FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

LaserJet 1000 - nie wysuwa do końca kartki

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> LaserJet 1000 - nie wysuwa do końca kartki
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#1 Post from the author of the topic 14 Jun 2004 10:28   

problem następujący ... drukarka drukuje i owszem z tym że nie do końca wysuwa kartkę ... stuknie podczas drukowania coś w środku dwa razy i zatrzymuje się ona (sama jej końcóweczka) na rolkach tych końcowych i paper jam ... przy delikatnym majstrowaniu sprzęgiełkiem od podajnika papieru, tego przy elektromagnesie, czasami udaje się wypuścić do końca kartkę ... ale tylko czasami ... moje podejrzenie to właśnie to sprzęgiełko ... czy miał ktoś kiedyś podobny przypadek i czy jest to to bo cała reszta wygląda w porządku ... pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 14 Jun 2004 10:28   

Back to top

kosmita
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 14 Jun 2004 11:15   

po pierwsze sprawdź pierwszy czujnik w torze papieru, jego scięcie/wytarcie powoduje to że za wcześnie się podnosi i kartka w związku z tym dla drukarki (a właściwie jej koniec) "zaczyna się" za wcześnie, czyli jest za długa i automatyka drukarki na ostatnim czujniku zatrzymuje kartkę sygnalizując zacięcie... oczywiście tak było w przypadku mojej drukarki.. testowanie odbywało się na zasadzie podmiany czujnika na nowy, ale najpierw możesz na przykład o milimetr lub dwa skrucić kartkę

napisz jak poszło

pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 14 Jun 2004 11:15   

Back to top

jaktotakto
Poziom 12
Poziom 12

Post#3 Post from the author of the topic 14 Jun 2004 14:08   

Re: LaserJet 1000 - nie wysuwa do końca kartki

owszem ma to coś wspólnego z długością kartki i czujnikami ale przyczyna wydaje mi się leży gdzieś indziej ... a mianowicie ... zauważyłem że te dwa stuknięcia o których pisałem poprzednio to klapnięcia klapki od pojemnika z tonerem ... po prostu na fuserze tak jakby na chwilkę zostawała kartka (albo nie zdąża się we właściwym tempie wysunąć albo jest za szybko przesuwana do przodu i powstaja jakby różnica jakby temp obracania się bębna i fusera - subiektywne odczucie) ... następnie wygina się w pałąk i wygięcie to trafia na klapkę i tak jakby klapka popychała ten papier dalej z rzeczonym właśnie klapnięciem ... ale wtedy kartka jest jakby troszkę dłużej niż zwykle w środku drukarki i stąd chyba (tak myślę) problemy z wysunięciem jej ... niby wiem co jest przypadłością ale nie wiem jak to wyleczyć ... proszę o dalsze sugestie które z chęcią zostaną wysłuchane i zastosowane :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 14 Jun 2004 14:08   

Back to top

jaktotakto
Poziom 12
Poziom 12

Post#4 Post from the author of the topic 15 Jun 2004 17:14   

Re: LaserJet 1000 - nie wysuwa do końca kartki

temat niniejszym zamykam ... rozwiązanie: wymiana fusera (niestety kosztowna) ... papier po prostu przyblokowywał się na zużytych elementach ... pozdrawiam
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> LaserJet 1000 - nie wysuwa do końca kartki
Page 1 of 1
Similar topics
HP Color LaserJet 3800 - nie ciagnie kartki (3)
HP LaserJet 5L, kartki się zatrzymują i nie drukuje (4)
HP LaserJet 6L - nie wciąga kartki. (29)
LaserJet 2840 - nie wysuwa papieru. (5)
Bizhub C500 (8050) nie utrwala końca kartki (5)
TOSHIBA 1360 Ksero nie wyrzuca kartki do końca (4)
hp laserjet 1100 nie wysuwa kartki do konca w pionie (9)
Kyocera FS1030D nie wysuwa kartki do końca (1)
HP LaserJet 1200 - nie przypieka proszku na brzegu kartki (7)
Hp 3052 LaserJet na środku kartki nie drukuje wydruku (1)

Page generation time: 0.141 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed