Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Platan Micra-oprogramowanie


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> Platan Micra-oprogramowanie
Autor
Wiadomość
porto
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 28

Post#1 Post autora tematu 06 Lis 2009 09:40   

Platan Micra-oprogramowanie


Witam was serdecznie.
W firmie w której pracuje szef zażyczył sobie zmianę ustawień centrali, problem w tym ze nie mamy kontaktu z serwisantem, zapadł się pod ziemie.
Poszukuje programu do powyższej centralki, w sumie dosyć pilnie.
Dzięki za pomoc!!!
Centrala Platan Micra
Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 760
Miasto: Kluczbork

Post#2 06 Lis 2009 10:04pomocny post - solucja   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Nie napisałeś czy Twoja centrala posiada karty VOIP'owe ??

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
porto
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 28

Post#3 Post autora tematu 06 Lis 2009 10:40   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dzięki , z centralą się połączyłem, ale nie mogę dokonać zmian, otrzymuje komunikat:
Różnice wersji- program centralowy 2.06.25, program komputerrowy 2.06.87 Dokonaj aktualizacji.
Rozumiem że jest potrzeba wykonania małego upgardu centralki?
Jak to wykonać

Czy problem jest w poziomie zabezpieczenia?
Zdaje się poziom 0 mam zablokowany.
Wpisuje kod 86421357 i nic
Czy to ewentualnie znaczy że jednak musiałbym zdać się na łaskę instalatora?
Czy jest to jednak wina niezgodności oprogramowania?
Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 760
Miasto: Kluczbork

Post#4 06 Lis 2009 11:33pomocny post - solucja   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


W tej centrali kod do wyższych uprawnień to same cyfry 3.
W załączniku opis aktualizacji.

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
porto
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 28

Post#5 Post autora tematu 06 Lis 2009 12:35   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Bardzo dziękuje za pomoc. Zmian już dokonałem.
Aktualizacji się troszkę boję żeby nic nie namieszać.
Czy tak jak w opisie potrzebne jest USB+RS232 czy wystarczy samo USB?
Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 760
Miasto: Kluczbork

Post#6 06 Lis 2009 13:10pomocny post - solucja   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Pewne składniki muszą być aktualizowane kablem RS232, dotyczy to bootloadera centrali.Ale jeśli wszytko działa poprawnie to nie ruszaj już tego.
Powrót do góry
   
sase69
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 14
Miasto: makedonija

Post#7 06 Lis 2009 13:56   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dziękuje za pomoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lis 2009 13:56   





Powrót do góry
   
Zakpol
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 1
Miasto: Płońsk

Post#8 29 Lis 2010 11:14   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Pobrałem micra.rar i nie mogę otworzyć pliku
Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 760
Miasto: Kluczbork

Post#9 29 Lis 2010 11:19   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Sprawdzałem przed chwilą i jest wszytko ok. Może Masz problem z rarem ??
Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#10 08 Lut 2011 13:50   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


A ja mam inny problem - mianowicie instaluje mi centralkę SIGMA a nie micra.
Co robię nie tak?
Centralę podłączyłem kablem USB.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 760
Miasto: Kluczbork

Post#11 08 Lut 2011 16:34   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Wszystko robisz prawidłowo, tak będzie widziana w systemie (jako sigma).
Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#12 10 Lut 2011 15:09   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dzięki za odpowiedź :)
Problem w tym że pokazuje błąd na tym sterowniku w menedżerze urządzeń, niby pokazuje sigma ale z żółtym wykrzyknikiem.
Centralkę podłączać zwykłym kablem usb? Bo ja tak zrobiłem ale ciagle pokazuje błąd transmisji w programie no i ten menedżer.
Pozdrawiam
Adrian
Powrót do góry
   
Serwis Platan
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 50
Miasto: Sopot

Post#13 10 Lut 2011 15:43   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Proszę przeinstalować sterownik USB.
Do centrali podłączamy wtyczkę USB typu B
Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#14 10 Lut 2011 21:18   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Wyrzucałem już sterownik a potem na w menedżerze na odnajdywanie sprzętu i znalazł i podałem katalog pf\platan\centrale\micra\driver_usb ale pisze że nie ma sprzętu do oprogramowania.
A w menedżerze jest sigma z wykrzyknikiem.

Dodam że system to windows server 2003 sbs jeżeli to ma znaczenie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lut 2011 21:18   





Powrót do góry
   
oscar2000
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 1822
Miasto: Nasz Kraj ....

Post#15 10 Lut 2011 23:35   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


sterownik nie jest napisany do serwera 2003 .... i objaw jest taki ,że trzeba na chwilę wyciągać kabel usb potem włożyć powinno zadziałac ... ale na krotki czas potem brak właśnie komunikacji .... można spróbować wyłączyc sterownik w menadzeże a po chwili właczyc powinno rozpoznać centralę prawidłowo ... i chwilowo ..... zostaje albo rs232 albo lan którego pewnie nie ma ....
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lut 2011 23:35   





Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#16 21 Lut 2011 21:49   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Witam,
okazuje się że jak załapało to działa bez żadnej potrzeby rozłączania i ponownego podłączania kabelka usb. Ale wielkie dzięki za pomoc.
Mam jeszcze jedno pytanie ponieważ otrzymuję komunikat:
Platan Micra-oprogramowanie
Czy jeżeli mam problem ponieważ jak ktoś do mnie dzwoni to jak chcę automatycznie oddzwonić wybiera mi przynajmniej jedno zero za dużo - jak zmienić to ustawienie i czy muszę do tego mieć aktualniejszą wersję programu?
Czy może wystarczy odhaczyć opcję Włącz dodawanie zera wiodącego do prezentacji międzynarodowej?
Wpisuję oczywiście kod 33333333 - może coś robię źle że nie widzę wielu opcji albo mi się tak wydaje.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Serwis Platan
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 50
Miasto: Sopot

Post#17 22 Lut 2011 09:27   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Potrzebna będzie wersja programu 3.02.21 lub nowsza (wymagany upgrade firmware).
Należy skorzystać z opcji "Włącz usuwanie zer wiodących"
Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#18 22 Lut 2011 14:25   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Witam,
ale rozumiem że tą wersją co mam mogę zmienić to ustawienie(?).
Bo zmieniam je ale nie przynosi żadnego skutku.
Dzwonię np z komórki na główny tel centrali i rozłączam się a gdy chcę oddzwonić mój nr poprzedzony jest dwoma zerami i mam komunikat od operatora.
Jak to mogę zmienić? Chcę zmienić tylko tą rzecz w centrali. Nic więcej - czy nie obejdzie się bez upgradeu centrali? Mam tylko kabel USB - czy on wystarczy bo jeżeli tak to mogę się podjąć etj aktualizacji.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Powrót do góry
   
oscar2000
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 1822
Miasto: Nasz Kraj ....

Post#19 22 Lut 2011 14:30   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


musisz mieć taką wersję programu jak pisał Platan ... niższa nie za działa .... wersja 4 też nie zadziała potrzebny będzie właśnie upgrade centrali po to by tylko jeden parametr zmienić ....
Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#20 23 Lut 2011 11:59   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


A nie wystarczy że program komputerowy dopasuje do takiego jaki jest na centrali? Jeśli tak to skąd go wziąść?
A jeżeli nie to czy upgrade zrobię kablem usb?

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
oscar2000
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 1822
Miasto: Nasz Kraj ....

Post#21 23 Lut 2011 12:03   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


arcorleone napisał:
A nie wystarczy że program komputerowy dopasuje do takiego jaki jest na centrali? Jeśli tak to skąd go wziąść?
A jeżeli nie to czy upgrade zrobię kablem usb?

Pozdrawiam
no właśnie o tym mowa ....
Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#22 23 Lut 2011 14:41   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


no to mowa o upgrade programu na kompterze czy centrali? Bo raz piszesz tak a raz tak.
Powrót do góry
   
oscar2000
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 1822
Miasto: Nasz Kraj ....

Post#23 25 Lut 2011 00:39   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


wersja centrali i programu musi by taka sama .... tolerancja wersji to max +-2 ...........
Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#24 25 Lut 2011 08:29   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


A skąd mogę wziąś wersję 3.02.21 na komputer??
Powrót do góry
   
bolo2
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 206
Miasto: Piła

Post#25 25 Lut 2011 09:35   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Proszę bardzo.

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 760
Miasto: Kluczbork

Post#26 25 Lut 2011 15:42   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Najlepiej wykonać aktualizację oprogramowania w centrali jak nie masz kabla RS to możesz go wykonać sam. Pliki potrzebne do uaktualnienia znajdują się w tej samej lokalizacji w której zainstalował się program.
Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#27 25 Lut 2011 18:36   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Mam 2 kable RS-RJ45 Tylko żaden nie chce wykryć centrali. Dopiero na USB poszło.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Lut 2011 18:36   





Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 760
Miasto: Kluczbork

Post#28 25 Lut 2011 18:53   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


Dzisiaj akurat u klienta a konkretnie w szkole robiłem sterowanie dzwonkiem szkolnym i musiałem zrobić update centrali. Też nie chciała się łączyć na rs232 ale po chwilowym odłączeniu zasilania od centrali pomogło. Pamiętaj tylko aby zrobić kopię ustawień centrali.
Powrót do góry
   
arcorleone
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#29 01 Mar 2011 11:45   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


bolo dzięki za program, wielki + masz
Jednak problem polega na tym że funkcja usuwanie zer wiodących nie pomogła w moim problemie - oczywiście była wyłączona i ją włączyłem (a na złej wersji programu pokazywał że jest włączona czyli nic nie działało a tu widać działa) ale jak dzwonie z innego nru a później chcę oddzwonić z aparatu to mam komunikat operatora że za dużo zer kręcę - jak to można jeszcze zmienić?
Powrót do góry
   
pepec
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 13 Maj 2004
Posty: 35
Miasto: Zamość

Post#30 01 Mar 2011 22:11   

Re: Platan Micra-oprogramowanie


zapisz ustawienia i wrzuc tu. Moze uda sie rozwiazac Twoj problem
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> Platan Micra-oprogramowanie
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Platan Micra Nagranie Powitania (2)
Platan Micra - konfiguracja (7)
Platan Micra - konfiguracja (3)
Platan OPTIMA i Platan MICRA - kody dostepowe - reset centrali (1)
Micra Platan - Platan Micra sterowanie urządz. zewn. (2)
Oprogramowanie do Platan Optima i Micra VER. 4.02 (4)
[oprogramowanie] Platan Micra (7)
Platan Micra Jak zresetować? (1)
Platan Micra - poszukuję oprogramowania 4.0.22 (5)
Podłączenie centrali Platan Micra (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS