Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#1 17 Oct 2009 00:40  Topic author   

Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Witam
mam problem połączenia się z internetem w laptopie
Chodzi o to ze na komputerze stacjonarnym (Windows XP) z internetem łącze się bezproblemowo jest to połączenie LAN
kiedy podłączam kabel do laptopa (system Vista ) nie ma internetu
co może być powodem tego ?
jak skonfigurować ?

I jeszcze jedno pytanie
Kiedy trzymam laptopa bez żadnego połączenia
i nakieruje kursor na monitorki tak jak na zdjęciu poniżej :
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
dostep do sieci bez przewodowej co to znaczy ?
skoro ja nie mam żadnego internetu bezprzewodowego w domu
i kiedy klima w to wyskakuje coś takiego :
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
dalej już nie wchodziłem bo nie wiem czy można
jakieś sieci zabezpieczone i niezabezpieczone
Co to oznacza ?
i czy mogę się przyłączać do tych sieci ?

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#2 17 Oct 2009 00:46    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Twoj laptop wykrywa inne sieci bezprzewodowe zabezpieczone kodem dostepu lub nie. Jezeli nie posiadasz wlasnego internetu bezprzewodowego to radio WIFI powinienes wylaczyc w laptopie. Po podlaczeniu kablem musisz utworzyc polaczenie z siecia poprzez kabel. Wejdz do kreatora polaczen, zacznij dodawac siec windows sam cie poprowadzi. Czytaj uwaznie zanim cos wcisniesz.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#3 17 Oct 2009 01:08  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Ale Jak mam wyłaczyc radio WIFI? proszę o poradę
pierwszy raz mam styczność z Vista i z WIFI

I jeszcze jedno pytanie ale tak tylko z ciekawosci
a to niemożna się podłączyć do czyjegoś internetu jak nie jest zabezpieczone?

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#4 17 Oct 2009 01:33    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Jaki laptop?
Podpinanie sie pod kogos network to tak jak lowienie ryb w nie swoim stawie i bez pozwolenia.

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#5 17 Oct 2009 09:56  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


laptop to Samsung R519-XA02PL

a to ok rozumiem odnośnie podłączenia do czyjegoś netu radiowego
czyli prosto mówiąc to kradzież (przestępstwo)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
slvestr
Level 32
Joined: 16 May 2007
Posts: 1639
Helped: 154
Post rating: 14
slvestr
Level 32
Post#6 17 Oct 2009 10:53    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Tak to kradzież. Lecz Ci co nie zabezpieczają internetu są sami sobie winni. A jak łączysz się kablem to sprawdź w połączeniach sieciowych dla połączenia LAN czy masz ustawione dynamiczne pobieranie adresu (czy nie są powpisywane żadne adresy IP).

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#7 17 Oct 2009 13:15  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


ok teraz z czym ja mam się podłączyć?
podłączyłem kabel :
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
I potem mam coś takiego jaka
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
co mam wybrać ??
połączenie szerokopasmowe? (tu trzeba hasła a ja jak podłączam do stacjonarnego to nie mam żadnego hasła)
czy telefoniczne? (tylko ze ja nie posiadam modemu )
Mam Siec LAN

Dodano po 49 [minuty]:

Czy tak mam to skonfigurować czy to jest co innego ???
http://sieci-lan.pl/konfiguracja windows vista.php3

Helpful post? + 0
Back to top
slvestr
Level 32
Joined: 16 May 2007
Posts: 1639
Helped: 154
Post rating: 14
slvestr
Level 32
Post#8 17 Oct 2009 13:26    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Tak tak jak w tym linku co podałeś.

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#9 17 Oct 2009 13:54  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


wpisałem gdzie adres IP

nie działa

a skąd mam wziąć adres DNS ??

Jak wezmę przypisać automatycznie to tez nic nie działa :(

Helpful post? + 0
Back to top
slvestr
Level 32
Joined: 16 May 2007
Posts: 1639
Helped: 154
Post rating: 14
slvestr
Level 32
Post#10 17 Oct 2009 19:38    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Wpisz tali jaki przydziela do stacjonarnego info o tym dostaniesz jak wpiszesz ipconfig /all w CMD.

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#11 17 Oct 2009 19:49    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


A ty jeszcze sie z tym meczysz? Napisalem ci wyzej co masz zrobic, namieszali ci tylko w glowie. Zabierasz sie do tego jak do programowania wielkich sieci internetowych. A windows zrobilby prawie wszystko za ciebie. Ja wiem tylko sie nie chce pomyslec. Spoko

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#12 17 Oct 2009 20:39  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Sroka ale powiedz co mam wybrać
wyłączyłem już WIFI
ale co mam wybrać ??
połączenie szerokopasmowe czy telefoniczne???
ale co ma mnie poprowadzi jak wszędzie każe wpisywać użytkownika
a ja na stacjonarnym komputerze nie mam żadnego użytkownika ani hasła
mam siec LAN

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#13 17 Oct 2009 20:46    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Jezeli polaczysz przewod z routera do laptopa to praktycznie siec powinna zintegrowac sie sama. Chyba ze masz zly kabel.
W network utworz nowe polaczenie lokalne . I wybierz Local Area connection. Masz wybrac polaczenie LAN.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#14 17 Oct 2009 21:06  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


ale zrozum ze ja nie mam żadnego routera w domu
po prostu po osiedlu jest rozciągnięty internet
do każdego domu jest rozciągnięty internet po kablu
czyli do mojego okna wchodzi kabel
i normalnie mam podłączony komputer stacjonarny i internet działa
myślałem ze tak będzie tez z Laptopem ze wetknę kabel i będzie działać internet a tu nic w ogóle nic
nic nie łączy nic nie widzi :((

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#15 17 Oct 2009 21:08    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


A czy jak podlaczysz laptop to na gniazdku lan mrugaja dwie diody?

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#16 17 Oct 2009 21:18  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


tak na dole te telewizorki mrugaj
diody przy gniazdku nie mam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#17 17 Oct 2009 21:21    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


To znaczy ze masz internet w laptopie tylko nie masz utworzonego polaczenia interentowego. Masz Wersje angielska czy polskai jaka wersje windowsa?

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#18 17 Oct 2009 21:23  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


WIndows vista jest polski

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#19 17 Oct 2009 21:25    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


To wejdz do zakladki network w menu start i kliknij. Utworz nowe polaczenie internetowe.

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#20 17 Oct 2009 21:35  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


które mam wybrać połączenie???
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#21 17 Oct 2009 21:36    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Srodkowy czyli przez serwer udostepnienia

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#22 17 Oct 2009 21:55  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


I co dalej skad mam wziasc DNS
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie
a tu co mam wpisac i skad wziasc klucz sieciowy ?
Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#23 17 Oct 2009 22:06    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Przeciez nie uzywasz bezprzewodowego wiec skad pytanie o kod do niego.
Zaznacz zeby komp znalazl DNS automatycznie.

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#24 17 Oct 2009 22:10  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Zaznaczam :
przewodowo
i zaznaczam
pobierz adres automatycznie IP
i wyskakuje właśnie to okno drogie(drugie zdjęcie) czyli zakładka 4.gdzie tylko jest bezprzewodowo nie rozumiem dlaczego

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#25 17 Oct 2009 22:13    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


A moze byc tak ze twoja siec jest administrowana i nie mozna dodac nowego komputera przed potwierdzeniem z administratorem?

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#26 17 Oct 2009 22:18  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


chyba ze tak jak mówisz ale to bezsensu tzn ze nie mogę korzystać z drugiego komputera odłączając jeden podłączając drugi ?
Czyli co muszę się skontaktować z adminem sieci ?

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#27 17 Oct 2009 22:22    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Oczywiscie ze musisz. Jest tak zrobione celowo zebys nie podlaczal wiecej niz jedno urzadzenie. To nie znaczy ze masz placic za dodatkowy, ale ze wzgledow administracyjnych. Poprostu chce on trzymac kontrole nad siecia.

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#28 17 Oct 2009 22:30  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Ok
dzięki za rady

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
slvestr
Level 32
Joined: 16 May 2007
Posts: 1639
Helped: 154
Post rating: 14
slvestr
Level 32
Post#29 18 Oct 2009 07:31    

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


Jeżeli tak to możesz włączyć klonowanie adresu mac i przypisać taki do laptopa jaki ma stacjonarny. Tylko taką opcję musi mieć sieciówka.

Helpful post? + 0
Back to top
yaris2
Level 9
Location: stargard
Joined: 22 Jun 2007
Posts: 46
Post rating: 2
yaris2
Level 9
Post#30 18 Oct 2009 15:40  Topic author   

Re: Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie


tzn co sam mogę przypisać ?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Problem z połaczeniem z internetem w Laptopie 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to problem z połaczeniem z internetem w Laptopie

Problem z internetem w laptopie. (9)
Problem z internetem w Laptopie (2)
Problem z internetem w laptopie. (3)
problem z internetem w laptopie... pomóżcie... (1)
Dziwny problem z internetem na laptopie (16)
Problem z internetem na laptopie i PS3 (8)
Problem z internetem w laptopie. Prosze o pomoc. (15)
Problem z internetem na laptopie (siec kabel) (5)
Problem z internetem.. na laptopie mam a na PC nie (2)
Problem z połączeniem z internetem (WiFI) w laptopie (25)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.149 seconds