Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora
Autor
Wiadomość
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 120
Miasto: Łódź

Post#1 Post autora tematu 01 Lis 2009 23:39   

windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Witam.
Mam problem z win 7. Instalując wiedźmina, na końcu instalują mi się jakieś sterowniki, które nie mogą się zainstalować do końca bo... nie mam uprawnień administratora. I tu ten problem ponieważ mam utworzone tylko jedno konto, które ma na bank uprawnienia administratora. Widać to w zarządzaniu kontami i w kilku miejscach, które znalazłem wertując forum.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
mrsebolo
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 652
Miasto: Poznań

Post#2 02 Lis 2009 09:43   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Odpal instalacje klikając na ikonkę prawym klawiszem i wybierając "Uruchom jako administrartor".
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2009 09:43   





Powrót do góry
   
Matuzalem
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 15463
Miasto: Olsztyn

Post#3 02 Lis 2009 09:52   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Rogalica napisał:
mam utworzone tylko jedno konto, które ma na bank uprawnienia administratora.


Od czasu pojawienia się Visty występuje rozróżnienie między "fizycznymi" członkami grupy administratorzy, a zakresem uprawnień właściwych dla konta wbudowanego (o tej nazwie).
Albo zastosuj się do, którą mrsebolo podał, albo uaktywnij konto wbudowane - http://porady.eu.org/porady-oraz-informacje/64/ (opis jest dla Visty, ale w w7 to działa tak samo) i - po zalogowaniu się nań - dokonaj instalacji, ew. - opcja najmniej pożądana - wyłącz UAC - opis w pomocy - dzięki czemu "odzyskasz" kontrolę nad procedurami instalacyjnymi bez konieczności używania "uruchom jako".
Powrót do góry
   
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 120
Miasto: Łódź

Post#4 Post autora tematu 02 Lis 2009 14:34   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Opcja uruchom jako administrator nie do końca zadziałała. Odpala się luncher ale dopiero on chyba odpala jakiś inny instalator, a mianowicie instalowanie TAGES Drivers. I wtedy wszystko się wywala i wyskakuje error, że przy pierwszym uruchomieniu potrzebuje uprawnienia administratora.
Co do metody z cmd:
po wpisaniu tego polecenia wyskakuje, że składnia tego polecenia wygląda inaczej. I guzik generalnie mogę zrobić.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2009 14:34   





Powrót do góry
   
Matuzalem
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 15463
Miasto: Olsztyn

Post#5 02 Lis 2009 14:37   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Sprawdź - z tym włączeniem konta wbudowanego czy gdzieś nie zrobiłeś nadmiarowej spacji np., bo to polecenie działa na pewno.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2009 14:37   





Powrót do góry
   
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 120
Miasto: Łódź

Post#6 Post autora tematu 02 Lis 2009 15:45   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


tak ,rzeczywiście pomyliłem się w spacjach.
Polecenie zostało wykonane prawidłowo.
I co?
Po zalogowaniu jako administrator komunikat jest dokładnie taki sam.
Tylko się pociąć...
Powrót do góry
   
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9453
Miasto: Gdańsk

Post#7 02 Lis 2009 17:05   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


A co na to producent Wiedźmina? Przecież jest support, niech się wykaże.
Powrót do góry
   
Kamil131010
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 146

Post#8 02 Lis 2009 19:19   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


a chociaż oryginalny ten wiedźmin ?
Powrót do góry
   
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 120
Miasto: Łódź

Post#9 Post autora tematu 02 Lis 2009 23:04   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Oryginalny, na viście nie było problemu, 7 też oryginalna.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2009 23:04   





Powrót do góry
   
Matuzalem
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 15463
Miasto: Olsztyn

Post#10 03 Lis 2009 07:51   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


A tryb zgodności? - Jakoś przestaje mnie przekonywać zbieżność tego komunikatu z rzeczywistością (brakiem praw).
Powrót do góry
   
Rogalica
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 120
Miasto: Łódź

Post#11 Post autora tematu 03 Lis 2009 15:14   

Re: windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora


Rozwiązałem problem. Gra na końcu chciała instalować jakiś sterownik, więc ściągnąłem go po prostu ze strony producenta, uruchomiłem instalkę jako administrator ze swojego konta i wszystko poszło.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Brak uprawnień Administratora windows 7 (4)
Brak uprawnień administratora na Windows XP SP3 (7)
Windows 7 - wykonanie pliku .bat(brak uprawnień administratora) (2)
Lenowo Y580 - Windows 7 - Totalny brak uprawnień administratora (3)
Lenovo Y580 - Windows 8 - Błąd 0xc0000906, brak uprawnień administratora (24)
hp compaq cq57 - Brak uprawnień administratora windows 7 home premium 64 bit (3)
Brak uprawnień administratora na kontach administratora.Win7 (3)
Brak uprawnień administratora - Wndows XP (5)
Brak uprawnień administratora na żadnym koncie (6)
Brak uprawnień administratora na koncie admin. w Win7 (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl temat RSS