Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
drink320
Level 11
Location: Siemianowice Śląskie
Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
drink320
Level 11
Post#1 20 Sep 2009 12:25  Topic author   

Fritz!box 7170 for wlan


Mam pytanie, bo te urządzenie może działać jako router i jak go zresetować?? ponieważ mam internet po mac-u z karty i muszę go sklonować do tego urządzenia bądź wpisać ręcznie a że mam te urządzeie po niemiecku to nic nie rozumiem :/ jakby jeszcze był po ang. to bym sobie ustawil ale tak to mały kłopot :/

Jak zresetować w nim ustawienia ??

Proszę natychmiast poprawić temat i post. Takie niechlujstwo nie będzie tolerowane na Forum. Regulamin, punkt 11 i 15.
Gusioo.


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
astroth
Level 18
Location: Radom
Joined: 01 Apr 2007
Posts: 272
Helped: 27
Post rating: 3
astroth
Level 18
Post#2 20 Sep 2009 14:47    

Re: Fritz!box 7170 for wlan problem


Tutaj masz podręczniki użytkownika w wersji pdf do tego modelu oraz aplikacje umożliwiające szybkie przywrócenie ustawień fabrycznych.
http://fritzbox.pl/index.php?option=com remository&Itemid=51.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
drink320
Level 11
Location: Siemianowice Śląskie
Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
drink320
Level 11
Post#3 20 Sep 2009 19:54  Topic author   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


To też już sprawdziłem i niema tam nic takiego jak zresetować bądź gdzie wpisać adres mac karty sieciowej.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
astroth
Level 18
Location: Radom
Joined: 01 Apr 2007
Posts: 272
Helped: 27
Post rating: 3
astroth
Level 18
Post#4 20 Sep 2009 19:57    

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


drink320 wrote:
gdzie wpisać adres mac karty sieciowej.


Tego się raczej nie wpisuje jest opcja klonowania adresu MAC karty

Helpful post? + 0
Back to top
drink320
Level 11
Location: Siemianowice Śląskie
Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
drink320
Level 11
Post#5 20 Sep 2009 20:11  Topic author   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


Oczywiście że jest tylko gdzie?? nigdzie niema tego opisanego tam a nawet jeśli jest opcja klonowania to można zazwyczaj wpisać z klawiatury normalnie tak jak np. w d-linkach. Ale tu nawet w żadnej zakładce niema żadnego przycisku na którym by było napisane ".... MAC" i w tym jest kłopot :/

Helpful post? + 0
Back to top
astroth
Level 18
Location: Radom
Joined: 01 Apr 2007
Posts: 272
Helped: 27
Post rating: 3
astroth
Level 18
Post#6 20 Sep 2009 20:43    

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


Próbowałeś też tego ?

http://fritzbox.pl/index.php?option=com remository&Itemid=51&func=select&id=5

Aplikacja umożliwiająca szybkie przywrócenie ustawień fabrycznych i powrót do firmware w wersji 39.04.26 dla Fritz!Box Fon WLAN 7140 Anex A.

Widocznie aby zrestartować router do ustawień pierwotnych potrzebne jest do tego oprogramowanie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
drink320
Level 11
Location: Siemianowice Śląskie
Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
drink320
Level 11
Post#7 20 Sep 2009 21:18  Topic author   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


Tego jeszcze nie próbowałem bo chce raczej mieć internet ale z tego co patrzałem w tej stronie internetowej do konfiguracji to ten model co ja mam to jest "annex b" ale zawsze można spróbować może akurat dla obydwóch wersji jest takie same. Sprawdze i napisze czy pomogło.

Helpful post? + 0
Back to top
drink320
Level 11
Location: Siemianowice Śląskie
Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
drink320
Level 11
Post#8 22 Sep 2009 10:24  Topic author   

Re: Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień


niestety nowe firmware nic nie pomogło :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
astroth
Level 18
Location: Radom
Joined: 01 Apr 2007
Posts: 272
Helped: 27
Post rating: 3
astroth
Level 18
Post#9 22 Sep 2009 19:38    

Re: Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień


Jedyne co znalazlem to informację że w tym routerze nie ma opcji zmiany MACa z poziomu użytkownika.
Na tej stronie klik jest kontakt z firmą zajmującą się klonowaniem adresów MAC do tego modelu routera.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień
Page 1 of 1

Similar topics to fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień

FRITZ!Box Fon WLAN 7170 Pytanie (20)
FRITZ!Box Fon WLAN 7170 - firmware is incompatible (9)
[Sprzedam] Router Fritz! Box Fon Wlan 7170 (1)
FRITZ!Box Fon WLAN 7170 - parametry pracy na łączu TP (98)
Fritz!Box Fon Wlan 7170 - Nie podnosi się po aktualizacji firmware przez web (31)
7170 - Podział łącza 7170 Fritz box (4)
FRITZ!Box 7170 Annex A angielski fw 58.04.82-VE (16)
FRITZ!Box 7170 (Annex A) polski 58.04.85 (4)
FRITZ!Box 7170 Annex A angielski fw 58.04.86-VE52 (28)
Fritz!Box 7170 - Dziwny zachowanie routera (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.05 seconds