FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Antena missisipi z montażowej na magnetyczną

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Radio communication equipment Service -> Radio Engineering Beginners -> Antena missisipi z montażowej na magnetyczną
Author
Poziom 20
Poziom 20

Post#1 Post from the author of the topic 14 Nov 2009 17:02   

Antena missisipi z montażowej na magnetyczną

czy mając antenę missisipi montażową - można zmienić podstawkę, i wkręcić ją do podstawki magnetycznej ?
Back to top

SP5ANJ
Poziom 25
Poziom 25

Post#2 14 Nov 2009 19:05   

Re: Antena missisipi z montażowej na magnetyczną

Witam.

Jeżeli mechanicznie będzie pasowało to oczywiście, że można. :D

Pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 14 Nov 2009 19:05   

Back to top

FORMAT_C
Poziom 8
Poziom 8

Post#3 19 Nov 2009 14:26   

Witam!
Możesz spokojnie założyć Mississipi na magnes z gniazdem UC1 bo ta antenka jest też sprzedawana przez Presidenta z fabrycznym magnesem jako Missouri. Polecam jednakże do niej magnes o większej średnicy niż podstawa fabryczna (77 mm), gdyż miałem sygnały, że przy prędkościach nieco powyżej 100 km/h odpada z auta...
Back to top

stemar28
Poziom 15
Poziom 15

Post#4 20 Nov 2009 09:49   

Co ty kolego piszesz jak można pomylić missisipi z missouri. Ale faktycznie missisipi można smiało na podstawe założyć. Ciekawe od kogo miałeś sygnaly,że misourii spada powyżej 100-ki , jak na podkładają szmat, albo grube gumy pod podstawe to jak to ma sie trzymać?? Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Nov 2009 09:49   

Back to top

FORMAT_C
Poziom 8
Poziom 8

Post#5 20 Nov 2009 20:50   

Niczego nie pomyliłem- proszę sprawdzić parmetry i zdjęcia obu anten w katalogu lub na stronie Presidenta. Jeśli zaś chodzi o prędkości, przy których odpada Missouri z oryginalnym magnesem to wiem od byłych właścicieli tych anten. Spadały nie tylko ze szpachlowozów ale również z nowych (kilkumiesięcznych) aut. Jako podkładki stosowali co najwyżej folię Oracal o grubości 0,1mm klejoną na karoserię. Poza średnicą podstawy bardzo istotne jest miejsce postawienia "magnesówki" (magnes na całej powierzchni powinien przylegać do blachy) oraz materiał magnetyczny (najlepiej trzymają magnesy neodymowe).
Back to top

hydroplas
Poziom 9
Poziom 9

Post#6 26 Nov 2009 09:35   

Jeśli dobrze przyjrzysz się zdjęciom to zauważysz różnicę - Mississippi ma nad cewką a przed mocowaniem promiennika śrubę pozwalającą pochylić antenę. Miałem obie i jak ukradli mi Mississippi to zdjąłem z podstawy magnetycznej Missouri i przykręciłem do stałej podstawy. Jeździłem samochodem na którym miałem Missouri na podstawie magnetycznej z prędkością ok.150km/h i nigdy mi nie spadła - tak więc obalam ten mit :D
Pozdrawiam Grzegorz
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 26 Nov 2009 09:35   

Back to top

stemar28
Poziom 15
Poziom 15

Post#7 26 Nov 2009 13:38   

Jak kolego nie widzisz różnicy między missourii , a missisipi to widocznie mało masz do czynienia z "CB". A masz wyraźnie napisane "CB RADIO" Powodzenia w rozszyfrowaniu róznicy:) Pozdrawiam
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Radio communication equipment Service -> Radio Engineering Beginners -> Antena missisipi z montażowej na magnetyczną
Page 1 of 1
Similar topics
Wybór anteny montażowej w miejsce FM (11)
Wzór płytki montażowej kitu NE111 (2)
Nagrywanie na taśmę magnetyczną (2)
Jak zrobić antenę magnetyczną? (53)
Czym podkleić podstawę magnetyczną? (4)
strojenie anteny cb z podstawą magnetyczną w domu (5)

Page generation time: 0.088 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed