Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 11 Wrz 2009 07:10
    Grzegorz511
    Poziom 12  

    Witam.
    Mój problem polega na tym, że:
    Moja przeglądarka Mozilla Firefox 3.5.2, Win XP, ściąga pliki z sieci, ale w miejscu gdzie pliki są ściągane plik istnieje tylko do momentu zakończenia ściągania potem natychmiast znika.
    Problem pojawił się po użyciu programu Glary Utilities. (tak mi się wydaje)
    Przeinstalowałem Mozillę, ale to nic nie dało. Glary już wywaliłem...

  • #2 11 Wrz 2009 07:15
    HaPe
    Poziom 17  

    Poprosimy o logi COmbofix oraz HiJackThis, podaj też jakie dodatki masz wgrane do firefoxa.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Spróbuj zaktualizować firefoxa do wersji 3.5.3

  • #3 11 Wrz 2009 07:28
    Grzegorz511
    Poziom 12  

    Co to jest COmbofix oraz HiJackThis, na pewno podam jak będę wiedział jak.
    Nie mam dodatków jest tylko to co jest potrzebne (jakieś wtyczki...?)

  • #4 11 Wrz 2009 07:51
    HaPe
    Poziom 17  

    W wujek google gryzie?
    U nas w dziale Komputery FaQ jest opis.
    Pytam czy masz wgrane jakieś dodatki/pluginy do przeglądarki.

  • #5 11 Wrz 2009 08:24
    iron64
    Spec Overclocking

    One pewnie nie znikają, tylko znajdują się tam gdzie wybrałeś jako miejsce do zapisywania ich. Wejdź w opcje programu i zobacz gdzie to jest.

  • #6 11 Wrz 2009 08:34
    BC313
    Poziom 17  

    sprawdź w opcjach przeglądarki w zakładce narzędzia

    Ściągnięte pliki znikają natychmiast po ściągnięciu.

  • #7 11 Wrz 2009 14:30
    Grzegorz511
    Poziom 12  

    Tak jak pisałem na początku w folderze docelowym do którego zapisuje się plik pobierany, ten plik istnieje do chwili kiedy pobieranie trwa,potem nagle znika.

  • #8 11 Wrz 2009 14:46
    447988
    Usunięty  
  • #9 11 Wrz 2009 15:17
    Magiin
    Poziom 14  

    Sprawdż czy nie ma w Folderze Temp np. C:\Documents and Settings\JA\Ustawienia lokalne\Temp

  • #10 11 Wrz 2009 15:32
    Grzegorz511
    Poziom 12  

    Niestety w folderze podanym przez Magiin też tych plików nie ma.
    Słuchajcie ja widzę te pliki w trakcie pobierania, i widzę jak się ulatniają, i rozumiem co to jest "folder docelowy".
    Próbowałem ściągnąć te dwa programy, niby się ściągnęły, ale we właściwościach pokazuje 0Bajtów, a system twierdzi że nie może uzyskać dostępu do urządzenia, ścieżki lub pliku.
    Glary instalowałem z powrotem znalazłem opcje cofnij zmiany wycofałem, i dalej to samo.
    Marcin230 oszczędził byś sobie takich sarkastycznych uwag, zdaję sobie sprawę że Ci nigdy do pięt nie dorosnę.
    Po prostu chcę mieć w komputerze porządek.

    Log powinien się znaleźć w załączniku - popraw.
    mat_ed

  • #11 11 Wrz 2009 20:53
    447988
    Usunięty  
  • #12 11 Wrz 2009 21:51
    Grzegorz511
    Poziom 12  

    Spróbuję zrobić jak mówisz, może to coś da.
    Niepotrzebnie się uniosłem - przepraszam.
    Jutro i pojutrze będę na weselu,toteż nie obiecuję że do czegoś dojdę, ale jak uda mi się to naprawić, to na pewno dam znać.
    POZDRO.

    No więc witam ponownie.
    Skanowałem komputer skanerem Malwarebytes Anti-Malware, no i kicha... dalej to samo.
    Może się źle wyraziłem te pliki nie znikają całkowicie, jak próbowałem ściągnąć skaner antywirusowy to pozostaje po nim plik niby *.exe lecz 0 bajtów.

  • #13 21 Wrz 2009 21:25
    Grzegorz511
    Poziom 12  

    Usunąłem wszystko co było związane z Firefoxem, i po ponownej instalacji wszystko działa jak należy.
    Koniec Glary Utilities!
    Dziękuję wszystkim, którzy chcieli mi pomóc.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty