Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna ->Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
wirwesku
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Gdynia
Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 48
Ocena postów: 1
wirwesku
Poziom 10
Post#1 26 Paź 2009 17:35  Autor tematu   

Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Witam!

Mam talerz na którym są dwie głowice jedna jest podłączona do Cyfrowego Polsatu a druga nie jest wykorzystywana.

Chcialbym zakupić dekoder i dokupić kartę TVN lecz mam kilka pytan:

1. Jak sprawdzić czy głowica jest sprwana i czy jest ustwaiona na dobrą czestotliwość? (są to dwie różne głowice podłaczone obok siebie odległoś miedzy nimi to okolo 5 cm) Czy można zrobic tak ze podlacze ta druga glowice do dekodera i jezeli bedzie odbior to znaczy ze sa ustawione na ta sama czestliowsc?
2. Na Jakiej czestotliwości itp parametrach pracuje Telewizja na karte TVN?
3. Jakie parametry musi spełniać dekoder żeby wspólpracował z tą kartą?
4. Czy TNK i Polsat sa na tych samych połozeniach głowic ?

Dziękuje za odpowiedż

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jacekoz52
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Wrocław
Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 88
Pomógł: 8
Ocena postów: 1
jacekoz52
Poziom 12
Post#2 26 Paź 2009 17:43    

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Ten układ "nie wypali", jest to tradycyjny "zez" . Potrzebujesz konwerter twin /z dwoma wejściami/ . Do telewizji na kartę najtańszy tuner to X11p z założenia jest już przygotowany do współpracy z TNK .

Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
630176
Usunięty
630176
Usunięty
Post#3 26 Paź 2009 17:45    

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Po pierwsze nie głowica tylko konwerter. Ten drugi konwerter jest zezującym prawdopodobnie na satelite Astra. Ty musisz kupić konwerter podwójny Twin. W konwerterze nie ustawia się żadnych częstotliwości. TNK i polsat są nadawane z tej samej pozycji satelitarnej.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wirwesku
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Gdynia
Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 48
Ocena postów: 1
wirwesku
Poziom 10
Post#4 26 Paź 2009 17:48  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Chcialbym to zrobić po jak najtanszych kosztach, myslalem ze juz z glowica bede mial spokoj.

Nie da sie czegos wykombinowac? :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
maxiaudio
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Wyszków
Dołączył: 19 Paź 2009
Posty: 5
maxiaudio
Poziom 3
Post#5 26 Paź 2009 17:51    

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Chyba taniej juz sie nie da, kup konwerter twin z dwoma wyjściami i po problemie. Polsat i TNK odbierają na Hot Birdzie także po problemie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Cisterna
Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 8699
Pomógł: 586
mihal2002
Poziom 25
Post#6 26 Paź 2009 17:53    

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


wirwesku napisał:
Chcialbym to zrobić po jak najtanszych kosztach, myslalem ze juz z glowica bede mial spokoj.

Nie da sie czegos wykombinowac? :)

Kup sobie fergusona np.af 7018 do niego kabel z konwerera a nie z głowicy tej co teraz jest podpięty polsat a z dekodera masz przelotke konwerterową w którą łączysz dekoder polsatu.
Jak będziesz odbierał na fergusonie dekoder polsatu masz nieaktywny jak w stanie czuwania ferguson dekoder polsatu pełną parą.
A normalnie konwerter TWIN.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
BigPablo
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Rybnik
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 615
Pomógł: 47
Ocena postów: 97
BigPablo
Poziom 19
Post#7 26 Paź 2009 18:12    

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


po pierwsze nie głowice tylko konwentery chyba że masz jakis chiński kicz i nawet nazwy to niema. Pytanie czy konwentery są ze sobą połączone czy masz 2 osobne jesli są osobno to dasz tade sam ustawic zeza jesli są połączone t albo kup twina albo pojedynczy i zeza i dostroisz dodatkowy na hotbirda.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wirwesku
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Gdynia
Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 48
Ocena postów: 1
wirwesku
Poziom 10
Post#8 26 Paź 2009 18:23  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Jeden konwenkter jest bezposrednio skierowany na antenie a drugi jest obok na plastikowym stelazu.

odleglosc jest miedzy nimi okolo 5 cm.

Czy nie latwym sposobem bedzie odlaczyc kabel z tego od polsatu i podlaczenie do tego nieuzwyanego? Moze sa jednak ustwione na tej samej polaryzacji czy czestotliowsci ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
matzg
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2164
Pomógł: 300
Ocena postów: 23
matzg
Poziom 22
Post#9 26 Paź 2009 18:31    

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Ten drugi jest od Astry... aby odbierać na dwóch dekoderach sygnał z HB na jednej antenie MUSI być Twin.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wirwesku
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Gdynia
Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 48
Ocena postów: 1
wirwesku
Poziom 10
Post#10 26 Paź 2009 18:38  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Macie moze na sprzedaz takiego TWINA o Dekoder do TVN-u ?? :)
Moze znacie jakies ciekawe zestawy??

Wiem ze na allegro jest tego pelno ale nie za bardzo sie nie znam na tym.

Oczywiscie moglby byc uzywany sprzet i najlepiej jak najtanszy :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
BigPablo
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Rybnik
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 615
Pomógł: 47
Ocena postów: 97
BigPablo
Poziom 19
Post#11 26 Paź 2009 18:41    

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Prawda mój błąd zeza nie można ustawic na hotbird. Dlaczego niechcesz kupic twina chyba 50 zł znajdziesz a i lepszy sygnał będziesz miec. http://www.elpiobis.pl/product_info.php/pName/konwerter-twin-tceq-kt2/cName/konwertery-satelitarne?osCsid=bb882a4ce71140f0d229d505198f6506
tutaj masz 200 zł no ale przynajmniej nowy http://hobbyelektronika.pl/index.php?p274,cyfrowa-telewizja-na-karte-tnk-zestaw-dekoder-karta masz i starter. i oco ci chodzi z tym tvn chyba raczej tnk

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wirwesku
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Gdynia
Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 48
Ocena postów: 1
wirwesku
Poziom 10
Post#12 26 Paź 2009 18:48  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Tak ale 50 zl za twina + dekoder z karta i wyjdzie mnie z 200 zl, a wolabym zrobic to po najtanszych kosztach i kupic sprawny uzywany sprzet.

Proszę poprawić pisownię ( posty powyżej także ) w przeciwnym wypadku post znajdzie się w koszu.
Regulamin p.15 - GKVIDEO


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Cisterna
Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 8699
Pomógł: 586
mihal2002
Poziom 25
Post#13 26 Paź 2009 19:02    

Re: Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.


Mam za 150zł z twinem plus przesyłka.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Cyfrowy Polsat i Telewizja na karte na jednym talerzu.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Cyfrowy Polsat/ TvN Telewizja na Karte a Tv Trwam. (7)
Telewizja N i Cyfrowy Polsat na jednym konwerterze. Help! (16)
Ferguson fx7600 polsat(nagra?) i telewizja na karte (conax?) (3)
Cyfrowy Polsat a TP telewizja (1)
Telewizja TP a Polsat Cyfrowy (6)
polsat cyfrowy czy telewizja n (7)
Telewizja N i Polsat cyfrowy z jednej anteny (12)
Cyfrowy Polsat, Cyfra +, telewizja n, podział na 3 TV (3)
uchwyt ZEZ do telewizja TP i Cyfrowy Polsat (9)
Telewizja z ciężarowce - Cyfrowy polsat - kilka pytań laika (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl temat RSS