FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Opel Omega B MV6, nie działają wskaźniki, kontrolki, odpala

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Opel Omega B MV6, nie działają wskaźniki, kontrolki, odpala
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 20 Oct 2009 20:53   

Opel Omega B MV6, nie działają wskaźniki, kontrolki, odpala

Witam, mam problem dotyczący opla omegi, ostatnio padło mi ładowanie, mam już zmieniony regulator w alternatorze i teraz zostało po tej awarii takie coś, że nie działają wskaźniki ani kontrolki w liczniku, prędkościomierz, obrotomierz, komputer pokładowy, światło wstecznego, przycisk eco, nawiew na tylne boczne szyby. Działa silnik, światła, stop, wycieraczki, podświetlanie liczników jak się włączy światła, radio, zapalniczka, klimatronik (z wyjątkiem przycisku eco). Teraz jest tak, że jak zapalę to nie ładuje, jak przygazuję to włączy się ładowanie już na stałe i zapali się kontrolka ładowania(po przekręceniu zapłonu ani po zapaleniu bez przygazowania w ogóle się nie zaświeca). Bezpieczniki dobre, komputer pokazuje błędy takie: 87 - A/C cutoff relay, voltage low (Final stage diagnosis in control unit - short circuit to ground, no replacement value- opel scanner) i 135 check light, voltage lov. Co mogę zrobić ? nie wiem czy jest to zwarcie czy poprostu brak plusa na to wszystko co nie działa, może mi ktoś coś doradzić co powinienem sprawdzić (który przekaźnik, jaki bezpiecznik czy jest na nim prąd po zapłonie, które przejścia w stacyjce)? (odłączałem już kostkę od sprężarki klimatyzacji i wyciągałem przekaźnik od sprężarki ale dalej po przekręceniu kluczyka deska rozdzielcza nie działa), pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 20 Oct 2009 20:53   

Back to top

matimon22
Poziom 16
Poziom 16

Post#2 21 Oct 2009 07:06   

Re: Opel Omega B MV6, nie działają wskaźniki, kontrolki, odp

Przejrzyj kostkę stacyjki, trzeba szukać braku zasilania na kablach +12V Acc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 Oct 2009 07:06   

Back to top

Karol_2000
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 21 Oct 2009 16:14   

Re: Opel Omega B MV6, nie działają wskaźniki, kontrolki, odp

Witam, głupio się przyznać ale jednak był bezpiecznik (nr 15, KL15 szósty od prawej w środkowym rzędzie w kabinie), teraz już wiem, że zawsze próbówką należy je sprawdzać a nie wzrokowo, pozdrawiam
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Opel Omega B MV6, nie działają wskaźniki, kontrolki, odpala
Page 1 of 1
Similar topics
Renault Laguna 2.2d ph1 - nie działają wskaźniki i kontrolki (4)
Opel Omega Mv6, automat - problem (6)
OPEL OMEGA 3.0 MV6 problem z ruszaniem (1)
Opel Omega B 1998 r. MV6 3.0 kombi (1)
Opel Omega 3.0 mv6 przewody zapłonowe (6)
opel omega mv6 problem z chłodzeniem silnika.. (5)
OPEL OMEGA 1.8 - nie świecą niektóre kontrolki (3)
Opel Omega B 3.0 mv6 - jak w komputerze zmienić mile na km? (2)
Opel Omega mv6 3.0 24V szlif walu i panewki (9)

Page generation time: 0.406 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony