FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

opel astra g 2002 1.6 16v usterka

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> opel astra g 2002 1.6 16v usterka
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 04 Oct 2009 09:40   

Re: opel astra g 2002 1.6 16v usterka

Witam tydzien temu kupilem astre 2 1.6 16v 2002 r i wczoraj podczas jazdy zgasl mi silnik probowalem odpalic i bez rezultatow odlaczyme kleme podlaczylem i nadal nic dopiero po 20 minutach odpalilo ledwo co i udalo mi sie dojechac na parking pozniej probowalem odpalac i bez zadnych problemow ale slysze pod maska dziwne piszecenie i zaczyna cos smierdziec jakby sie cos palilo odlaczylem kleme na noc pomozcie prosze moze wiecie co to moze byc dodam ze w piatek tj przedwczoraj kolega podlaczyl mi nowe radio plus 4 glosniki czy moze to byc jego wina moze zle cos podlaczyl odkad odal mi auto zrobilem jakies 300km i zacaql sie problem blagam o pomoc

Dodano po 3 [minuty]:

dodam jeszce ze przed tym zajsciem ok 100m auto zaczelo mi szarpac jakby mocynie dostawalo potym ujechalem 100m i klapa a wczesniej zauwazylem ze na 2 biegu jak jechalem na innych tez ale nie tak czesto jak przyspieszalem to nie bylo to rownomierne tylko z lekkim szarpaniem moze ktos z was mial podobny problem z gory dziekuje za info
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 04 Oct 2009 09:40   

Back to top

kamil II
Poziom 16
Poziom 16

Post#2 04 Oct 2009 09:53   

masz gaz ? udało ci sie co¶ sprawdzić jest iskra jakie ci¶nienie paliwa czuje że nie dasz rady sam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Oct 2009 09:53   

Back to top

CameR
Poziom 23
Poziom 23

Post#3 04 Oct 2009 09:57   

damcio84 wrote:
(...) probowalem odpalic i bez rezultatow odlaczyme kleme podlaczylem i nadal nic dopiero po 20 minutach odpalilo ledwo co (...)

Rozrusznik kręcił i silnik nie zapalał, czy też rozładowany akumulator i rozrusznik nie kręci ?
Może zatarte łożysko alternatora i piszczy (pali się) pasek klinowy.
W Astrach alternatory często ulegaj± uszkodzeniu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Oct 2009 09:57   

Back to top

damcio84
Poziom 2
Poziom 2

Post#4 Post from the author of the topic 04 Oct 2009 10:12   

nie mam gazu i niestety jestem laikime w tych rzeczach nie znam sie na autkach nie wiem czy jest iskra:( zgasl mi i gdy probowalem odpalic nie szlo wszystkie kontrolki gasly jak trzeba nic ne przygasalo w aucie takze mysle ze nie jest to wina akumulatora gy zajechalem na parking zgaslem i odaplilem kilka rzy bylo bez problemow gdy zapalilem go ostatni raz otworzylem maske to slychac bylo dziwny wysokotonowy pisk nie wiem skad nagle zaczelo cos smierdziec moja zonka wyczula nmiezwlocznie zgasilem auto odlaczylem kleme i przestalo tuz przed zgasnieciem autka mialem szarpamnie w pierwszym momencie p[omyslalem ze to ja stopa bo bardzo jest czuly pedal gazu ze naciskalem w niego ale wiem ze to nie byklem ja nie mam pjecia co to jest musze zalatwic hol do jakiegos elektromechanika z kolega ktory podlaczal mi radio i glosniki rozmawialem mowil ze podlaczyl wszzystko ok z reszta wszystkim w pracy podlacal i gralo nikt nie narzekal nie wiem dlaczego ten smrod silnik bardzo dziwnie pracujem moze to nie silnik tlkyo jakas czesc ale wyglada to tak ze jak odpalam to jakby zbieral moc i znieral i zbieral jakby mialo cos wybuchbnac:(
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> opel astra g 2002 1.6 16v usterka
Page 1 of 1

Page generation time: 0.53 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed