FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Projektor multimedialny ze starego lapopa.

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> Projektor multimedialny ze starego lapopa.
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#1 Post from the author of the topic 07 Nov 2009 13:06   

Projektor multimedialny ze starego lapopa.

Witam ,czytałem na forum o projektorze i chciałbym sobie zrobić taki.Mam starego laptopa sprawnego którego chciałbym wykorzystać w tym celu. Niestety nie mam pojęcia gdzie się podłączyć żeby matryca laptopa wyświetlała obraz z zewnętrznego źródła.Widziałem że co niektórzy podpinają się do nawigacji czy też do aparatu ,to z laptopem też pewnie się uda.Proszę o pomoc w odnalezieniu schematu i podłączenia źródła sygnału.Laptop to Dell PPS Latitude XPi P133STProjektor multimedialny ze starego lapopa. Projektor multimedialny ze starego lapopa.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 07 Nov 2009 13:06   

Back to top

mkpl
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 08 Nov 2009 22:30   

Re: Projektor multimedialny ze starego lapopa.

Najprosciej to zmontować laptopa tak aby działał i na jego podstawie zrobić projektor. W komputerze nie znajdziesz typowego wejścia video więc ten pomysł jest błędny.

Najlepiej zrobić projektor w oparciu o caly notebook dokupić do niego karte TV i już jest wejście liniowe. Jako dopelnienie polecam GeeXBoX czyli system strichte przeznaczony do multimediów i nic więcej. W ten sposob powstał by niezły sprzet do odtwarzania dvd divix tv usb i takie tam co dusza zapragnie ;)
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> Projektor multimedialny ze starego lapopa.
Page 1 of 1
Similar topics
Projektor multimedialny (80)
Projektor multimedialny (46)
Prawdziwy projektor multimedialny (167)
Projektor multimedialny z rzutnika slajdów (384)
Projektor multimedialny za małe pieniądze (2823)
Projektor multimedialny z rzutnika do zdjęć? (1)
Projektor multimedialny za małe pieniądze (1)
Projektor multimedialny na bazie diaskopu (1)
Projektor (prawie) multimedialny za 15zł (2)
Projektor multimedialny - ciąg dalszy tematu (305)

Page generation time: 0.064 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed