Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
Autor
Wiadomość
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#1 Post autora tematu 17 Paź 2009 00:40   

Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Witam
mam problem połączenia się z internetem w laptopie
Chodzi o to ze na komputerze stacjonarnym (Windows XP) z internetem łącze się bezproblemowo jest to połączenie LAN
kiedy podłączam kabel do laptopa (system Vista ) nie ma internetu
co może być powodem tego ?
jak skonfigurować ?

I jeszcze jedno pytanie
Kiedy trzymam laptopa bez żadnego połączenia
i nakieruje kursor na monitorki tak jak na zdjęciu poniżej :
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
dostep do sieci bez przewodowej co to znaczy ?
skoro ja nie mam żadnego internetu bezprzewodowego w domu
i kiedy klima w to wyskakuje coś takiego :
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
dalej już nie wchodziłem bo nie wiem czy można
jakieś sieci zabezpieczone i niezabezpieczone
Co to oznacza ?
i czy mogę się przyłączać do tych sieci ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Paź 2009 00:40   





Powrót do góry
   
Usunięty






Post#2 17 Paź 2009 00:46   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Twoj laptop wykrywa inne sieci bezprzewodowe zabezpieczone kodem dostepu lub nie. Jezeli nie posiadasz wlasnego internetu bezprzewodowego to radio WIFI powinienes wylaczyc w laptopie. Po podlaczeniu kablem musisz utworzyc polaczenie z siecia poprzez kabel. Wejdz do kreatora polaczen, zacznij dodawac siec windows sam cie poprowadzi. Czytaj uwaznie zanim cos wcisniesz.
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#3 Post autora tematu 17 Paź 2009 01:08   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Ale Jak mam wyłaczyc radio WIFI? proszę o poradę
pierwszy raz mam styczność z Vista i z WIFI

I jeszcze jedno pytanie ale tak tylko z ciekawosci
a to niemożna się podłączyć do czyjegoś internetu jak nie jest zabezpieczone?
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#4 17 Paź 2009 01:33   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Jaki laptop?
Podpinanie sie pod kogos network to tak jak lowienie ryb w nie swoim stawie i bez pozwolenia.
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#5 Post autora tematu 17 Paź 2009 09:56   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


laptop to Samsung R519-XA02PL

a to ok rozumiem odnośnie podłączenia do czyjegoś netu radiowego
czyli prosto mówiąc to kradzież (przestępstwo)
Powrót do góry
   
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1651

Post#6 17 Paź 2009 10:53   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Tak to kradzież. Lecz Ci co nie zabezpieczają internetu są sami sobie winni. A jak łączysz się kablem to sprawdź w połączeniach sieciowych dla połączenia LAN czy masz ustawione dynamiczne pobieranie adresu (czy nie są powpisywane żadne adresy IP).
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#7 Post autora tematu 17 Paź 2009 13:15   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


ok teraz z czym ja mam się podłączyć?
podłączyłem kabel :
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
I potem mam coś takiego jaka
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
co mam wybrać ??
połączenie szerokopasmowe? (tu trzeba hasła a ja jak podłączam do stacjonarnego to nie mam żadnego hasła)
czy telefoniczne? (tylko ze ja nie posiadam modemu )
Mam Siec LAN

Dodano po 49 [minuty]:

Czy tak mam to skonfigurować czy to jest co innego ???
http://sieci-lan.pl/konfiguracja_windows_vista.php3
Powrót do góry
   
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1651

Post#8 17 Paź 2009 13:26   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Tak tak jak w tym linku co podałeś.
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#9 Post autora tematu 17 Paź 2009 13:54   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


wpisałem gdzie adres IP

nie działa

a skąd mam wziąć adres DNS ??

Jak wezmę przypisać automatycznie to tez nic nie działa :(
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Paź 2009 13:54   





Powrót do góry
   
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1651

Post#10 17 Paź 2009 19:38   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Wpisz tali jaki przydziela do stacjonarnego info o tym dostaniesz jak wpiszesz ipconfig /all w CMD.
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#11 17 Paź 2009 19:49   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


A ty jeszcze sie z tym meczysz? Napisalem ci wyzej co masz zrobic, namieszali ci tylko w glowie. Zabierasz sie do tego jak do programowania wielkich sieci internetowych. A windows zrobilby prawie wszystko za ciebie. Ja wiem tylko sie nie chce pomyslec. Spoko
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Paź 2009 19:49   





Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#12 Post autora tematu 17 Paź 2009 20:39   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Sroka ale powiedz co mam wybrać
wyłączyłem już WIFI
ale co mam wybrać ??
połączenie szerokopasmowe czy telefoniczne???
ale co ma mnie poprowadzi jak wszędzie każe wpisywać użytkownika
a ja na stacjonarnym komputerze nie mam żadnego użytkownika ani hasła
mam siec LAN
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#13 17 Paź 2009 20:46   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Jezeli polaczysz przewod z routera do laptopa to praktycznie siec powinna zintegrowac sie sama. Chyba ze masz zly kabel.
W network utworz nowe polaczenie lokalne . I wybierz Local Area connection. Masz wybrac polaczenie LAN.
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#14 Post autora tematu 17 Paź 2009 21:06   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


ale zrozum ze ja nie mam żadnego routera w domu
po prostu po osiedlu jest rozciągnięty internet
do każdego domu jest rozciągnięty internet po kablu
czyli do mojego okna wchodzi kabel
i normalnie mam podłączony komputer stacjonarny i internet działa
myślałem ze tak będzie tez z Laptopem ze wetknę kabel i będzie działać internet a tu nic w ogóle nic
nic nie łączy nic nie widzi :((
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#15 17 Paź 2009 21:08   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


A czy jak podlaczysz laptop to na gniazdku lan mrugaja dwie diody?
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#16 Post autora tematu 17 Paź 2009 21:18   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


tak na dole te telewizorki mrugaj
diody przy gniazdku nie mam
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#17 17 Paź 2009 21:21   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


To znaczy ze masz internet w laptopie tylko nie masz utworzonego polaczenia interentowego. Masz Wersje angielska czy polskai jaka wersje windowsa?
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#18 Post autora tematu 17 Paź 2009 21:23   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


WIndows vista jest polski
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#19 17 Paź 2009 21:25   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


To wejdz do zakladki network w menu start i kliknij. Utworz nowe polaczenie internetowe.
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#20 Post autora tematu 17 Paź 2009 21:35   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


które mam wybrać połączenie???
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#21 17 Paź 2009 21:36   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Srodkowy czyli przez serwer udostepnienia
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#22 Post autora tematu 17 Paź 2009 21:55   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


I co dalej skad mam wziasc DNS
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
a tu co mam wpisac i skad wziasc klucz sieciowy ?
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#23 17 Paź 2009 22:06   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Przeciez nie uzywasz bezprzewodowego wiec skad pytanie o kod do niego.
Zaznacz zeby komp znalazl DNS automatycznie.
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#24 Post autora tematu 17 Paź 2009 22:10   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Zaznaczam :
przewodowo
i zaznaczam
pobierz adres automatycznie IP
i wyskakuje właśnie to okno drogie(drugie zdjęcie) czyli zakładka 4.gdzie tylko jest bezprzewodowo nie rozumiem dlaczego
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#25 17 Paź 2009 22:13   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


A moze byc tak ze twoja siec jest administrowana i nie mozna dodac nowego komputera przed potwierdzeniem z administratorem?
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#26 Post autora tematu 17 Paź 2009 22:18   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


chyba ze tak jak mówisz ale to bezsensu tzn ze nie mogę korzystać z drugiego komputera odłączając jeden podłączając drugi ?
Czyli co muszę się skontaktować z adminem sieci ?
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#27 17 Paź 2009 22:22   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Oczywiscie ze musisz. Jest tak zrobione celowo zebys nie podlaczal wiecej niz jedno urzadzenie. To nie znaczy ze masz placic za dodatkowy, ale ze wzgledow administracyjnych. Poprostu chce on trzymac kontrole nad siecia.
Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#28 Post autora tematu 17 Paź 2009 22:30   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Ok
dzięki za rady
Powrót do góry
   
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1651

Post#29 18 Paź 2009 07:31   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Jeżeli tak to możesz włączyć klonowanie adresu mac i przypisać taki do laptopa jaki ma stacjonarny. Tylko taką opcję musi mieć sieciówka.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Paź 2009 07:31   





Powrót do góry
   
yaris2
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 44
Miasto: stargard

Post#30 Post autora tematu 18 Paź 2009 15:40   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


tzn co sam mogę przypisać ?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Problem z internetem w laptopie. (9)
Problem z internetem w Laptopie (2)
Problem z internetem w laptopie. (3)
problem z internetem w laptopie... pomóżcie... (1)
Dziwny problem z internetem na laptopie (16)
Problem z internetem na laptopie i PS3 (8)
Problem z internetem w laptopie. Prosze o pomoc. (15)
Problem z internetem na laptopie (siec kabel) (5)
Problem z internetem.. na laptopie mam a na PC nie (2)
Problem z połączeniem z internetem (WiFI) w laptopie (25)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.088 seconds

elektroda.pl temat RSS