Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący ->Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Kuchnie do zabudowy
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
lcf
Poziom 9
Miasto: Łódź/Działdowo
Dołączył: 07 Lis 2003
Posty: 30
Ocena postów: 1
lcf
Poziom 9
Post#1 15 Wrz 2009 10:03  Autor tematu   

Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac.


Witam szanowne grono,
mam pewien problem z lodowka jak w temacie. Lodowka ma raptem niecale 3lata. Od momentu zakupu stoi w tym samym miejscu, nie byla przewozona, przewracana itp. Jak odlacze ja od pradu na kilka minut i po tym czasie podlacze zasilanie to kompresor wystartuje, pochodzi jakis czas i sie wylacza. Po krotkiej przerwie, gdy chce sie zalaczyc nie ma jakby sily sie bujnac, czasem zalaczy sie jeszcze raz, ale przewaznie pobuczy z 2-3sek (tak jakby nie mial sily zastartowac) i sie wylacza. W tej lodowce jest agregat Danfossa TLY7.5KK.3. Nie znam sie zbytnio na lodowkach, ale moze podpowiecie, co moge sam sprawdzic, zeby nie dac sie od razu naciagnac na wymiane agregatu. Czy da sie w jakis sposob sprawdzic agregat podlaczajac go bezposrednio do sieci ? Chcialbym przed sporym wydatkiem jakim jest wymiana agregatu upewnic sie, ze reszta podzespolow jest ok. Podejrzewam, ze moze to tez byc termostat, lub kondensator 4uF, ale nie bardzo wiem jak to sprawdzic. W calej tej puszczeczce jest jeszcze rezystor w postaci jakby pastylki, wg specyfikacji powinien miec 25ohm, a moj chinski miernik pokazuje 34ohm, nie wiem czy to moze miec wplyw. Z gory dziekuje za porady.

Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
iskrownik
Moderator AGD
Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1625
Pomógł: 249
Ocena postów: 64
iskrownik
Moderator AGD
Post#2 15 Wrz 2009 10:22    

Re: Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac


Nie ma się co łudzić sprężarka do wymiany, Danfosy tak mają.... Ja już ktoś będzie Ci wymieniał to najlepiej na Asperę .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lcf
Poziom 9
Miasto: Łódź/Działdowo
Dołączył: 07 Lis 2003
Posty: 30
Ocena postów: 1
lcf
Poziom 9
Post#3 15 Wrz 2009 10:27  Autor tematu   

Re: Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac


No to kolego mnie nie pocieszyles, a mialem jeszcze nadzieje, ze unikne kosztownej naprawy. Sprobuje jeszcze kupic ten kondensator rozruchowy i go podmienic. No i chcialbym jakos na krotko sprawdzic sama sprezarke, czy faktycznie jest kaput.

Nikt nie podpowie jak na krotko sprawdzic agregat i termostat ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lcf
Poziom 9
Miasto: Łódź/Działdowo
Dołączył: 07 Lis 2003
Posty: 30
Ocena postów: 1
lcf
Poziom 9
Post#4 15 Wrz 2009 20:43  Autor tematu   

Re: Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac


iskrownik napisał:
Nie ma się co łudzić sprężarka do wymiany, Danfosy tak mają.... Ja już ktoś będzie Ci wymieniał to najlepiej na Asperę .


Gdybym mial wymienic na Aspere, to chyba lepiej kupic nowa lodowke, kompresor Aspery to koszt ok 450-500zl, plus nabicie gazem i masz 650zl, a ten model lodowki ktora mam to koszt 879zl i tym razem doplacilbym do gwarancji na 5lat

A moze mamy tu kogos z Lodzi, kto zreanimowalby mi te lodowke za jakies sensowne pieniadze ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Michallo988
Poziom 9
Miasto: Wroclaw
Dołączył: 31 Sie 2009
Posty: 8
Michallo988
Poziom 9
Post#5 16 Wrz 2009 00:02    

Re: Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac


Podlącza się agregat bezpośrednio do sieci kablem z wtyczką. Tak się sprawdza. Trzeba podlączyć do tej kostki a1. Wystarczą dwa przewody. W Lodzi jest serwis Indesita to może ktoś by wymienil agregat taniej, trzeba pogadać. Agregaty lubią wysiadać nawet dużo wcześniej niż 3 lata.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lcf
Poziom 9
Miasto: Łódź/Działdowo
Dołączył: 07 Lis 2003
Posty: 30
Ocena postów: 1
lcf
Poziom 9
Post#6 16 Wrz 2009 10:24  Autor tematu   

Re: Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac


Panowie z serwisu Indesita w Lodzi powiedzieli, ze chyba sie lepiej oplaca kupic nowa lodowke niz naprawiac stara :-) Maja super podejscie do sprawy ;-)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lcf
Poziom 9
Miasto: Łódź/Działdowo
Dołączył: 07 Lis 2003
Posty: 30
Ocena postów: 1
lcf
Poziom 9
Post#7 19 Wrz 2009 09:25  Autor tematu   

Re: Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac


Dzis podlaczylem lodowke do pradu i agregat sie zalaczyl, pracowal cala godzine i zrobil sobie przerwe, przy probie ponownego odpalenia niestety nie zalaczyl sie juz tak jak za pierwszym razem. Wyranie ma problem z rozruchem, tak jakby nie mogl sie przelaczyc miedzy uzwojeniem rozruchowym, a tym wlasciwym. Czy to moze byc wina tego pozystora 25ohm ?

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> Lodowka Indesit BAAN10 - agregat nie ma sily wystartowac.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Lodówka INDESIT BAAN10 nie chłodzi (1)
Lodówka INDESIT BAAN10 demontaż rozrusznika z agregatu (2)
Lodowka Gorenje nie mrozi-goracy agregat (8)
Lodówka Indesit BAAN10 - wyłącza się po paru sekundach (2)
Lodowka Ariston model MBL 2023 IS - Nie chodzi agregat (5)
Lodowka Bosch KGN39A73/08 - mrozi, agregat się nie wyłącza (4)
Lodowka indesit BAN13, nie chłodzi. (1)
Indesit C239NF nie dziala lodowka, zamrazarka OK (9)
lodowka indesit BIAA 13 FX - nie dziala chlodziarka, zamrazarka ok (20)
Lodówka Indesit BAN13 - Nie działa agregat (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.121 seconds

elektroda.pl temat RSS