Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 23 Paź 2009 13:10
    zientall
    Poziom 9  

    Właśnie wymieniłem w clio kolegi tarcze sprzęgła docisk i łożysko wszystko niby pieknie ładnie chodzi lecz pojawił się mały problem co którąs tam zmiane nie wchodzi bieg tzn blokuje się 1 bądz wsteczny puszcze sprzęgło wcisne jeszcze raz i bieg gładko wchodzi . Linka sprzęgła przed wymianą jak i po jest dziwnie luzna . Dodam to że po wymianie sprzęgło bardzo nisko bierze ledwo puszcze pedał a auto już jedzie na lince nie ma żadnej regulacji naciągu itp . Wydaje mi się że nie wysprzęgla do końca dlatego biegi podczas jazdy sie zacinają bo na zgaszonym silniku wszystko lata jak trzeba . Może ktoś wie jak wyregulawać ta linke aby sprzegło pozniej brało

    Clio 1.2 2000r

  • #2 23 Paź 2009 16:32
    fructon
    Poziom 33  

    w clio masz samoregulator w pedale sprzegła możliwe że jest uszkodzony lub linka sie za bardzo naciągła ,ale raczej to pierwsze

  • #3 22 Lis 2009 18:12
    xx00skobel00xx
    Poziom 8  

    Hej wydaje mi się ze musiasz naciągnąć linke od sprzęgła.. Ja miałem podobną sytuacje w calibrze.. ale jak piszesz ze nie ma regulacji to nie wiem sorry.

  • #5 24 Lis 2009 15:34
    Zdzich50
    Poziom 10  

    Miałem kiedyś taką sytuację. Pod pedałem sprzęgła jest samoregulator.Jeżeli się schylisz to go zobaczysz.taki mimśród z ząbkami i sprężynką odciągającą.Powinien się sam podstawić.Jeżeli tego nie zrobił to pewnie się zablokował lub jest uszkodzony.Ale moim zdaniem tam trzeba szukać przyczyny.Wadliwy montaz elementów sprzęgła jest mało prawdopodobny(to by było mistrzostwo świata.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty