Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień
Autor
Wiadomość
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 61
Miasto: Siemianowice Śląskie

Post#1 Post autora tematu 20 Wrz 2009 12:25   

Fritz!box 7170 for wlan


Mam pytanie, bo te urządzenie może działać jako router i jak go zresetować?? ponieważ mam internet po mac-u z karty i muszę go sklonować do tego urządzenia bądź wpisać ręcznie a że mam te urządzeie po niemiecku to nic nie rozumiem :/ jakby jeszcze był po ang. to bym sobie ustawil ale tak to mały kłopot :/

Jak zresetować w nim ustawienia ??

Proszę natychmiast poprawić temat i post. Takie niechlujstwo nie będzie tolerowane na Forum. Regulamin, punkt 11 i 15.
Gusioo.

Powrót do góry
   
astroth
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 01 Kwi 2007
Posty: 275
Miasto: Radom

Post#2 20 Wrz 2009 14:47   

Re: Fritz!box 7170 for wlan problem


Tutaj masz podręczniki użytkownika w wersji pdf do tego modelu oraz aplikacje umożliwiające szybkie przywrócenie ustawień fabrycznych.
http://fritzbox.pl/index.php?option=com_remository&Itemid=51.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Wrz 2009 14:47   





Powrót do góry
   
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 61
Miasto: Siemianowice Śląskie

Post#3 Post autora tematu 20 Wrz 2009 19:54   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


To też już sprawdziłem i niema tam nic takiego jak zresetować bądź gdzie wpisać adres mac karty sieciowej.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Wrz 2009 19:54   





Powrót do góry
   
astroth
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 01 Kwi 2007
Posty: 275
Miasto: Radom

Post#4 20 Wrz 2009 19:57   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


drink320 napisał:
gdzie wpisać adres mac karty sieciowej.


Tego się raczej nie wpisuje jest opcja klonowania adresu MAC karty
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Wrz 2009 19:57   





Powrót do góry
   
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 61
Miasto: Siemianowice Śląskie

Post#5 Post autora tematu 20 Wrz 2009 20:11   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


Oczywiście że jest tylko gdzie?? nigdzie niema tego opisanego tam a nawet jeśli jest opcja klonowania to można zazwyczaj wpisać z klawiatury normalnie tak jak np. w d-linkach. Ale tu nawet w żadnej zakładce niema żadnego przycisku na którym by było napisane ".... MAC" i w tym jest kłopot :/
Powrót do góry
   
astroth
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 01 Kwi 2007
Posty: 275
Miasto: Radom

Post#6 20 Wrz 2009 20:43   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


Próbowałeś też tego ?

http://fritzbox.pl/index.php?option=com_remository&Itemid=51&func=select&id=5

Aplikacja umożliwiająca szybkie przywrócenie ustawień fabrycznych i powrót do firmware w wersji 39.04.26 dla Fritz!Box Fon WLAN 7140 Anex A.

Widocznie aby zrestartować router do ustawień pierwotnych potrzebne jest do tego oprogramowanie.
Powrót do góry
   
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 61
Miasto: Siemianowice Śląskie

Post#7 Post autora tematu 20 Wrz 2009 21:18   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


Tego jeszcze nie próbowałem bo chce raczej mieć internet ale z tego co patrzałem w tej stronie internetowej do konfiguracji to ten model co ja mam to jest "annex b" ale zawsze można spróbować może akurat dla obydwóch wersji jest takie same. Sprawdze i napisze czy pomogło.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Wrz 2009 21:18   





Powrót do góry
   
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 61
Miasto: Siemianowice Śląskie

Post#8 Post autora tematu 22 Wrz 2009 10:24   

Re: Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień


niestety nowe firmware nic nie pomogło :(
Powrót do góry
   
astroth
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 01 Kwi 2007
Posty: 275
Miasto: Radom

Post#9 22 Wrz 2009 19:38   

Re: Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień


Jedyne co znalazlem to informację że w tym routerze nie ma opcji zmiany MACa z poziomu użytkownika.
Na tej stronie klik jest kontakt z firmą zajmującą się klonowaniem adresów MAC do tego modelu routera.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień
Strona 1 z 1
Podobne tematy
FRITZ!Box Fon WLAN 7170 Pytanie (11)
FRITZ!Box Fon WLAN 7170 - firmware is incompatible (9)
[Sprzedam] Router Fritz! Box Fon Wlan 7170 (1)
FRITZ!Box Fon WLAN 7170 - parametry pracy na łączu TP (98)
Fritz!Box Fon Wlan 7170 - Nie podnosi się po aktualizacji firmware przez web (31)
7170 - Podział łącza 7170 Fritz box (4)
FRITZ!Box 7170 Annex A angielski fw 58.04.82-VE (16)
FRITZ!Box 7170 (Annex A) polski 58.04.85 (4)
FRITZ!Box 7170 Annex A angielski fw 58.04.86-VE52 (28)
Fritz!Box 7170 - Dziwny zachowanie routera (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS