| Autor |
Wiadomość |
miru87 Poziom 8

|
14 Paź 2009 19:50 Problem z pozornie otwartymi portami |
|
|
|
Witam,
Mam problem z otwartymi portami, mianowicie posiadam zewnętrzne IP. Usługodawca internetu ustawił router tak, aby przekierowywał wszystkie porty. Więc dla testu uruchomiłem serwer Apatcha'a i niestety nie da się z nim połączyć. Port 80 jest otwarty (sprawdzałem netstat'em oraz http://www.t1shopper.com/tools/port-scanner/ ) problem w tym ,że po wpisaniu mojego IP po chwili pojawia się komunikat, że upłynął czas żądania i nie da się połączyć. To jest o tyle dziwne, że gdy firewall jest włączony pokazuje komunikat o próbie włamania gdy ktoś chce się połączyć, więc przekierowanie portów chyba działa dobrze, lecz gdy wyłączę firewall port jest nadal otwarty a i tak nie można się połączyć z moim komputerem.
Z góry dzięki za pomoc ;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kogiel Poziom 13

|
14 Paź 2009 19:55 Re: Problem z pozornie otwartymi portami |
|
|
|
Pewnie masz zle skonfigurowane apache ,sprubój z jakims prostym programem http lub ftp ,który nie wymaga konfiguracji |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miru87 Poziom 8

|
14 Paź 2009 19:58 Re: Problem z pozornie otwartymi portami |
|
|
|
Próbowałem z CesarFTP 0.99g i jest to samo, port otwarty ale przy próbie połączenia jest albo komunikat firewalla lub po jego konfiguracji...nic...zero komunikacji... :/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kogiel Poziom 13

|
14 Paź 2009 20:05 Re: Problem z pozornie otwartymi portami |
|
|
|
moze jeszcze napisz jakie masz to zewnetrzne IP |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miru87 Poziom 8

|
14 Paź 2009 20:14 Re: Problem z pozornie otwartymi portami |
|
|
|
To chyba nie pomoże, że napiszę swoje IP ;P |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alana Poziom 22

|
14 Paź 2009 20:52 Re: Problem z pozornie otwartymi portami |
|
|
|
W wiekszosci wypadkow sprawdzanie czy przekierowanie portow mi dziala na zasadzie "wpisze w przegladarce swoje zewnetrzne ip bo mam postawionego apache" z wnetrza sieci LAN do ktorej przekierowanie portow zrobiono nie zadziala. Router zglupieje i nie przekaze sygnalu na komputer docelowy. Popros kogos z zewnatrz np zaufanego kolege z innej sieci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miru87 Poziom 8

|
14 Paź 2009 20:56 Re: Problem z pozornie otwartymi portami |
|
|
|
I tak właśnie zrobiłem i efekt był ten sam. Komunikat Firewalla i brak komunikacji lub po jego wyłączeniu, również brak komunikacji. Gdyby to było takie proste, nie poruszał bym tego tematu na forum :P |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alana Poziom 22

|
14 Paź 2009 21:03 Re: Problem z pozornie otwartymi portami |
|
|
|
Masz dostep do konfiguracji routera? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google AdSense

|
14 Paź 2009 21:03 |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
miru87 Poziom 8

|
14 Paź 2009 21:12 Re: Problem z pozornie otwartymi portami |
|
|
|
W tym problem, że nie... :/ Pisałem na helpdesku providera o tym problemie, i podobno wszystko powinno działać. I to jest o tyle dziwne, że firewall wykrywa próbę połączenia ale zupełnie nic się nie dzieje, nawet po jego konfiguracji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |