Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora
Author
Message
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 29 Sep 2006
Posts: 120
Location: Łódź

Post#1 Post from the author of the topic 01 Nov 2009 22:39   

windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Witam.
Mam problem z win 7. Instalując wiedźmina, na końcu instalują mi się jakieś sterowniki, które nie mogą się zainstalować do końca bo... nie mam uprawnień administratora. I tu ten problem ponieważ mam utworzone tylko jedno konto, które ma na bank uprawnienia administratora. Widać to w zarządzaniu kontami i w kilku miejscach, które znalazłem wertując forum.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Nov 2009 22:39   





Back to top
   
mrsebolo
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 26 Sep 2009
Posts: 644
Location: Poznań

Post#2 02 Nov 2009 08:43   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Odpal instalacje klikając na ikonkę prawym klawiszem i wybierając "Uruchom jako administrartor".

Helpful message? + -

Back to top
   
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 04 Feb 2009
Posts: 14355
Location: Olsztyn

Post#3 02 Nov 2009 08:52   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Rogalica wrote:
mam utworzone tylko jedno konto, które ma na bank uprawnienia administratora.


Od czasu pojawienia się Visty występuje rozróżnienie między "fizycznymi" członkami grupy administratorzy, a zakresem uprawnień właściwych dla konta wbudowanego (o tej nazwie).
Albo zastosuj się do, którą mrsebolo podał, albo uaktywnij konto wbudowane - http://porady.eu.org/porady-oraz-informacje/64/ (opis jest dla Visty, ale w w7 to działa tak samo) i - po zalogowaniu się nań - dokonaj instalacji, ew. - opcja najmniej pożądana - wyłącz UAC - opis w pomocy - dzięki czemu "odzyskasz" kontrolę nad procedurami instalacyjnymi bez konieczności używania "uruchom jako".

Helpful message? + -

Back to top
   
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 29 Sep 2006
Posts: 120
Location: Łódź

Post#4 Post from the author of the topic 02 Nov 2009 13:34   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Opcja uruchom jako administrator nie do końca zadziałała. Odpala się luncher ale dopiero on chyba odpala jakiś inny instalator, a mianowicie instalowanie TAGES Drivers. I wtedy wszystko się wywala i wyskakuje error, że przy pierwszym uruchomieniu potrzebuje uprawnienia administratora.
Co do metody z cmd:
po wpisaniu tego polecenia wyskakuje, że składnia tego polecenia wygląda inaczej. I guzik generalnie mogę zrobić.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Nov 2009 13:34   





Back to top
   
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 04 Feb 2009
Posts: 14355
Location: Olsztyn

Post#5 02 Nov 2009 13:37   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Sprawdź - z tym włączeniem konta wbudowanego czy gdzieś nie zrobiłeś nadmiarowej spacji np., bo to polecenie działa na pewno.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Nov 2009 13:37   





Back to top
   
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 29 Sep 2006
Posts: 120
Location: Łódź

Post#6 Post from the author of the topic 02 Nov 2009 14:45   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


tak ,rzeczywiście pomyliłem się w spacjach.
Polecenie zostało wykonane prawidłowo.
I co?
Po zalogowaniu jako administrator komunikat jest dokładnie taki sam.
Tylko się pociąć...

Helpful message? + -

Back to top
   
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 08 Feb 2006
Posts: 9356
Location: Gdańsk

Post#7 02 Nov 2009 16:05   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


A co na to producent Wiedźmina? Przecież jest support, niech się wykaże.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kamil131010
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 13 Apr 2009
Posts: 138

Post#8 02 Nov 2009 18:19   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


a chociaż oryginalny ten wiedźmin ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 29 Sep 2006
Posts: 120
Location: Łódź

Post#9 Post from the author of the topic 02 Nov 2009 22:04   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Oryginalny, na viście nie było problemu, 7 też oryginalna.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Nov 2009 22:04   





Back to top
   
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 04 Feb 2009
Posts: 14355
Location: Olsztyn

Post#10 03 Nov 2009 06:51   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


A tryb zgodności? - Jakoś przestaje mnie przekonywać zbieżność tego komunikatu z rzeczywistością (brakiem praw).

Helpful message? + -

Back to top
   
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 29 Sep 2006
Posts: 120
Location: Łódź

Post#11 Post from the author of the topic 03 Nov 2009 14:14   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Rozwiązałem problem. Gra na końcu chciała instalować jakiś sterownik, więc ściągnąłem go po prostu ze strony producenta, uruchomiłem instalkę jako administrator ze swojego konta i wszystko poszło.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora
Page 1 of 1
Similar topics
Brak uprawnień Administratora windows 7 (4)
Brak uprawnień administratora na Windows XP SP3 (7)
Windows 7 - wykonanie pliku .bat(brak uprawnień administratora) (2)
Lenowo Y580 - Windows 7 - Totalny brak uprawnień administratora (3)
Lenovo Y580 - Windows 8 - Błąd 0xc0000906, brak uprawnień administratora (24)
hp compaq cq57 - Brak uprawnień administratora windows 7 home premium 64 bit (3)
Brak uprawnień administratora na kontach administratora.Win7 (3)
Brak uprawnień administratora - Wndows XP (5)
Brak uprawnień administratora na żadnym koncie (6)
Brak uprawnień administratora na koncie admin. w Win7 (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl topic RSS feed