FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Wieża Sony HCD RXD5 wyświetla Protect Push Power.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Wieża Sony HCD RXD5 wyświetla Protect Push Power.
Author
Poziom 15
Poziom 15

Post#1 Post from the author of the topic 03 Nov 2009 22:07   

Wieża Sony HCD RXD5 wyświetla Protect Push Power.

Witam dostalem wierze SONY HCD RXD5 na początku nie swieciły się wszystkie lampki nie wysuwała szufladka okazało sie ze byl przepalony bezpiecznik na płytce jest napisane ze powinien być 1.6 A wiec taki wstawiłem ale cały czas go przepalało wstawiałem nawet 2A i 2.5 A i to samo wiec wszystkie wtyczki przedmuchalem od nowa podłączyłem poprawiłem luty na zasilaczu i na koncowce mocy no i wieża ruszyła ale po kilku sekundach wyskakuje komunikat PROTECT PUSH POWER zaraz przed wyswietleniem tego komunikatu słychac działanie stycznika kolo koncówki mocy. Na zaciskach głośnika na jednym kanale nie pojawia sie wogóle napięcie a na drugim ok 12V i na tym kanale głosnik strzeli przy włączaniu wieży kiedy wylutowałem całkowicie koncówke mocy napięcie raz było raz nie na obu kanałach w granicach 3V ale może to wina mojego miernika bo jest to najtanszy bazarowy miernik oraz znikl komunikat i wierza normalnie sie włączyła. Czy możliwe jest żeby uszkodzona koncowka najpierw robila zwarcie a potem powodowala wyskakiwanie komunikatu bo nie chcial bym nie potrzebnie wydawać pieniędzy na koncowke mocy. Pozdrawiam RafalGT2

Proszę poprawić błędy ortograficzne.
GM

Moderated by Grzegorz Markowski:

Regulamin pkt. 6.
Kosz.
GM

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 03 Nov 2009 22:07   

Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#2 03 Nov 2009 22:23   

Re: Wieża Sony HCD RXD5 wyswietla PROTECT PUSH POWER pomocy

Ktoś kiedyś na tym forum napisał iż używanie mózgu jest cenną rzeczą, a w Twoim wypadku głupotą było wciskanie na siłę bezpiecznika 2,5A w miejsce gdzie powinien znajdować się 1,6A. Twoje postępowanie można porównać z włożeniem śrubokręta w gniazdo bezpiecznikowe. Wieża z pewnością ma do wymiany końcówkę mocy, bez tego się nie obejdzie, a kwestie zasilania można by uznać iż zwarcie było zwarciem jakie spowodowałeś iż bez żadnej przyczyny "znikło"
Moderated by Grzegorz Markowski:

Podkreślony fragment wygląda zdecydowanie lepiej niż to, co było wcześniej.
GM

Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Nov 2009 22:23   

Back to top

RafalGT2
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 Post from the author of the topic 03 Nov 2009 23:24   

Re: Wieża Sony HCD RXD5 wyświetla Protect Push Power.

Tyle to wiem ze nie powinno sie wkladac wiekszego bezpiecznika ale koncowka i tak byla do wymiany poniewaz wczesniej juz nie bylo dzwieku po zwarciu przewodow w glosnikach ale chcialem sie dowiedziec czy koncowka mocy mogla powodowac wywalanie bezpiecznika ? I kiedy wlozylem wiekszy wtedy koncowka padla do konca pytam sie poniewaz nie chce wlozyc nowej koncowki i zeby od razu mi sie spalila bo jesli to nie mozliwe wtedy bede musial przjrzec reszte elektroniki zeby zwarcie znow sie nie pojawiało
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Wieża Sony HCD RXD5 wyświetla Protect Push Power.
Page 1 of 1

Page generation time: 0.124 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed