Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Platan Micra-oprogramowanie


  Main Page -> Forum Index -> Landline Phone Service ->Platan Micra-oprogramowanie Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
porto
Level 10
Joined: 10 Jul 2003
Posts: 33
porto
Level 10
Post#1 06 Nov 2009 08:40  Topic author   

Platan Micra-oprogramowanie


Witam was serdecznie.
W firmie w której pracuje szef zażyczył sobie zmianę ustawień centrali, problem w tym ze nie mamy kontaktu z serwisantem, zapadł się pod ziemie.
Poszukuje programu do powyższej centralki, w sumie dosyć pilnie.
Dzięki za pomoc!!!
Centrala Platan Micra

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
miwi
Level 26
Location: Kluczbork
Joined: 27 Oct 2002
Posts: 803
Helped: 74
Post rating: 26
miwi
Level 26
Post#2 06 Nov 2009 09:04Helpful post    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Nie napisałeś czy Twoja centrala posiada karty VOIP'owe ??

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
porto
Level 10
Joined: 10 Jul 2003
Posts: 33
porto
Level 10
Post#3 06 Nov 2009 09:40  Topic author   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dzięki , z centralą się połączyłem, ale nie mogę dokonać zmian, otrzymuje komunikat:
Różnice wersji- program centralowy 2.06.25, program komputerrowy 2.06.87 Dokonaj aktualizacji.
Rozumiem że jest potrzeba wykonania małego upgardu centralki?
Jak to wykonać

Czy problem jest w poziomie zabezpieczenia?
Zdaje się poziom 0 mam zablokowany.
Wpisuje kod 86421357 i nic
Czy to ewentualnie znaczy że jednak musiałbym zdać się na łaskę instalatora?
Czy jest to jednak wina niezgodności oprogramowania?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
miwi
Level 26
Location: Kluczbork
Joined: 27 Oct 2002
Posts: 803
Helped: 74
Post rating: 26
miwi
Level 26
Post#4 06 Nov 2009 10:33Helpful post    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


W tej centrali kod do wyższych uprawnień to same cyfry 3.
W załączniku opis aktualizacji.

Attachments:

Helpful post? + +2
Back to top
porto
Level 10
Joined: 10 Jul 2003
Posts: 33
porto
Level 10
Post#5 06 Nov 2009 11:35  Topic author   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Bardzo dziękuje za pomoc. Zmian już dokonałem.
Aktualizacji się troszkę boję żeby nic nie namieszać.
Czy tak jak w opisie potrzebne jest USB+RS232 czy wystarczy samo USB?

Helpful post? + 0
Back to top
miwi
Level 26
Location: Kluczbork
Joined: 27 Oct 2002
Posts: 803
Helped: 74
Post rating: 26
miwi
Level 26
Post#6 06 Nov 2009 12:10Helpful post    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Pewne składniki muszą być aktualizowane kablem RS232, dotyczy to bootloadera centrali.Ale jeśli wszytko działa poprawnie to nie ruszaj już tego.

Helpful post? + 0
Back to top
sase69
Level 9
Location: makedonija
Joined: 22 Sep 2009
Posts: 14
sase69
Level 9
Post#7 06 Nov 2009 12:56    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dziękuje za pomoc

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Zakpol
Level 1
Location: Płońsk
Joined: 02 Apr 2010
Posts: 1
Zakpol
Level 1
Post#8 29 Nov 2010 10:14    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Pobrałem micra.rar i nie mogę otworzyć pliku

Helpful post? + 0
Back to top
miwi
Level 26
Location: Kluczbork
Joined: 27 Oct 2002
Posts: 803
Helped: 74
Post rating: 26
miwi
Level 26
Post#9 29 Nov 2010 10:19    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Sprawdzałem przed chwilą i jest wszytko ok. Może Masz problem z rarem ??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#10 08 Feb 2011 12:50    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


A ja mam inny problem - mianowicie instaluje mi centralkę SIGMA a nie micra.
Co robię nie tak?
Centralę podłączyłem kablem USB.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Helpful post? + 0
Back to top
miwi
Level 26
Location: Kluczbork
Joined: 27 Oct 2002
Posts: 803
Helped: 74
Post rating: 26
miwi
Level 26
Post#11 08 Feb 2011 15:34    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Wszystko robisz prawidłowo, tak będzie widziana w systemie (jako sigma).

Helpful post? + 0
Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#12 10 Feb 2011 14:09    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dzięki za odpowiedź :)
Problem w tym że pokazuje błąd na tym sterowniku w menedżerze urządzeń, niby pokazuje sigma ale z żółtym wykrzyknikiem.
Centralkę podłączać zwykłym kablem usb? Bo ja tak zrobiłem ale ciagle pokazuje błąd transmisji w programie no i ten menedżer.
Pozdrawiam
Adrian

Helpful post? + 0
Back to top
Serwis Platan
Level 14
Location: Sopot
Joined: 22 Apr 2010
Posts: 56
Helped: 14
Post rating: 3
Serwis Platan
Level 14
Post#13 10 Feb 2011 14:43    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Proszę przeinstalować sterownik USB.
Do centrali podłączamy wtyczkę USB typu B

Helpful post? + 0
Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#14 10 Feb 2011 20:18    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Wyrzucałem już sterownik a potem na w menedżerze na odnajdywanie sprzętu i znalazł i podałem katalog pf\platan\centrale\micra\driver_usb ale pisze że nie ma sprzętu do oprogramowania.
A w menedżerze jest sigma z wykrzyknikiem.

Dodam że system to windows server 2003 sbs jeżeli to ma znaczenie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
oscar2000
Level 33
Location: Nasz Kraj ....
Joined: 19 Jun 2004
Posts: 1861
Helped: 215
Post rating: 17
oscar2000
Level 33
Post#15 10 Feb 2011 22:35    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


sterownik nie jest napisany do serwera 2003 .... i objaw jest taki ,że trzeba na chwilę wyciągać kabel usb potem włożyć powinno zadziałac ... ale na krotki czas potem brak właśnie komunikacji .... można spróbować wyłączyc sterownik w menadzeże a po chwili właczyc powinno rozpoznać centralę prawidłowo ... i chwilowo ..... zostaje albo rs232 albo lan którego pewnie nie ma ....

Helpful post? + 0
Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#16 21 Feb 2011 20:49    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Witam,
okazuje się że jak załapało to działa bez żadnej potrzeby rozłączania i ponownego podłączania kabelka usb. Ale wielkie dzięki za pomoc.
Mam jeszcze jedno pytanie ponieważ otrzymuję komunikat:
Platan Micra-oprogramowanie
Czy jeżeli mam problem ponieważ jak ktoś do mnie dzwoni to jak chcę automatycznie oddzwonić wybiera mi przynajmniej jedno zero za dużo - jak zmienić to ustawienie i czy muszę do tego mieć aktualniejszą wersję programu?
Czy może wystarczy odhaczyć opcję Włącz dodawanie zera wiodącego do prezentacji międzynarodowej?
Wpisuję oczywiście kod 33333333 - może coś robię źle że nie widzę wielu opcji albo mi się tak wydaje.

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Serwis Platan
Level 14
Location: Sopot
Joined: 22 Apr 2010
Posts: 56
Helped: 14
Post rating: 3
Serwis Platan
Level 14
Post#17 22 Feb 2011 08:27    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Potrzebna będzie wersja programu 3.02.21 lub nowsza (wymagany upgrade firmware).
Należy skorzystać z opcji "Włącz usuwanie zer wiodących"

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#18 22 Feb 2011 13:25    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Witam,
ale rozumiem że tą wersją co mam mogę zmienić to ustawienie(?).
Bo zmieniam je ale nie przynosi żadnego skutku.
Dzwonię np z komórki na główny tel centrali i rozłączam się a gdy chcę oddzwonić mój nr poprzedzony jest dwoma zerami i mam komunikat od operatora.
Jak to mogę zmienić? Chcę zmienić tylko tą rzecz w centrali. Nic więcej - czy nie obejdzie się bez upgradeu centrali? Mam tylko kabel USB - czy on wystarczy bo jeżeli tak to mogę się podjąć etj aktualizacji.
Z góry dzięki za podpowiedzi.

Helpful post? + 0
Back to top
oscar2000
Level 33
Location: Nasz Kraj ....
Joined: 19 Jun 2004
Posts: 1861
Helped: 215
Post rating: 17
oscar2000
Level 33
Post#19 22 Feb 2011 13:30    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


musisz mieć taką wersję programu jak pisał Platan ... niższa nie za działa .... wersja 4 też nie zadziała potrzebny będzie właśnie upgrade centrali po to by tylko jeden parametr zmienić ....

Helpful post? + 0
Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#20 23 Feb 2011 10:59    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


A nie wystarczy że program komputerowy dopasuje do takiego jaki jest na centrali? Jeśli tak to skąd go wziąść?
A jeżeli nie to czy upgrade zrobię kablem usb?

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
oscar2000
Level 33
Location: Nasz Kraj ....
Joined: 19 Jun 2004
Posts: 1861
Helped: 215
Post rating: 17
oscar2000
Level 33
Post#21 23 Feb 2011 11:03    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


arcorleone wrote:
A nie wystarczy że program komputerowy dopasuje do takiego jaki jest na centrali? Jeśli tak to skąd go wziąść?
A jeżeli nie to czy upgrade zrobię kablem usb?

Pozdrawiam
no właśnie o tym mowa ....

Helpful post? + 0
Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#22 23 Feb 2011 13:41    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


no to mowa o upgrade programu na kompterze czy centrali? Bo raz piszesz tak a raz tak.

Helpful post? + 0
Back to top
oscar2000
Level 33
Location: Nasz Kraj ....
Joined: 19 Jun 2004
Posts: 1861
Helped: 215
Post rating: 17
oscar2000
Level 33
Post#23 24 Feb 2011 23:39    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


wersja centrali i programu musi by taka sama .... tolerancja wersji to max +-2 ...........

Helpful post? + 0
Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#24 25 Feb 2011 07:29    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


A skąd mogę wziąś wersję 3.02.21 na komputer??

Helpful post? + 0
Back to top
bolo2
Level 18
Location: Piła
Joined: 28 Jun 2004
Posts: 215
Helped: 31
Post rating: 6
bolo2
Level 18
Post#25 25 Feb 2011 08:35    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Proszę bardzo.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
miwi
Level 26
Location: Kluczbork
Joined: 27 Oct 2002
Posts: 803
Helped: 74
Post rating: 26
miwi
Level 26
Post#26 25 Feb 2011 14:42    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Najlepiej wykonać aktualizację oprogramowania w centrali jak nie masz kabla RS to możesz go wykonać sam. Pliki potrzebne do uaktualnienia znajdują się w tej samej lokalizacji w której zainstalował się program.

Helpful post? + 0
Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#27 25 Feb 2011 17:36    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Mam 2 kable RS-RJ45 Tylko żaden nie chce wykryć centrali. Dopiero na USB poszło.

Helpful post? + 0
Back to top
miwi
Level 26
Location: Kluczbork
Joined: 27 Oct 2002
Posts: 803
Helped: 74
Post rating: 26
miwi
Level 26
Post#28 25 Feb 2011 17:53    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dzisiaj akurat u klienta a konkretnie w szkole robiłem sterowanie dzwonkiem szkolnym i musiałem zrobić update centrali. Też nie chciała się łączyć na rs232 ale po chwilowym odłączeniu zasilania od centrali pomogło. Pamiętaj tylko aby zrobić kopię ustawień centrali.

Helpful post? + 0
Back to top
arcorleone
Level 9
Location: Konin
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 14
arcorleone
Level 9
Post#29 01 Mar 2011 10:45    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


bolo dzięki za program, wielki + masz
Jednak problem polega na tym że funkcja usuwanie zer wiodących nie pomogła w moim problemie - oczywiście była wyłączona i ją włączyłem (a na złej wersji programu pokazywał że jest włączona czyli nic nie działało a tu widać działa) ale jak dzwonie z innego nru a później chcę oddzwonić z aparatu to mam komunikat operatora że za dużo zer kręcę - jak to można jeszcze zmienić?

Helpful post? + 0
Back to top
pepec
Level 11
Location: Zamość
Joined: 13 May 2004
Posts: 49
Helped: 1
pepec
Level 11
Post#30 01 Mar 2011 21:11    

Re: Platan Micra-oprogramowanie


zapisz ustawienia i wrzuc tu. Moze uda sie rozwiazac Twoj problem

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Landline Phone Service -> Platan Micra-oprogramowanie 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to platan Micra-oprogramowanie

[oprogramowanie] Platan Micra (7)
Oprogramowanie do Platan Optima i Micra VER. 4.02 (4)
Micra Platan - Platan Micra sterowanie urządz. zewn. (2)
Platan OPTIMA i Platan MICRA - kody dostepowe - reset centrali (1)
Platan Micra - konfiguracja (3)
Platan Micra - konfiguracja (7)
Platan Micra Nagranie Powitania (2)
Platan Micra Jak zresetować? (1)
Platan Micra - poszukuję oprogramowania 4.0.22 (5)
Podłączenie centrali Platan Micra (9)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.08 seconds