| Author |
invx Poziom 20

|
14 Nov 2009 17:02 Antena missisipi z montażowej na magnetyczną |
|
|
|
czy mając antenę missisipi montażową - można zmienić podstawkę, i wkręcić ją do podstawki magnetycznej ?
|
|
| Back to top |
|
 |
SP5ANJ Poziom 25

|
14 Nov 2009 19:05 Re: Antena missisipi z montażowej na magnetyczną |
|
|
|
Witam.
Jeżeli mechanicznie będzie pasowało to oczywiście, że można. :D
Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Nov 2009 19:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
FORMAT_C Poziom 8

|
19 Nov 2009 14:26 Re: Antena missisipi z montażowej na magnetyczną |
|
|
|
Witam!
Możesz spokojnie założyć Mississipi na magnes z gniazdem UC1 bo ta antenka jest też sprzedawana przez Presidenta z fabrycznym magnesem jako Missouri. Polecam jednakże do niej magnes o większej średnicy niż podstawa fabryczna (77 mm), gdyż miałem sygnały, że przy prędkościach nieco powyżej 100 km/h odpada z auta...
|
|
| Back to top |
|
 |
stemar28 Poziom 15

|
20 Nov 2009 09:49 Re: Antena missisipi z montażowej na magnetyczną |
|
|
|
Co ty kolego piszesz jak można pomylić missisipi z missouri. Ale faktycznie missisipi można smiało na podstawe założyć. Ciekawe od kogo miałeś sygnaly,że misourii spada powyżej 100-ki , jak na podkładają szmat, albo grube gumy pod podstawe to jak to ma sie trzymać?? Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
20 Nov 2009 09:49 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
FORMAT_C Poziom 8

|
20 Nov 2009 20:50 Re: Antena missisipi z montażowej na magnetyczną |
|
|
|
Niczego nie pomyliłem- proszę sprawdzić parmetry i zdjęcia obu anten w katalogu lub na stronie Presidenta. Jeśli zaś chodzi o prędkości, przy których odpada Missouri z oryginalnym magnesem to wiem od byłych właścicieli tych anten. Spadały nie tylko ze szpachlowozów ale również z nowych (kilkumiesięcznych) aut. Jako podkładki stosowali co najwyżej folię Oracal o grubości 0,1mm klejoną na karoserię. Poza średnicą podstawy bardzo istotne jest miejsce postawienia "magnesówki" (magnes na całej powierzchni powinien przylegać do blachy) oraz materiał magnetyczny (najlepiej trzymają magnesy neodymowe).
|
|
| Back to top |
|
 |
hydroplas Poziom 9

|
26 Nov 2009 09:35 Re: Antena missisipi z montażowej na magnetyczną |
|
|
|
Jeśli dobrze przyjrzysz się zdjęciom to zauważysz różnicę - Mississippi ma nad cewką a przed mocowaniem promiennika śrubę pozwalającą pochylić antenę. Miałem obie i jak ukradli mi Mississippi to zdjąłem z podstawy magnetycznej Missouri i przykręciłem do stałej podstawy. Jeździłem samochodem na którym miałem Missouri na podstawie magnetycznej z prędkością ok.150km/h i nigdy mi nie spadła - tak więc obalam ten mit :D
Pozdrawiam Grzegorz
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Nov 2009 09:35 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
stemar28 Poziom 15

|
26 Nov 2009 13:38 Re: Antena missisipi z montażowej na magnetyczną |
|
|
|
Jak kolego nie widzisz różnicy między missourii , a missisipi to widocznie mało masz do czynienia z "CB". A masz wyraźnie napisane "CB RADIO" Powodzenia w rozszyfrowaniu róznicy:) Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |