Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Centralny zamek w Mazdzie


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Centralny zamek w Mazdzie
Autor
Wiadomość
mlody elektronik
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 35
Miasto: RZeszóW

Post#1 Post autora tematu 05 Lis 2009 23:28   

Centralny zamek w Mazdzie


Witam wszystkich!
Mam Mazde Premacy z 2002r. Posiada ona centralny zamek,lecz uruchamiany kluczykiem.Znajomy w pracy mówił mi że nie ma najmniejszego problemu zainstalowania modułu centralnego zamka wyzwalanego z pilota.Pobuszowałem trochę po alledrogo no i do wyboru do koloru.Jaki sterownik wybrac,zależy mi na jakości i bezawaryjności urządzenia.Jak to wygląda w kwestii montażu,czy wystarczy dac jeden siłownik Slave w drzwi od kierowcy,sterownik,pilot i to wszystko?? Z tego co się orientuje jest to siłownik slave bo w mazdzie jest sterowanie masa. Jeśli gdzieś się pomyliłem-poprawcie mnie.

Z góry dziękuje,Marcin
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lis 2009 23:28   





Powrót do góry
   
norbert.s.
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6928
Miasto: Gliwice

Post#2 06 Lis 2009 08:30   

Re: Centralny zamek w Mazdzie


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1210671&highlight=
Powrót do góry
   
mlody elektronik
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 35
Miasto: RZeszóW

Post#3 Post autora tematu 06 Lis 2009 20:34   

Re: Centralny zamek w Mazdzie


wszystko pięknie ładnie opisane,tylko że - jest tam opisane podpięcie CZ tak aby działał,ja chciałbym wpiąc jeszcze kierunki by sygnalizowały otwarcie/zamknięcie . No i zasadniczy problem, jaki moduł wybrac,jakiego producenta
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lis 2009 20:34   





Powrót do góry
   
norbert.s.
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6928
Miasto: Gliwice

Post#4 06 Lis 2009 20:50   

Re: Centralny zamek w Mazdzie


Kolego, pytałeś tylko o zamek, a nie o kierunki, więc dostałeś sterowanie zamkiem. Kierunki są na zielono-białym i zielono-czarnym.
Co do zakupu, to jest dział techniczny, a nie poradnik Co i Gdzie Kupić.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lis 2009 20:50   





Powrót do góry
   
yasiu.brzeg
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 27 Maj 2004
Posty: 1245
Miasto: Brzeg / Michałowice

Post#5 09 Lis 2009 10:53   

Re: Centralny zamek w Mazdzie


I może jeszcze przyjść i Ci to zamontować?

Siłownik możesz mieć w drzwiach kierowcy ale jak to sprawdzić? Bardzo prosto, jak mam wewnętrzny guzik zamykania i otwierania zamka to jest 100%, że siłownik znajduje się już w drzwiach kierowcy.

Tych tematów na elce było już kilka więc wystarczy użyć szukajki i nie liczyć, że zawsze dostanie się "gotowca łącznie z montażem"

Swoją drogą to jak masz aż tyle pytań to oddaj auto do kogoś kto się na tym zna i po problemie. Na pytanie czy działa On odpowie Ci TAK, zapłacisz i problem z głowy.

Możesz pomyśleć o mnie co chcesz ale się zbulwersowałeś, że nie dostałeś gotowca więc otrzymałeś taką a nie inną odpowiedź.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Lis 2009 10:53   





Powrót do góry
   
mlody elektronik
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 35
Miasto: RZeszóW

Post#6 Post autora tematu 09 Lis 2009 19:28   

Re: Centralny zamek w Mazdzie


yasiu.brzeg
heh jak Ci sie nudzi możesz wpaśc i zamontowac-zapraszam;) najpierw pytałem o sam zamek ale w przypływie myśli technicznej doszedł kolejny pomysł.
norbert.s
co do zakupu to pytam bo mam wrażenie że Wy orientujecie się w producentach,jak to się ma do jakości itp. to forum(zresztą jak każde inne powstało po to by radzic i pomagac)Dzięki za odpowiedzi.

jak coś mnie będzie nurtowało będę pytał.
Powrót do góry
   
norbert.s.
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6928
Miasto: Gliwice

Post#7 09 Lis 2009 20:49   

Re: Centralny zamek w Mazdzie


mlody elektronik napisał:
...to forum(zresztą jak każde inne powstało po to by radzic i pomagac...
Nic mnie mnie tak nie wkurza, jak teksty o tym, że forum jest po to, żeby pomagać.
Niestety kolego, wygląda to trochę inaczej:
Cytat:
Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach....

Jest od wymiany informacji, a nie pomagania - widzisz różnicę?
Skoro masz taki roszczeniowy stosunek, to zapytam, komu pomogłeś w ciągu dwóch lat swojej obecności na forum, czyli z kim wymieniłeś informacje?
Wszystkie posty, jakie napisałeś to zapytania, albo prośba o pomoc...
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Centralny zamek w Mazdzie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
zamek centralny opel kadet jak podlaczyc alrm pod centralny? (5)
Centralny zamek ibiza. Alarm się uaktywnia, ale zamek nie zamyka drzwi. (2)
Vw vento centralny zamek. Centralka sama zamyka zamek. (9)
Passat B5 1998 - Centralny zamek z allegro i zamek pasażera (2)
Vento centalny zamek - Vento- centralny zamek szwankuuje (3)
centralny zamek (3)
Centralny zamek (22)
centralny zamek (7)
Zamek centralny (1)
Centralny Zamek (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl temat RSS