wiceq Poziom 12

|
27 Oct 2009 18:47 SummerTime - odliczanie do wybranej daty |
|
|
|
Witam,
Kolejny program spod mojego "znaku".
Program służy do odliczania ilości dni do wybranej daty z kalendarza (najczęściej będzie to chyba koniec roku szkolnego :) ).
Dodaję instalator i plik .exe tak, żeby każdy mógł korzystać tak jak chce.
Oraz kod programu:
| Quote: |
Public Class Form1
Private Sub ZakończToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ZakończToolStripMenuItem.Click
End
End Sub
Private Sub AboutToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles AboutToolStripMenuItem.Click
About.Show()
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim dni, robocze, tyg As Single
dni = DateDiff(DateInterval.Day, Now, DateTimePicker1.Value)
TextBox3.Text = dni
tyg = dni / 7
robocze = -Int(-tyg * 5)
TextBox4.Text = robocze
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
About.Show()
End Sub
Private Sub KontaktToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles KontaktToolStripMenuItem.Click
kont.Show()
End Sub
Private Sub DateTimePicker1_ValueChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles DateTimePicker1.ValueChanged
DateTimePicker1.MinDate = Now
End Sub
End Class |
Public Class kont
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
TextBox1.SelectAll()
TextBox1.Copy()
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
TextBox2.SelectAll()
TextBox2.Copy()
End Sub
End Class |
Public NotInheritable Class About
Close()
End Sub
End Class |
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
SummerTime.exe |
| Contents: |
|
| Filesize: |
31.5 KB |