Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7
Author
Message
speede123x
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 May 2009
Posts: 60
Location: Ełk

Post#1 Post from the author of the topic 24 Sep 2009 07:54   

VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Witam cyz instalowal ktos z Was VAgcom 409 pod windows 7? Ja zainstalowalem i jak klikam na ikonke uruchamiajaca to nic sie nie dzieje.Czy ten program idzie pod ten system, akurat taki mam zainstalowany. Prosze o pomoc w instalacji. Pilnie musze odczytac bledy a program nie idzie.Mam fejsa KKl usb

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Sep 2009 07:54   





Back to top
   
gregorianin
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 24 Dec 2003
Posts: 775
Location: Żywiec

Post#2 24 Sep 2009 09:10   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Sprawdź w trybie zgodności z XP i uprawnieniami administratora, akurat w W7 to działa lepiej niż w vista

Helpful message? + -

Back to top
   
speede123x
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 May 2009
Posts: 60
Location: Ełk

Post#3 Post from the author of the topic 24 Sep 2009 09:50   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


oki, a jak to zrobic? uruchomic klikajac ppm i wybrac uruchom jako administrator czy w inny sposob?. Musze pilnie zdiagnozowac auto bo zaczyna cos zle palic i wyskakuje czesto check engine i gasnie. Jesli mozesz to opisz mi jak mam to zrobic, oraz czy moge miec jednoczesnie zainstalowane 2 programy na laptopie chodzi mi dokladnie o VAGCOm 311 lub 409 i Polski VAg 4.9.?

Helpful message? + -

Back to top
   
gregorianin
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 24 Dec 2003
Posts: 775
Location: Żywiec

Post#4 24 Sep 2009 10:16   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Czy możesz mieć kilka programów tego nie wiem...
Kliknij sobie ppm i we właściwościach wybierz tryb zgodności z xpsp2 oraz zaznacz uruchom zawsze jako administrator. Teoretycznie powinno chodzić Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
speede123x
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 May 2009
Posts: 60
Location: Ełk

Post#5 Post from the author of the topic 24 Sep 2009 11:10   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


oki tak sprobuje i dam znac.

Helpful message? + -

Back to top
   
speede123x
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 May 2009
Posts: 60
Location: Ełk

Post#6 Post from the author of the topic 24 Sep 2009 18:09   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


niestety ale nie moge uruchomia vagcom 409 ani 311. uruchamiam jako administrator i zaznaczylem uruchom w trybie windows xp serwis pack 3 i nie idzie. Jak klikam a=zeby sie otworzyl to czyta czyta koleczko zapala sie takie jak w viscie i windows 7 przy wskazniku myszki i3 sekundy i nic sie nie dzieje. Co nalezy zrobic aby program uruchomi? Pomozcie

Helpful message? + -

Back to top
   
mihhau997
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 06 Sep 2009
Posts: 80

Post#7 24 Sep 2009 19:35   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


speede123x pytasz czy możesz mieć 2programy... możesz. ja mam 3 i wsio dzaiła ok. nie możesz ich jednak używać jednocześnie. działało mi to na proffesionalu, sp3 i jeszcze na innym. wogóle Ci nie chce sie odpalić czy odpala program a nie chce się skomunikować? jeśli ta 2ga wersja to musisz przestawić port COM na taki sam w menedżerze jak i w VAGCOMie

Helpful message? + -

Back to top
   
speede123x
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 May 2009
Posts: 60
Location: Ełk

Post#8 Post from the author of the topic 24 Sep 2009 19:59   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Mam zainstalowanego windows 7 i po instlacji vagcom powinien mimo to sie uruchomic i pokaac ekran nawet bez samego interfejsa. Zas u mnie po instalacji vag com jak klikam w ikonke na pulpicie to nie idzie wogole-nic nie wyskakuje. Jedynie chwile kreci sie takie koleczko windowsowe przy kursorze myszki-czyli jakby cos sprawdzal. Zas polski vag sie uruchomil i odczytalem jedynie bledy silnika oto one.:
a mam problem z uruchmieniem zimnego silnika pyrcha, strzela musze przygazowac aby nie zgasl. po 1-2 minucie jest ok. Ale silnik pracuje nie rowno troche rzuca. Przyspiesza ok. Podczas pomiaru silnik byl zimny temp. otoczenia na wskazaniu deski rozdzielczej 15 stopni zas w polski vag 30 stopni (zdjecie ) czy moze to byc przyczyna ze zle zapala na zimnym? oraz inne bledy. Co o tym sadzicie?

17811 Recyrkulacja spalin - uchybienie regulacji
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
16514 Sonda lambda obwód (strona 1 czujnik 1)
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
17811 Recyrkulacja spalin - uchybienie regulacji
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
16556 System zbyt bogaty (strona 1)
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
17700 Termostat - przerwa
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
16885 Czujnik prędkości pojazdu zakres/możliwości
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
17698 Czujnik temperatury silnika - sygnał za mały
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY\


Prosze o pomoc w uruchomieniu vag com 311 lub 409 jest bardziej poreczny i wiecej danych. W polskim vag nie wiem gdzie zrobic adaptacjie przepustnicy

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
speede123x
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 May 2009
Posts: 60
Location: Ełk

Post#9 Post from the author of the topic 02 Oct 2009 09:00   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Juz poradzilem, poprostu zainstalowalem system wersja 32 bity i vag poszedl. Dzieki za pomoc. Temat mozna zamknac.

Helpful message? + -

Back to top
   
reloop85
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 11 Sep 2008
Posts: 27

Post#10 02 Oct 2009 16:41   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


speede123x a ktora wersja poszla na 7 32bit? bo ja nosze sie z zamiarem zainstalowania tego systemu i jestem ciekaw czy Vag Com 311-2 zadziala..

Helpful message? + -

Back to top
   
speede123x
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 May 2009
Posts: 60
Location: Ełk

Post#11 Post from the author of the topic 03 Oct 2009 07:51   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


poszla wersja vag-com409 windows7 ultimate 32 bit

Helpful message? + -

Back to top
   
reloop85
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 11 Sep 2008
Posts: 27

Post#12 03 Oct 2009 14:53   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


a 311 probowales? i normalnie z 409 z samochodem sie laczy?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Oct 2009 14:53   





Back to top
   
speede123x
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 May 2009
Posts: 60
Location: Ełk

Post#13 Post from the author of the topic 08 Oct 2009 13:16   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


tak 311 uruchomilem, z tym ze hmm nie moge wszystkiego robic, a zalezy mi na adaptacji przepustnicy po czyszczeniu. Czy posiada ktos z was vag com 409 dzialajacy z witamina.?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Oct 2009 13:16   





Back to top
   
zbiku1111
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 18 Jul 2009
Posts: 48
Location: Przasnysz

Post#14 08 Oct 2009 20:18   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


prosze bardzo o pomoc, mam windows 7, polski VAG zainstalował się poprawnie ale nie mogę dojść co do ustawienia tego portu:(

Helpful message? + -

Back to top
   
reloop85
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 11 Sep 2008
Posts: 27

Post#15 08 Oct 2009 20:40   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


speede123x a to ze wszystkiego nie mozesz zrobic to wynika z wersji shareware?

zbiku1111 nie wiem jak to jest w polskim vagu ale w innych zawsze jest takie cos jak test portu..

Helpful message? + -

Back to top
   
zbiku1111
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 18 Jul 2009
Posts: 48
Location: Przasnysz

Post#16 08 Oct 2009 20:47   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


ale ja chce zmienić ten port COM i nie ma tego w menadżerze urządzeń..

Helpful message? + -

Back to top
   
wirtual2
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 13 Nov 2009
Posts: 18
Location: Łódź

Post#17 15 Apr 2010 12:35   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Witam! Aby uruchomić bezproblemowo vag-a to należy zainstalować virtual com aby widział port usb na com. Jeżeli używasz portu com jako nie wirtualny to bez problemu wchodzisz w menedżer urządzeń i wyszukujesz ten port z kabelkiem.
Z moich doświadczeń to najlepiej użyć port 1,2 bądź 3. Jeśli są dalej jakieś problemy to proszę o pisanie szczegółów a wytłumaczę.

Helpful message? + -

Back to top
   
carrot
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Joined: 03 Jun 2003
Posts: 4324
Location: Kraków

Post#18 15 Apr 2010 13:02   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Po jakiego grzyba sprawiacie sobie problemy i używacie do diagnostyki windows 7 czy vistę ?, jeszcze do tego 64bit ?

Helpful message? + -

Back to top
   
emeryt2
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 11 Jan 2007
Posts: 7451
Location: przemysl

Post#19 16 Apr 2010 17:00   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Jak takie programy mają na kompie , to co im radzisz?

Helpful message? + -

Back to top
   
Sady
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 21 Nov 2004
Posts: 2522
Location: Radom

Post#20 16 Apr 2010 17:44   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


To albo robią downgrade systemu do XP, albo kupują VCDS'a i ten bez problemu gra na Viscie i WIN 7 Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
prymusnmr
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 29 Jan 2010
Posts: 30
Location: Mragowo/DERBY

Post#21 27 Apr 2010 17:21   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Jezeli zainstaluje najnowsza wersje vag com to raczej craka nikt mi nie wysle,wiec nawet jestem zdecydowany zaplacic te 99 baksow za licencje tylko mam takie wachania czy podczas uzywania nie bede musial znow czegos oplacac miesiecznie,potrzebuje programu na wlasne potrzeby...jesli ktos cos wie to prosze o szybkie info(posiadam windowsa 7,instalowalem 311.9 409.1 obydwa z crakami i jesli wchodze w inne podzespoly vaga to wyskakuje mi jakis blad programu i na dzis dzien tytlko moge se bledy wykasowac)Crying or Very sadCrying or Very sadCrying or Very sad

Helpful message? + -

Back to top
   
adams1
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 15 Mar 2010
Posts: 3

Post#22 27 Apr 2010 19:12   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


VAG-COM 409 VAG-COM 312 zaden znich nie dziala poprawnie czasami sie wlacza ale zaraz go wywala ,a czasami tak jak u ciebie w ogole sie nie wlacza
Natomiast Polski vag 4.9 dziala nawet niezle

Helpful message? + -

Back to top
   
prymusnmr
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 29 Jan 2010
Posts: 30
Location: Mragowo/DERBY

Post#23 27 Apr 2010 22:43   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Dzieki adams1 postaram sie jutro z samego rana pogrzebac i zainstalowac polska wersje vag com tak jak wyzej napisales lecz tez jest maly problem ,a mianowicie wyczytalem gdzies w necie ze polska wersja nie ma polotu do angielskiej i raczej nie ma tam tylu funkcji co w wersji anglojezycznej czy niemieckiej.....(lecz jesli bedzie dalej kiszka to w nastepnym tygodniu biore sie za zmiane windowsa)

Helpful message? + -

Back to top
   
prymusnmr
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 29 Jan 2010
Posts: 30
Location: Mragowo/DERBY

Post#24 28 Apr 2010 23:05   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


adams1
polski vag zainstalowalem dzis i nawet czysto i przejrzyscie wyglada lecz jak probuje w cos wejsc to tez kicha.....poprostu probuje sie polaczyc z kompem(z dana aplikacja w ktora chce wejsc) do 6 razy i dalej wyskakuje jakis blad .

Helpful message? + -

Back to top
   
taxidriver1
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Nov 2007
Posts: 85
Location: Lublin

Post#25 07 Feb 2011 13:17   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Witam podobny problem win 7 starter po instalacji, VAG 4.9 jest ok do kiedy nie wyłączę programu i kompa. Potem tylko reinstalacja i znowu działa jakieś pomysły, jak to ugryźć, aby nie było reinstalek bez końca.

Helpful message? + -

Back to top
   
lukasz1979
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 31 Jul 2009
Posts: 15

Post#26 07 Feb 2011 23:18   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Witam.
Panowie czy jest szansa aby VAG-COM zadziałał poprawnie pod WIN 7 64 bit

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Feb 2011 23:18   





Back to top
   
taxidriver1
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Nov 2007
Posts: 85
Location: Lublin

Post#27 08 Feb 2011 09:27   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Z tego co wyczytałem, przez ostatnie 2 tygodnie to niestety nie działa chyba ze wyzsze wersje.Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
sławol
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 21 Feb 2006
Posts: 248
Location: Swarzędz

Post#28 08 Mar 2011 16:12   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Czy pod windows xp programy vag też mają problemy z działaniem? Z tych programów na allegro jaki wybrać, który jest najlepszy do aut: VW Golf 1.9tdi 98r manual, oraz Passat B5 1.9tdi 'afn' automat z naciskiem na skrzynie aut. Tyle tego jest że proszę o poradę do znawców.

Helpful message? + -

Back to top
   
taxidriver1
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Nov 2007
Posts: 85
Location: Lublin

Post#29 11 Mar 2011 18:21   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


Problem rozwiązany z win 7 starter. W starym notku, nie miałem miejsca na firewol i antywir a to blokowało Vag-a jeszcze sterowniki, zmieniłem. Działa wszystko.

Helpful message? + -

Back to top
   
lucek_master
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 09 May 2010
Posts: 2

Post#30 07 May 2011 11:15   

Re: VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7


taxidriver1, mógłbyś opisać jak poradziłeś sobie z odpaleniem polskiego vaga na win 7 starter, bo mam problem z portem COM. zapewne są jakieś odpowiednie sterowniki, aczkolwiek nie znalazłem ich.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> VAG-COM 409 i Polski VAG 4.9 z windows 7
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
Strona z info na temat kalibracji przepustnicy itp w VAG COM i POLSKI VAG 4.9 (1)
Polski VAG a VAG-COM. Jaka różnica?? (2)
Vag com 409.1 (3)
Poszukuje oprogramowania VAG-COM 409-1 pl (1)
Vag com 409.1 na win 7 64 bity (1)
Vag com 409.1 na win 7 64 bity (5)
szukam progrmau vag-com 302,311,409 pl (5)
kkl vag-com for 409.1 - jakie sterowniki (1)
Ford Galaxy mk2 2000 1.9 tdi - Wykaz logów z VAG-COM 409.1 (1)
Problem: interfejs VAG VIAKEN KKL USB + VAG-COM PL (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl topic RSS feed