Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty"


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny ->Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty" Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Bronek_84
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 132
Miasto: Tarnów

Bronek_84
Poziom 13
Post#1 Post autora tematu 16 Wrz 2009 23:30   

Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty"


Witam. Posiadam radio-budzik First FA-2416. Działał przez prawie 8 miesięcy bez zarzutów. Aż tu nagle dziś pokazuje godziny typu 22:87 #Crazy . Czasami wydaje się, że niektóre segmenty wyświetlacza są spalone, lecz gdy przycisnę jakieś przyciski to zaświecają. Co może być przyczyną?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3677
Miasto: Krużewniki

balonika3
Poziom 23
Post#2 16 Wrz 2009 23:46   

Re: Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty"


Wilgoć, albo czas jego dobiegł końca.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Bronek_84
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 132
Miasto: Tarnów

Bronek_84
Poziom 13
Post#3 Post autora tematu 16 Wrz 2009 23:57   

Re: Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty"


Jak mogę to naprawić? czy to wyświetlacz czy jego sterowanie? a może coś innego?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3677
Miasto: Krużewniki

balonika3
Poziom 23
Post#4 17 Wrz 2009 00:03   

Re: Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty"


Jeżeli gniecenie obudowy ma wpływ na wyświetlane segmenty, to pewnie odkleja się taśma przewodząca. Niby jest to do naprawienia, ale czy warto to nie wiem. Rozkręć i zobacz.

Dodano po 1 [minuty]:

Edit: jeżeli kupiłeś to w sklepie, to obowiązuje chyba jakaś gwarancja, bez względu na jakość i cenę urządzenia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Bronek_84
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 132
Miasto: Tarnów

Bronek_84
Poziom 13
Post#5 Post autora tematu 17 Wrz 2009 00:04   

Re: Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty"


tak tylko, że w innym mieście i nie opłaci się tego zawozić Wink
Zapytałem, ponieważ myślałem, że to jakaś typowa usterka tego modelu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
elektro155
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Maj 2008
Posty: 1052
Miasto: Kraków, Oświęcim

elektro155
Poziom 20
Post#6 22 Wrz 2009 17:11   

Re: Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty"


Zrób zdjecie wnętrza

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Bronek_84
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 132
Miasto: Tarnów

Bronek_84
Poziom 13
Post#7 Post autora tematu 22 Wrz 2009 22:28   

Re: Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty"


Już nieaktualne. Budzik został zutylizowany. Kupiłem inny. Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> Radiobudzik First FA-2416 wyświetla "głupoty"
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Radiobudzik First 2420-1. Przygasł wyświetlacz (6)
Gdzie zdobyć taką "gumę" " uszczelkę" - jak to w ogóle się n (4)
"efekt Angusa" (zniesienie efektu Lenza + "free" energy) (28)
Migracja z "Orange Free" na "Play Lubie to" (15)
"Uprzejmie donoszę" - szczególnie "sępom" (15)
"Bynajmniej" czy "przynajmniej"?OBA! (10)
Co oznacza skrót MS "St. Batory" lub TSS "St. (2)
Czarna dioda led działa bez zasilania "ALLEGRO" (11)
Czujnik "lekkich" drgań - jak zrobić albo gdzie ku (8)
Ebay- pytanie. Aukcje "kup teraz" z Hong Kongu. (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl temat RSS