Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Konkurs filmowy, wideo poradniki napraw

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> Wideoporadniki -> Konkurs filmowy, wideo poradniki napraw
Angielska wersja
Autor Wiadomość
gulson
Poziom 23
Poziom 23

Miasto: brak

Post 17 Paź 2009 13:09   

Wystarczy, że podczas naprawy nagrasz film (nawet telefonem komórkowym), opatrzysz komentarzem a następnie zamieścisz w DIY Wideoporadniki film korzystając z opcji Dodaj film a możesz wygrać stacje lutownicze, zasilacze, mierniki!

Co należy zrobić? Przy naprawach jakie prowadzisz wystarczy włączyć kamerę lub telefon komórkowy, zademonstrować na filmie, jak dane urządzenie (telewizor, komórka, monitor, wzmacniacz, lodówka, pralka, komputer a nawet samochód...) rozkręcić, co wymienić, jak złożyć i zaprezentować efekt końcowy. Twój film zostanie zaprezentowany na stronie głównej elektroda.pl A oprócz tego może wygrasz cenne nagrody jak stacja lutownicza, zasilacze laboratoryjne czy mierniki cyfrowe. Wszystkie filmy będą głosować użytkownicy portalu! To oni wybiorą 15 najlepszych filmów, które następnie zostaną ocenione przez moderatorów forum.

Na dodanie materiałów czekamy do 10 grudnia, wyniki ogłosimy do 15 grudnia! Jak poczta nie zawiedzie, to na Święta otrzymasz nagrody! :)

NAGRODY

Dla uczestników
- Za zamieszczenie materiału filmowego +30 punktów bez względu na wynik.
1 miejsce stacja lutownicza PT968 + miernik DT9205A lub 830G
2 miejsce stacja lutownicza 803 + miernik DT9205A lub 830G
3 miejsce zasilacz laboratoryjny 303DG + miernik DT9205A lub 830G
4 miejsce miernik cyfrowy DT9205A lub 830G + zestaw narzędzi
5 miejsce miernik cyfrowy DT9205A lub 830G
6 miejsce miernik cyfrowy DT9205A lub 830G
7 miejsce miernik cyfrowy DT9205A lub 830G
8 miejsce miernik cyfrowy DT9205A lub 830G
9 miejsce miernik cyfrowy DT9205A lub 830G
10 miejsce miernik cyfrowy DT9205A lub 830G

Dla głosujących
- Za jeden głos, głosujący otrzymuje 0,5 punkta.
- spośród głosujących wylosujemy trzy osoby, które otrzymają miernik cyfrowy DT9205A lub 830G

Niestety filmy drastycznie zaniżające poziom portalu, niewyraźne / nieczytelne lub celowo sfałszowane będą usuwane. Więcej szczegółów w regulaminie konkursu w załączeniu

Regulamin Konkursu wideo.pdf
 Opis:
 n/a

Download
 :  Regulamin Konkursu wideo.pdf
 Zawartość:  
 Rozmiar:  32.66 KB
 Punkty:  0

Powrót do góry

DVDM14
Poziom 18
Poziom 18

Miasto: Łachów

Post 17 Paź 2009 18:14   

Re: Konkurs filmowy, wideo poradniki napraw

Witam. Mam pewne pytanie odnośnie dowiadywania się o nowych wideoporadnikach: czy jest jakaś możliwość zasubskrybowania wiadomości o nowych tematach w tym dziale? Z góry dzięki za odpowiedź.
Powrót do góry

vampire86
Poziom 21
Poziom 21

Miasto: Warszawa

Post 17 Paź 2009 20:12   

Pytanie odnośnie szczegółowości opisu/filmu naprawy. Czy jest określony maksymalny czas trwania takiego wideoporadnika?
Powrót do góry

ttomek32
Poziom 7
Poziom 7

Miasto: Gdów

Post 17 Paź 2009 21:22   

"2. Każdy uczestnik może przesłać nieograniczoną ilość filmów zwiększając tym samym szanse na wygranie."

Czyli tak
Powrót do góry

P-o-l
Poziom 16
Poziom 16

Miasto: Białystok

Post 18 Paź 2009 08:33   

Zastanawia mnie czy ocena moderatora będzie zależała od urządzenia jakie się naprawia(agregat wyżej niż komputer), od jakości wykonania wideo czy od stopnia zaangażowania w naprawę
Powrót do góry

fiskusmati
Poziom 19
Poziom 19

Miasto: Lublin

Post 18 Paź 2009 09:56   

Myślę, że nagrywanie telefonem komórkowym to przesada. Każdy chyba w domu ma kamerę lub ew, aparat cyfrowy z funkcją nagrywania.
Powrót do góry

marcin11-1911
Poziom 3
Poziom 3

Miasto: Jarosław

Post 18 Paź 2009 10:03   

Świetny pomysł a zwłaszcza że mało jest wideo poradników na forum.
Powrót do góry

fiskusmati
Poziom 19
Poziom 19

Post 18 Paź 2009 10:22   

Świetny, ale nikt nie opisał na jakiej podstawie będzie się oceniać? Czy na podstawie jakości nagrania, jakości wytłumaczenie i zaprezentowania naprawy, umiejętnosći czy trudnosci naprawianego urządzenia (np płyta główna telefonu komórkowego).

Osobiście myślę, ze pod uwagę powinno brać sie jakość nagrania (żeby nie była to trzęsąca sie kamerka z telefonu 0,3mpx gdzie nie widać nawet śrubki..., tylko jakaś kamera myślę, ze PAL wystarczy) oraz jakości wytłumaczenia tzn wszystko po kolei nawet odkręcenie śrubki. Bo moim zdaniem powinien wygrać gość który pokaże dobrą kamerą jak naprawił toster (wymiana bezpiecznika temperaturowego), niż gosc ktory byle jak nagrał naprwę jakiegoś trudnego urządzenia zmontowanego w smd.

A wy jak sądzicie?

Pozdrawiam
Powrót do góry

joy_pl
Poziom 23
Poziom 23

Miasto: Cierpice

Post 18 Paź 2009 11:17   

DVDM14 napisał:
Witam. Mam pewne pytanie odnośnie dowiadywania się o nowych wideoporadnikach: czy jest jakaś możliwość zasubskrybowania wiadomości o nowych tematach w tym dziale? Z góry dzięki za odpowiedź.
Od dawna jest taka opcja w każdym dziale http://www.elektroda.pl/rtvforum/digests.php

vampire86 napisał:
Pytanie odnośnie szczegółowości opisu/filmu naprawy. Czy jest określony maksymalny czas trwania takiego wideoporadnika?
Nie, ale trzeba mieć na uwadze odbiorców tego filmiku mało, komu będzie się chciało oglądać np. godzinny film, w którym będą, kilkuminutowe „przerwy”, w których nic się nie dzieje nic nie jest pokazywane.

fiskusmati napisał:
Świetny, ale nikt nie opisał na jakiej podstawie będzie się oceniać? Czy na podstawie jakości nagrania, jakości wytłumaczenie i zaprezentowania naprawy, umiejętnosći czy trudnosci naprawianego urządzenia (np płyta główna telefonu komórkowego).

Osobiście myślę, ze pod uwagę powinno brać sie jakość nagrania (żeby nie była to trzęsąca sie kamerka z telefonu 0,3mpx gdzie nie widać nawet śrubki..., tylko jakaś kamera myślę, ze PAL wystarczy) oraz jakości wytłumaczenia tzn wszystko po kolei nawet odkręcenie śrubki. Bo moim zdaniem powinien wygrać gość który pokaże dobrą kamerą jak naprawił toster (wymiana bezpiecznika temperaturowego), niż gosc ktory byle jak nagrał naprwę jakiegoś trudnego urządzenia zmontowanego w smd.

A wy jak sądzicie?

Pozdrawiam
Oceniać będą użytkownicy, to Wy wybierzecie finałową piętnastkę...

Filmy, które będą kiepsko nakręcone, niewyraźne lub/i ogólnie zaniżające poziom będą odpadać w przedbiegach (będą usuwane). Również filmy, które będą sfałszowane (cudzy film podpisany przez siebie), będą usuwane. Dlatego warto na początku filmu (2-3s) na tle biurka, warsztatu, na którym będzie odbywać się „akcja” pokazać kartkę z nazwą użytkownika bądź napisem „Elektroda.pl”, rozwieje to wszelkie wątpliwości co do autora dzieła...
Powrót do góry

Google
AdSense
Google Adsense

Post 18 Paź 2009 11:17   

Powrót do góry

marbal89
Poziom 12
Poziom 12

Miasto: Toruń

Post 18 Paź 2009 12:38   

Witam
A ja mam takie pytanie czy ten poradniki może być filmem zmontowanym np. z kilkudziesięciu zdjęć z dokładnym opisem, strzałkami zaznaczonymi elementami itp., krok po kroku co robić, oraz ewentualnie jakieś wstawki filmu z trudniejszymi momentami do wykonania ?
pozdrawiam
marbal89
Powrót do góry

fiskusmati
Poziom 19
Poziom 19

Post 18 Paź 2009 12:48   

Patrząc po opisie raczej nie :-)
Powrót do góry

gulson
Poziom 23
Poziom 23

Post 18 Paź 2009 17:36   

marbal89 napisał:
Witam
A ja mam takie pytanie czy ten poradniki może być filmem zmontowanym np. z kilkudziesięciu zdjęć z dokładnym opisem, strzałkami zaznaczonymi elementami itp., krok po kroku co robić, oraz ewentualnie jakieś wstawki filmu z trudniejszymi momentami do wykonania ?
pozdrawiam
marbal89

Pewnie mógłby być. A odnośnie naprawy komputera to też czasami ustawienie czegoś programowo i można wykorzystać po prostu nagrany... pulpit. Jednak wiadomo, że takie filmy mogą nie być dobrze oceniane przez użytkowników :) Z drugiej strony na razie nikt nic nie dodał więc szanse są duże :)
Powrót do góry

vampire86
Poziom 21
Poziom 21

Miasto: Warszawa

Post 18 Paź 2009 20:54   

gulson napisał:
Pewnie mógłby być. A odnośnie naprawy komputera to też czasami ustawienie czegoś programowo i można wykorzystać po prostu nagrany... pulpit. Jednak wiadomo, że takie filmy mogą nie być dobrze oceniane przez użytkowników :) Z drugiej strony na razie nikt nic nie dodał więc szanse są duże :)
Jeszcze trochę czasu mamy ;) Aczkolwiek mam nadzieję, że nie zrobi nam się serwis ala spryciarze.pl, gdzie będą filmiki w stylu "jak korzystać z webgadu" :P
Powrót do góry

Lucjan52
Poziom 20
Poziom 20

Miasto: Bielsko Biala

Post 18 Paź 2009 22:13   

Pytanie. Czy na tym filmie ma być widoczny serwisant " w całej okazałości"? czy wystarczą n.p same ręce wykonujące dane czynności?
Powrót do góry

joy_pl
Poziom 23
Poziom 23

Post 18 Paź 2009 23:13   

Wystarcza same ręce... ;)
Powrót do góry

ertes232
Poziom 13
Poziom 13

Miasto: lublin

Post 19 Paź 2009 00:01   

Czy admini moga zrobić dział zawierający wideo prezentacje np we flaszu
Kompletny proces projektowania do końcowego etapu płytki pcb w określonych programach
np: pspise, cirkuitmacer, ewdin, protel, Egl

Wystarczy tylko program WINK ( i można nawet nagrywać głos lektora, ale to tylko na szybkich kompach, min 2Ghz no i sporo ramu ) -tak na marginesie .

Chodzi o pokazanie projektowania - przykładowego małego projektu bez koniecznosci kupowania ksążek, czy czytania instr. w pdf w necie -zawsze obraz ruchomy - to nie to samo co text.

W ogóle sie dziwię, że nie ma czegos takiego jak prezentacja -kurs video np do Egla tylko ksążka !!!
Powrót do góry

sroka
Poziom 21
Poziom 21

Miasto: USA, Connecticut, Stamford

Post 19 Paź 2009 02:45   

1. Uczestnikiem Konkursu moŜe być kaŜda osoba fizyczna zamieszkała na terytorium
Rzeczypospolitej Polskiej, posiadająca pełną lub ograniczoną zdolność do czynności
prawnych.

Czyli mam rozumiec ze ja nie moge?
Powrót do góry

DVDM14
Poziom 18
Poziom 18

Post 19 Paź 2009 16:00   

Chciałem ocenić przed chwilą dodany wideoporadnik, ale wyświetliło mi się "Niewlasciwy temat". Czy to jakiś błąd?
Powrót do góry

.michal
Poziom 10
Poziom 10

Miasto: Augustów

Post 19 Paź 2009 17:41   

sroka napisał:
1. Uczestnikiem Konkursu moŜe być kaŜda osoba fizyczna zamieszkała na terytorium
Rzeczypospolitej Polskiej, posiadająca pełną lub ograniczoną zdolność do czynności
prawnych.

Czyli mam rozumiec ze ja nie moge?

Sądzę że chodziło organizatorom tutaj o ew. koszty wysyłki w wypadku gdybyś wygrał. Możesz spróbować sie z nimi dogadać po połowie czy coś takiego. :)

Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia
Michał
Powrót do góry

otapi
Poziom 13
Poziom 13

Miasto: Białystok

Post 19 Paź 2009 19:17   

a ja mam takie pytanie...
czy w konkursie startują video poradniki produkcji forumowiczów czy też szperaczy z youtube itp.?

bo moim zdaniem nagradzana powinna być twórczość forumowiczów.
Powrót do góry

DVDM14
Poziom 18
Poziom 18

Post 19 Paź 2009 19:20   

Oczywiście że forumowiczów, bo po co nagradzać złodziei cudzej pracy.
Powrót do góry

Gizmoń
Poziom 20
Poziom 20

Miasto: Kiełczów k. Wrocławia

Post 25 Paź 2009 18:07   

A ja mam jedno pytanie: czy film musi być umieszczony za pomocą funkcji "dodaj film", by mógł brać udział w konkursie? Czy też można podać link do filmu (oczywiście, mojego) na You Tube?

Pytam, ponieważ na początku napisano:
"Wystarczy, że podczas naprawy nagrasz film (nawet telefonem komórkowym), opatrzysz komentarzem a następnie zamieścisz w DIY Wideoporadniki film korzystając z opcji Dodaj film a możesz wygrać stacje lutownicze, zasilacze, mierniki!", a już jeden z dwóch zgłoszonych filmów jest na You Tube. Mi też by tak pasowało :)
Powrót do góry

gulson
Poziom 23
Poziom 23

Post 25 Paź 2009 18:22   

W konkursie biorą udział tylko filmy umieszczone na serwerze elektroda.pl. Youtube często cenzuruje poradniki (także za ścieżkę dźwiękową). Dodatkowo użytkownik może usunąć film lub zmienić jego lokalizacje nie powiadamiając o tym. Nie możemy sobie pozwolić, że poradnik po jakimś czasie zniknie całkowicie bez powodu.

Związku z tym w konkursie bierze udział na razie tylko jeden materiał.
Powrót do góry

ELEKTRONIK1994
Poziom 6
Poziom 6

Miasto: Pilica

Post 25 Paź 2009 21:25   

czyli te nasze filmy mamy umieszczac tutaj Dodaj nowy film / wideoporadnik

Dodano po 3 [minuty]:

Jak to w konkursie bierze udział tylko jeden materiał? Tzn. że już nie można umieszczać filmów
Powrót do góry

sroka
Poziom 21
Poziom 21

Miasto: USA, Connecticut, Stamford

Post 25 Paź 2009 23:02   

ELEKTRONIK1994 napisał:

Jak to w konkursie bierze udział tylko jeden materiał? Tzn. że już nie można umieszczać filmów

To znaczy ze nie ma jeszcze chetnych.
Powrót do góry

ELEKTRONIK1994
Poziom 6
Poziom 6

Miasto: Pilica

Post 26 Paź 2009 19:29   

Ja jestem chętny i wstawiłem już film do wideoporadnika.
Powrót do góry

filip127
Poziom 2
Poziom 2

Post 04 Lis 2009 18:12   

A może być to filmik typu jak zrobić :?::?:
Powrót do góry

Freddy
Poziom 22
Poziom 22

Miasto: Kraków

Post 05 Lis 2009 16:46   

Gulson :arrow: czytałem opisy i regulamin i wydaje mi się, że zamieszczanie filmików z Discovery channel typu Jak powstaje mikroporocesor?, czy też Kurs Photoshopa - angielskie tutoriale jest bez sensu i nie za bardzo zgodne z regulaminem konkursu.
Uważam to za nabijanie sobie punktów, a to miał być dział własne wideoporadniki.
Powrót do góry

Piotre255
Poziom 16
Poziom 16

Miasto: Pilzno

Post 19 Lis 2009 20:19   

Ja mam takie pytanie, czy wszystkie wideoporadniki które mają te plusy i minusy do głosowania biorą udział w konkursie na wideoporadnik napraw?
np jak jest zbudowane FC albo te dwa filmiki o wytwarzaniu pcb również biorą udział w konkursie? pozdrawiam..
Powrót do góry

joy_pl
Poziom 23
Poziom 23

Post 19 Lis 2009 21:42   

W konkursie biorą udział tylko te filmy, które zostały zamieszczone poprzez opcje „dodaj film”.
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> Wideoporadniki -> Konkurs filmowy, wideo poradniki napraw
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny

[ Page generation time: 0.115 seconds ]

Regulamin || Administrator || Moderatorzy || Nasze bannery || Kontakt
elektroda.pl temat RSS