Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

generator prądu Einhell RT-PG 850 za słaby czy niesprawny


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> generator prądu Einhell RT-PG 850 za słaby czy niesprawny
Autor
Wiadomość
kowjan
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 5
Miasto: Rzeszów

Post#1 Post autora tematu 25 Paź 2009 14:09   

generator prądu Einhell RT-PG 850 za słaby czy niesprawny


Witam
Mam pewien problem i proszę o radę
W związku z dość częstymi awariami prądu w mojej okolicy np.po ostatnim ataku zimy kupiłem agregat prądotworczy [Einhell RT-PG 850] z tą myśla żeby używać go do zasilania lodówki i zamrażarki a zwłaszcza pompy od hydroforu [pompa śrubowa firmy Omnigena WQ1-50-0,55-550watt]
Po uruchomieniu tego agregatu [moc ciągła 650VA/650W,moc max 720VA/720W] okazało się że wszystkie narzędzia o mocy ok 700watt z silnikiem komutatorowym [wiertarka] działają bardzo dobrze zaś inne z silnikiem bez komutatora nawet o małej mocy [200-250watt] bez obciążenia startuja a przy minimalnym obciążeniu nie ruszą
Pompa nie dziala wogóle poprostu nie ruszy mimo że agregat daje prąd
prosze o jakąś radę
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Paź 2009 14:09   





Powrót do góry
   
kaczmarj
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 19 Mar 2005
Posty: 628
Miasto: Opoczno

Post#2 25 Paź 2009 14:54   

Re: problem z generatorem prądu


W zależności od rodzaju odbiornika przyjęto pewne standardy związane z podłączaniem obciążenia do agregatów. Przy obciążeniu indukcyjnym jakim jest silnik, największa moc jaką można bezpiecznie podłączać wynosi ok 60% mocy znamionowej agregatu. Nie piszesz z jakiego powodu agregat nie zasila tego silnika. Czy jest to spadek obrotów silnika spalinowego ? Czy zadziałało zabezpieczenie samej prądnicy ? Tego typu agregat powinien poradzić sobie mimo przekroczenia zakładanej mocy z taką pompą jeśli ona sama nie ma uszkodzenia elektrycznego i jej prąd max nie przekracza deklarowanego.
Sam miałem taki agregat i wiem, że obciążenie nawet 1 kW da radę, ale nie możesz naraz uruchamiać lodówek, pomp i czego tam jeszcze.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Paź 2009 14:54   





Powrót do góry
   
kowjan
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 5
Miasto: Rzeszów

Post#3 Post autora tematu 25 Paź 2009 16:15   

Re: problem z generatorem prądu


Dzięki za szybki odzew
Nie podłączam wszystkiego naraz tylko próbowałem pojedynczo
Po podłączeniu samej pompy słychać że agregat pracuje ciężko ,zabezpieczenie przeciążeniowe nie wybija bezpiecznika ,agregat nadal daje prąd ale pompa nie rusza chociaż jest sprawna bo po podłączeniu do sieci pracuje prawidłowo
Nie wiem czy przy podłączeniu do agregatu "buczy" bo jest głęboko w studni
Dziwne wydaje mi się to że mały silniczek[ok.200W] który podłączyłem na próbę startuje jeżeli nie ma żadnego obciążenia a po spięciu go z małym wiatraczkiem który stawia niewielki opór już nie ruszy tylko 'buczy'

Dział "Diagnoza" jest działem poświęconym opisowi usterki wraz ze sposobem jej naprawy. Na tym dziale nie szukamy pomocy. Temat przenoszę do odpowiedniego działu. Proszę uzupełnić tytuł postu- zgodnie z regulaminem pkt.11[dzimi]
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> generator prądu Einhell RT-PG 850 za słaby czy niesprawny
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Szczotki do Einhell BBH 850/1 (2)
Rozruch do einhell ste 850 (1)
Pomiar prądu ładowania w prostowniku einhell (2)
Agregat, generator prądu na działkę - prośba o poradę w wyborze. (3)
Wybór kosiarki czy MTD53SPKV czy NAC 850 EX (1)
Jaka wiertarka Einhell ESB 800 czy SKIL 6280 ? (1)
Philips CD 850 MK2 Kupić czy nie? (1)
Problem z doborem wzmaka..? czy za słaby czy za mocny ? (4)
Czy w VOLVO S60 można zamontować inne radio niż HU-850 ? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl temat RSS