Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Platan Micra-oprogramowanie


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> Platan Micra-oprogramowanie
Autor
Wiadomość
porto
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 28

Post#1 Post autora tematu 06 Lis 2009 08:40   

Platan Micra-oprogramowanie


Witam was serdecznie.
W firmie w której pracuje szef zażyczył sobie zmianę ustawień centrali, problem w tym ze nie mamy kontaktu z serwisantem, zapadł się pod ziemie.
Poszukuje programu do powyższej centralki, w sumie dosyć pilnie.
Dzięki za pomoc!!!
Centrala Platan Micra

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lis 2009 08:40   





Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Paź 2002
Posty: 778
Miasto: Kluczbork

Post#2 06 Lis 2009 09:04pomocny post - solucja   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Nie napisałeś czy Twoja centrala posiada karty VOIP'owe ??

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
porto
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 28

Post#3 Post autora tematu 06 Lis 2009 09:40   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dzięki , z centralą się połączyłem, ale nie mogę dokonać zmian, otrzymuje komunikat:
Różnice wersji- program centralowy 2.06.25, program komputerrowy 2.06.87 Dokonaj aktualizacji.
Rozumiem że jest potrzeba wykonania małego upgardu centralki?
Jak to wykonać

Czy problem jest w poziomie zabezpieczenia?
Zdaje się poziom 0 mam zablokowany.
Wpisuje kod 86421357 i nic
Czy to ewentualnie znaczy że jednak musiałbym zdać się na łaskę instalatora?
Czy jest to jednak wina niezgodności oprogramowania?

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Paź 2002
Posty: 778
Miasto: Kluczbork

Post#4 06 Lis 2009 10:33pomocny post - solucja   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


W tej centrali kod do wyższych uprawnień to same cyfry 3.
W załączniku opis aktualizacji.

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
porto
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 28

Post#5 Post autora tematu 06 Lis 2009 11:35   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Bardzo dziękuje za pomoc. Zmian już dokonałem.
Aktualizacji się troszkę boję żeby nic nie namieszać.
Czy tak jak w opisie potrzebne jest USB+RS232 czy wystarczy samo USB?

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Paź 2002
Posty: 778
Miasto: Kluczbork

Post#6 06 Lis 2009 12:10pomocny post - solucja   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Pewne składniki muszą być aktualizowane kablem RS232, dotyczy to bootloadera centrali.Ale jeśli wszytko działa poprawnie to nie ruszaj już tego.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
sase69
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 14
Miasto: makedonija

Post#7 06 Lis 2009 12:56   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dziękuje za pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Zakpol
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 1
Miasto: Płońsk

Post#8 29 Lis 2010 10:14   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Pobrałem micra.rar i nie mogę otworzyć pliku

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Paź 2002
Posty: 778
Miasto: Kluczbork

Post#9 29 Lis 2010 10:19   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Sprawdzałem przed chwilą i jest wszytko ok. Może Masz problem z rarem ??

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#10 08 Lut 2011 12:50   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


A ja mam inny problem - mianowicie instaluje mi centralkę SIGMA a nie micra.
Co robię nie tak?
Centralę podłączyłem kablem USB.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lut 2011 12:50   





Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Paź 2002
Posty: 778
Miasto: Kluczbork

Post#11 08 Lut 2011 15:34   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Wszystko robisz prawidłowo, tak będzie widziana w systemie (jako sigma).

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lut 2011 15:34   





Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#12 10 Lut 2011 14:09   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dzięki za odpowiedź Smile
Problem w tym że pokazuje błąd na tym sterowniku w menedżerze urządzeń, niby pokazuje sigma ale z żółtym wykrzyknikiem.
Centralkę podłączać zwykłym kablem usb? Bo ja tak zrobiłem ale ciagle pokazuje błąd transmisji w programie no i ten menedżer.
Pozdrawiam
Adrian

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Serwis Platan
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 50
Miasto: Sopot

Post#13 10 Lut 2011 14:43   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Proszę przeinstalować sterownik USB.
Do centrali podłączamy wtyczkę USB typu B

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#14 10 Lut 2011 20:18   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Wyrzucałem już sterownik a potem na w menedżerze na odnajdywanie sprzętu i znalazł i podałem katalog pf\platan\centrale\micra\driver_usb ale pisze że nie ma sprzętu do oprogramowania.
A w menedżerze jest sigma z wykrzyknikiem.

Dodam że system to windows server 2003 sbs jeżeli to ma znaczenie.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
oscar2000
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 1842
Miasto: Nasz Kraj ....

Post#15 10 Lut 2011 22:35   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


sterownik nie jest napisany do serwera 2003 .... i objaw jest taki ,że trzeba na chwilę wyciągać kabel usb potem włożyć powinno zadziałac ... ale na krotki czas potem brak właśnie komunikacji .... można spróbować wyłączyc sterownik w menadzeże a po chwili właczyc powinno rozpoznać centralę prawidłowo ... i chwilowo ..... zostaje albo rs232 albo lan którego pewnie nie ma ....

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#16 21 Lut 2011 20:49   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Witam,
okazuje się że jak załapało to działa bez żadnej potrzeby rozłączania i ponownego podłączania kabelka usb. Ale wielkie dzięki za pomoc.
Mam jeszcze jedno pytanie ponieważ otrzymuję komunikat:
Platan Micra-oprogramowanie
Czy jeżeli mam problem ponieważ jak ktoś do mnie dzwoni to jak chcę automatycznie oddzwonić wybiera mi przynajmniej jedno zero za dużo - jak zmienić to ustawienie i czy muszę do tego mieć aktualniejszą wersję programu?
Czy może wystarczy odhaczyć opcję Włącz dodawanie zera wiodącego do prezentacji międzynarodowej?
Wpisuję oczywiście kod 33333333 - może coś robię źle że nie widzę wielu opcji albo mi się tak wydaje.

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Serwis Platan
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 50
Miasto: Sopot

Post#17 22 Lut 2011 08:27   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Potrzebna będzie wersja programu 3.02.21 lub nowsza (wymagany upgrade firmware).
Należy skorzystać z opcji "Włącz usuwanie zer wiodących"

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#18 22 Lut 2011 13:25   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Witam,
ale rozumiem że tą wersją co mam mogę zmienić to ustawienie(?).
Bo zmieniam je ale nie przynosi żadnego skutku.
Dzwonię np z komórki na główny tel centrali i rozłączam się a gdy chcę oddzwonić mój nr poprzedzony jest dwoma zerami i mam komunikat od operatora.
Jak to mogę zmienić? Chcę zmienić tylko tą rzecz w centrali. Nic więcej - czy nie obejdzie się bez upgradeu centrali? Mam tylko kabel USB - czy on wystarczy bo jeżeli tak to mogę się podjąć etj aktualizacji.
Z góry dzięki za podpowiedzi.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
oscar2000
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 1842
Miasto: Nasz Kraj ....

Post#19 22 Lut 2011 13:30   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


musisz mieć taką wersję programu jak pisał Platan ... niższa nie za działa .... wersja 4 też nie zadziała potrzebny będzie właśnie upgrade centrali po to by tylko jeden parametr zmienić ....

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#20 23 Lut 2011 10:59   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


A nie wystarczy że program komputerowy dopasuje do takiego jaki jest na centrali? Jeśli tak to skąd go wziąść?
A jeżeli nie to czy upgrade zrobię kablem usb?

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
oscar2000
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 1842
Miasto: Nasz Kraj ....

Post#21 23 Lut 2011 11:03   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


arcorleone napisał:
A nie wystarczy że program komputerowy dopasuje do takiego jaki jest na centrali? Jeśli tak to skąd go wziąść?
A jeżeli nie to czy upgrade zrobię kablem usb?

Pozdrawiam
no właśnie o tym mowa ....

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#22 23 Lut 2011 13:41   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


no to mowa o upgrade programu na kompterze czy centrali? Bo raz piszesz tak a raz tak.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
oscar2000
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 1842
Miasto: Nasz Kraj ....

Post#23 24 Lut 2011 23:39   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


wersja centrali i programu musi by taka sama .... tolerancja wersji to max +-2 ...........

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#24 25 Lut 2011 07:29   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


A skąd mogę wziąś wersję 3.02.21 na komputer??

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
bolo2
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 208
Miasto: Piła

Post#25 25 Lut 2011 08:35   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Proszę bardzo.

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Paź 2002
Posty: 778
Miasto: Kluczbork

Post#26 25 Lut 2011 14:42   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Najlepiej wykonać aktualizację oprogramowania w centrali jak nie masz kabla RS to możesz go wykonać sam. Pliki potrzebne do uaktualnienia znajdują się w tej samej lokalizacji w której zainstalował się program.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Lut 2011 14:42   





Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#27 25 Lut 2011 17:36   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Mam 2 kable RS-RJ45 Tylko żaden nie chce wykryć centrali. Dopiero na USB poszło.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Paź 2002
Posty: 778
Miasto: Kluczbork

Post#28 25 Lut 2011 17:53   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dzisiaj akurat u klienta a konkretnie w szkole robiłem sterowanie dzwonkiem szkolnym i musiałem zrobić update centrali. Też nie chciała się łączyć na rs232 ale po chwilowym odłączeniu zasilania od centrali pomogło. Pamiętaj tylko aby zrobić kopię ustawień centrali.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#29 01 Mar 2011 10:45   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


bolo dzięki za program, wielki + masz
Jednak problem polega na tym że funkcja usuwanie zer wiodących nie pomogła w moim problemie - oczywiście była wyłączona i ją włączyłem (a na złej wersji programu pokazywał że jest włączona czyli nic nie działało a tu widać działa) ale jak dzwonie z innego nru a później chcę oddzwonić z aparatu to mam komunikat operatora że za dużo zer kręcę - jak to można jeszcze zmienić?

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
pepec
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 13 Maj 2004
Posty: 46
Miasto: Zamość

Post#30 01 Mar 2011 21:11   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


zapisz ustawienia i wrzuc tu. Moze uda sie rozwiazac Twoj problem

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> Platan Micra-oprogramowanie
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
[oprogramowanie] Platan Micra (7)
Oprogramowanie do Platan Optima i Micra VER. 4.02 (4)
Micra Platan - Platan Micra sterowanie urządz. zewn. (2)
Platan OPTIMA i Platan MICRA - kody dostepowe - reset centrali (1)
Platan Micra - konfiguracja (3)
Platan Micra - konfiguracja (7)
Platan Micra Nagranie Powitania (2)
Platan Micra Jak zresetować? (1)
Platan Micra - poszukuję oprogramowania 4.0.22 (5)
Podłączenie centrali Platan Micra (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.103 seconds

elektroda.pl temat RSS