FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

kino domowe ???

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> kino domowe ???
Author
Poziom 15
Poziom 15

Post#1 Post from the author of the topic 02 Jan 2003 12:09   

kino domowe ???

Witam wszystkich w nowym roku
Chciałbym poruszyc dyskusje na temat kina domowego , mianowicie w sklepach przed swietami pojawiło sie wiele zintegrowanych zestawów kina domowego ( w miare przystepnej cenie ) i mysle że wielu z was takie zestawy posiada . wiele firm znanych (panasonic SCH770E, LG DA3630,SONY DAV 400) i mniej znanych zaoferowało taki sprzet. Wszystko zalezy od zasobnosci kieszeni ale wydatek powiedzmy 1600 pln nie jest dzisiaj najwiekszy, oczywiscie można kupic kino za wiele wieksze pieniadze ale zalezy mi na opiniach osób które nabyły zestawy zintegrowane . Jak taki sprzet sie sprawdza w domu ? . Na co zwrócic uwage przy zakupie . praktyczne uwagi z eksploatacji mile widziane.

pozdrowienia
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 02 Jan 2003 12:09   

Back to top

rubens
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 02 Jan 2003 16:37   

-o tych tanich 'zestawach' to zbyt dużo nie wiem ale mogę podzielić się doświadczeniami czym się kierować , jak wybierać , na co zwracać uwagę przy wyborze -jak ktoś będzie zainteresowany to podpowiem
-mogę pogadać z kumplem on zakupił coś w granicach 1200pln ( tzw. beznazwowiec -ale jest zadowolony)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 Jan 2003 16:37   

Back to top

Tremolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#3 04 Jan 2003 00:04   

kupiłem Pioneera DV-350... mam Tannoye M2 na przodzie / u góry ( mały pokój ) leży sobie garstka Tonsili... Kolumny sa równolegle podłączone... Tannoye M2 są świetne/Tonsile działają dla bardziej ostrego brzmienia od święta:).. muza klasyczna przesiąka jak miodzio w M2. są bardzo wyraziste bas jest dokładny... Wzmacniacz mam stary Japonski Nikko po przeróbkach - potrafi zrobić LARUM. lecz nie mam dekodera to i zal więc nic więcej nie moge powiedzieć ale na TruSurround fajnie chodzą filmiki...

Sub jest w planie ale nie ma gdzie odpiąć... nie wiem gdzie znaleźć dekoder Dolby Digital -tzn schemat

tylko mój zestaw był troche droższy i sam go złożyłem DVD za 1000 a kolumny niecałe 800
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Jan 2003 00:04   

Back to top

Darek_U
Poziom 6
Poziom 6

Post#4 21 Feb 2003 16:54   

Osobiście posiadam "duży" zestaw kina domowego. Odsłuchałem u kilku kolegów zintegrowane zestawy i mogę Cię zapewnić że brakuje im bardzo dużo. Jeżeli masz własny dom z pokojem odsłuchowym ok 30 m2 to stanowczo odradzam natomiast jeżeli mieszkasz w betonowym bloku to mały zestaw Ci wystarczy. Duży subwofer wprowadza typowy wieżowiec w takie drgania że pięto nizej nie można usiedzieć. Sam widziałem i słyszałem.
Back to top

sofm
Poziom 6
Poziom 6

Post#5 21 Feb 2003 22:20   

Schematu dobrego dekodera DD nie znajdziesz, a jak znajdziesz to w pl nie dostaniesz, a jak dostaniesz to za duuze pieniadze. Co do M2 to troche ostra i krzykliwa gora, i bardzo slabo w zakresie basu, ta kolumna jest wrecz pozbawiona basu. Jakies poprawy moze dac umieszczenie jej blisko sciany, ja slyszalem ja jakies 2m od sciany.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> kino domowe ???
Page 1 of 1
Similar topics
Kino domowe - LG DVD5353 (4)
pioneer kino domowe (1)
Kino domowe BELSTAR 5,1 (1)
Kino domowe (10)
kino domowe (1)
kino domowe ;) (6)
Kino domowe (2)
Kino domowe LG. Kino nie startuje ze Stand by. (2)
Kino domowe M-Audio (1)
Zablokowane kino domowe. (2)

Page generation time: 0.145 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed