siebie?

Post#9 09 Wrz 2009 23:37   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Spokojnie kolego Motronic - jeszcze kilka minut zostało :wink:

Obciążenie - co za głośnik wpakowałeś.
Powrót do góry
   
sikor2007
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8

Post#10 Post autora tematu 09 Wrz 2009 23:39   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Aha głośnik 0.5 W 8 Ohm
Powrót do góry
   
korrus666
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 4536
Miasto: Łódź

Post#11 09 Wrz 2009 23:39   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Według mnie nie ma sensu używać tych bebechów jako wzmacniacz tym bardziej że jakość raczej słaba i tylko jeden kanał. A i jak widzę nie wiesz zbyt wiele o elektronice to pewnie sobie nie poradzisz.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Wrz 2009 23:39   





Powrót do góry
   
sikor2007
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8

Post#12 Post autora tematu 09 Wrz 2009 23:44   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Aha no to w takim razie sobie odpuszczam z bebechami :)
a co do tego LM386 to może jakaś porada ?

zasilałem 12v sygnał z telefonu obciązenie 0.5 w 8 Ohm
Powrót do góry
   
fuutro
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Cze 2003
Posty: 10085
Miasto: Gdzieś u siebie?

Post#13 09 Wrz 2009 23:47   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


Może ciszej.
Powrót do góry
   
sikor2007
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8

Post#14 Post autora tematu 09 Wrz 2009 23:55   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


ciszej nie bo w ogóle nie działa
chociaż słychac szum w głośniku ale nie taki jak na początku
Powrót do góry
   
sikor2007
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 8

Post#15 Post autora tematu 20 Wrz 2009 12:05   

Re: Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?


TEMAT ZAKOŃCZONY
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Początkujący Piaskownica -> Czy można zrobić wzmacniacz z telefonu stacjonarnego?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kamera z telefonu - czy można jakoś wykorzystać? (3)
Meteriały na temat zasady działania telefonu stacjonarnego. (6)
Prądnica ze starego telefonu stacjonarnego (11)
help: naprawa telefonu stacjonarnego (2)
Powiadomienie z telefonu stacjonarnego (6)
Co można zrobić z podczerwienią z telefonu? (3)
Czy można zrobić z układu scalonego TDA7330BD wzmacniacz? (5)
Czy z tych lamp można zrobić wzmacniacz? (9)
Wzmacniacz do diod LED. Czy można to zrobić? (8)
Jaki wzmacniacz zrobić? Co można tym zasilić? (17)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS