Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Zablokowane porty, jak przekonac admina.

Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Zablokowane porty, jak przekonac admina.
Angielska wersja
Autor Wiadomość
bakus_PL
Poziom 3
Poziom 3

Miasto: Radom

Post 07 Paź 2009 02:23   

Zablokowane porty, jak przekonac admina.

Witam.

Mam mały problem. Jakim programem dokładnie mogę sprawdzić jakie porty mam zablokowane? . Mam port Scanner i tam wykazuje, że tylko 80 i jeszcze jeden otwarty. Mianowicie chodzi mi o to, że nie mogę grać w Counter Strike. Steam nie łączy w ogóle . Wywala, żebym sprawdził czy jestem podłączony do internetu. Wyczytałem na pewnym forum, że to wina zablokowanych portów. Dzwoniłem do Admina a dokładnie do firmy skąd mam internet i powiedzieli, że oni takich rzeczy nie robią ... Jak nie robią jak mam zablokowane ;| . No i teraz proszę was jak mam dokładnie sprawdzić czy port 27000 - 27015 mam faktycznie zablokowane bądź jak mam im udowodnić, że się mylą. Zapomniałem powiedzieć o sieci . To jakaś Osiedlówka ;). P.s żaden firewall nie blokuje. Sprawdzane było na 4 komputerach i zawsze to samo ;)

Pozdrawiam
Powrót do góry

marek216
Poziom 26
Poziom 26

Miasto: nad odrą

Post 07 Paź 2009 07:36   

Re: Zablokowane porty , jak im udowodnić o tym ? . Problem!

Zaproponuj adminowi aby sprawdził czy potrafi zagrać sieciowo w Counter Strike
Powrót do góry

bakus_PL
Poziom 3
Poziom 3

Miasto: Radom

Post 07 Paź 2009 13:45   

Re: Zablokowane porty, jak przekonac admina.

Myślę ,że to może nie wypalić ponieważ z tego co wiem to "poważniejsza" firma. Jakieś inne pomysły?
Powrót do góry

Google
AdSense
Google Adsense

Post 07 Paź 2009 13:45   

Powrót do góry

terrade
Poziom 17
Poziom 17

Post 07 Paź 2009 14:46   

Najlepszy tester ma emule, możesz też użyć testera z portforward.com (jednocześnie wyłącz lub skonfiguruj firewalla, a jeśli masz router to przekieruj porty na routerze).

A admina trzeba przekonać umową na internet, czy oby na pewno ma prawo dostarczać tylko kilka portów z 65 tys.? Lub bardziej ugodowo powiedzieć by przekierował port taki a taki, jednocześnie ustawiając limit połączeń na np.50 - do CS-a to wystarczy, dla p2p nie, to go powinno zmotywować (bo nie chcesz piracić i zapychać łącza, ale chcesz grać).
Powrót do góry

bobycob
Poziom 10
Poziom 10

Miasto: wrocław

Post 07 Paź 2009 15:57   

Najpierw trzeba zrozumieć co to jest port a później można zastanawiać się jest zablokowany czy nie. Porty 27000 do 27015 najpewniej tcp - to nie jest nieistotne. Nie są to porty które masz mieć "otwarte" - co za głupie słowo - na swoim komputerze. Do podanych portów Ty się łączysz a łączyć się możesz teoretycznie z każdego portu z zakresu 0 do 65535.

Lepiej sprawdź komunikację do serwera steam np za pomocą ping a jeszcze lepiej użyć mtr (my trace route) dla Windows jest winmtr.
Jeżeli komunikacja jest spróbuj użyć polecenia telnet adresip port. Zamiast IP może być oczywiście nazwa domenowa.

Pamiętaj, że twój komputer też może blokować to połączenia. Naprawdę przeciętny dział techniczny ma wiele pilniejszych spraw niż blokowanie klientom Counter Strike.
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Zablokowane porty, jak przekonac admina.
Strona 1 z 1

[ Page generation time: 0.07 seconds ]

Regulamin || Administrator || Moderatorzy || Nasze bannery || Kontakt
elektroda.pl temat RSS