Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

audi A4 1.6, problem z rozruchem silnika po wymianie świec


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners -> audi A4 1.6, problem z rozruchem silnika po wymianie świec
Author
Message
womax1
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 49
Location: Esslingen

Post#1 Post from the author of the topic 09 Nov 2009 14:09   

audi A4 1.6, problem z rozruchem silnika po wymianie świec


Mam następujący problem. Niedawno mojej znajomej przydarzyło się takie coś. Pewnego poranka odpaliła swoje Audi A4 1.6 102 KM. Chodziło jak traktor. Poprosiła mnie o pomoc. Zajrzałem pod maskę. Okazało się że niedawno były wymieniane świece z NGK na BERU. Nie wiem co to był za mechanik ale wymienił tylko 3 świece, pozostawiając jedną starą NGK. Właśnie na tej świecy przewód wysokiego napięcia dostał przebicia. Wymontowałem kabel. Pojechała kupić nowy i oczywiście nowe świece. Wszystko toczy się w niemczech. Części zamienne kupuję się tutaj na dowód rejestracyjny samochodu. W sklepie motoryzacyjnym dali jej nowy kabel NGK i 4 nowe świece BOSCH Super plus (Yttrium-Electrode) FR 7 LDC+ i od tego czasu silnik ma problem z rozruchem jak jest zimny. Gdy już odpali i się zagrzeje problem znika. Prosze o pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Nov 2009 14:09   





Back to top
   
AS-x
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 17 Sep 2009
Posts: 6
Location: STRZELCE OPOLSKIE

Post#2 09 Nov 2009 14:26   

Re: audi problem z rozruchem zimnego silnika po wymianie świ


Witaj.
Trzeba jeszcze zresetować sterownik (ecu), a jeśli to nie pomoże
to przejrzyj czujnik temperatury silnika i jego okablowanie
Pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Nov 2009 14:26   





Back to top
   
mig29_1979
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 01 Mar 2009
Posts: 285
Location: Ryki

Post#3 09 Nov 2009 14:36   

Re: audi problem z rozruchem zimnego silnika po wymianie świ


Wtym silniku fabrycznie zalecane są F7LTCR o odstępach elektrody 0.9mm. Nie właściwe są te FR7LDC+ i te mają odstęp 1mm i tu masz różnicę.Najlepiej będzie jak kupisz komplet przewodów .

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Nov 2009 14:36   





Back to top
   
womax1
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 49
Location: Esslingen

Post#4 Post from the author of the topic 09 Nov 2009 14:45   

Re: audi A4 1.6, problem z rozruchem silnika po wymianie świ


zrozumiałem, mam przed sobą pudełko z jednej z nich i pisze że mają odstep elektrody 0.9 mm. Czyli najlepszym wyjściem będzie wymiana wszystkich przewodów?

Helpful message? + -

Back to top
   
womax1
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Sep 2005
Posts: 49
Location: Esslingen

Post#5 Post from the author of the topic 10 Feb 2010 00:10   

Re: audi A4 1.6, problem z rozruchem silnika po wymianie świ


problem rozwiązany był to czujnik ECT.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners -> audi A4 1.6, problem z rozruchem silnika po wymianie świec
Page 1 of 1
Similar topics
Audi A4 - problem z odpaleniem po wymianie silnika (1)
Audi A4 1.8 20V po wymianie świec nierówne obroty (6)
Audi A8 4.2 - po wymianie świec nie pali na dwa cylindry... (3)
audi a4 B8 kontrolka świec żarowych i silnika (4)
audi 80 problem z rozruchem auta (4)
omega b - Dziwny problem z rozruchem silnika (7)
renault clio II problem z rozruchem zimnego silnika (2)
solo 644 problem z rozruchem ciepłego silnika (4)
renualt megana 1.4 2003r problem z rozruchem silnika (2)
Problem z rozruchem silnika Briggs&Stratton (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed