Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień
Author
Message
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
Location: Siemianowice Śląskie

Post#1 Post from the author of the topic 20 Sep 2009 12:25   

Fritz!box 7170 for wlan


Mam pytanie, bo te urządzenie może działać jako router i jak go zresetować?? ponieważ mam internet po mac-u z karty i muszę go sklonować do tego urządzenia bądź wpisać ręcznie a że mam te urządzeie po niemiecku to nic nie rozumiem :/ jakby jeszcze był po ang. to bym sobie ustawil ale tak to mały kłopot :/

Jak zresetować w nim ustawienia ??

Proszę natychmiast poprawić temat i post. Takie niechlujstwo nie będzie tolerowane na Forum. Regulamin, punkt 11 i 15.
Gusioo.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sep 2009 12:25   





Back to top
   
astroth
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 01 Apr 2007
Posts: 269
Location: Radom

Post#2 20 Sep 2009 14:47   

Re: Fritz!box 7170 for wlan problem


Tutaj masz podręczniki użytkownika w wersji pdf do tego modelu oraz aplikacje umożliwiające szybkie przywrócenie ustawień fabrycznych.
http://fritzbox.pl/index.php?option=com_remository&Itemid=51.

Helpful message? + -

Back to top
   
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
Location: Siemianowice Śląskie

Post#3 Post from the author of the topic 20 Sep 2009 19:54   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


To też już sprawdziłem i niema tam nic takiego jak zresetować bądź gdzie wpisać adres mac karty sieciowej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sep 2009 19:54   





Back to top
   
astroth
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 01 Apr 2007
Posts: 269
Location: Radom

Post#4 20 Sep 2009 19:57   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


drink320 wrote:
gdzie wpisać adres mac karty sieciowej.


Tego się raczej nie wpisuje jest opcja klonowania adresu MAC karty

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sep 2009 19:57   





Back to top
   
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
Location: Siemianowice Śląskie

Post#5 Post from the author of the topic 20 Sep 2009 20:11   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


Oczywiście że jest tylko gdzie?? nigdzie niema tego opisanego tam a nawet jeśli jest opcja klonowania to można zazwyczaj wpisać z klawiatury normalnie tak jak np. w d-linkach. Ale tu nawet w żadnej zakładce niema żadnego przycisku na którym by było napisane ".... MAC" i w tym jest kłopot :/

Helpful message? + -

Back to top
   
astroth
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 01 Apr 2007
Posts: 269
Location: Radom

Post#6 20 Sep 2009 20:43   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


Próbowałeś też tego ?

http://fritzbox.pl/index.php?option=com_remository&Itemid=51&func=select&id=5

Aplikacja umożliwiająca szybkie przywrócenie ustawień fabrycznych i powrót do firmware w wersji 39.04.26 dla Fritz!Box Fon WLAN 7140 Anex A.

Widocznie aby zrestartować router do ustawień pierwotnych potrzebne jest do tego oprogramowanie.

Helpful message? + -

Back to top
   
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
Location: Siemianowice Śląskie

Post#7 Post from the author of the topic 20 Sep 2009 21:18   

Re: [Problem] Fritz!box 7170 for wlan


Tego jeszcze nie próbowałem bo chce raczej mieć internet ale z tego co patrzałem w tej stronie internetowej do konfiguracji to ten model co ja mam to jest "annex b" ale zawsze można spróbować może akurat dla obydwóch wersji jest takie same. Sprawdze i napisze czy pomogło.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sep 2009 21:18   





Back to top
   
drink320
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Feb 2009
Posts: 61
Location: Siemianowice Śląskie

Post#8 Post from the author of the topic 22 Sep 2009 10:24   

Re: Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień


niestety nowe firmware nic nie pomogło Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
astroth
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 01 Apr 2007
Posts: 269
Location: Radom

Post#9 22 Sep 2009 19:38   

Re: Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień


Jedyne co znalazlem to informację że w tym routerze nie ma opcji zmiany MACa z poziomu użytkownika.
Na tej stronie klik jest kontakt z firmą zajmującą się klonowaniem adresów MAC do tego modelu routera.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Fritz!box 7170 for wlan resetowanie ustawień
Page 1 of 1
Similar topics
FRITZ!Box Fon WLAN 7170 Pytanie (20)
FRITZ!Box Fon WLAN 7170 - firmware is incompatible (9)
[Sprzedam] Router Fritz! Box Fon Wlan 7170 (1)
FRITZ!Box Fon WLAN 7170 - parametry pracy na łączu TP (98)
Fritz!Box Fon Wlan 7170 - Nie podnosi się po aktualizacji firmware przez web (31)
7170 - Podział łącza 7170 Fritz box (4)
FRITZ!Box 7170 Annex A angielski fw 58.04.82-VE (16)
FRITZ!Box 7170 (Annex A) polski 58.04.85 (4)
FRITZ!Box 7170 Annex A angielski fw 58.04.86-VE52 (28)
Fritz!Box 7170 - Dziwny zachowanie routera (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl topic RSS feed