| Autor |
Wiadomość |
radek322 Poziom 1

|
15 Lis 2009 13:03 Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej |
|
|
|
Witam!!!
Moja wiedza o elektornice jest znikoma, jestem po prostu jej użytkownikiem. Ostatnio wprowadziłem sie do nowego domu. Mam zwyczaj noszenia kluczy w kieszeni, jednak pęk, który dostałem jest zdecydowanie za duży. Mam 3 różne piloty - do bramy, do furtki oraz do bramy garażowej. Nie są one zbyt duże, ale w połączeniu stanowią dość pokaźny pęczek.Czy można dokupić jeden pilot, który działałby dla tych trzech rzeczy? Jeśli tak to gdzie i jaki model polecacie.
za odpowiedzi z góry dziękuje.
Pozdrawiam, Radek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
edwaku Poziom 17

|
15 Lis 2009 19:51 Re: Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej |
|
|
|
Teoretycznie jest to możliwe - można zastosować pilot kilkukanałowy. Warunek jest jeden - wszystkie odbiorniki napędów (oraz pilot) powinny mieć taką samą częstotliwość radia. Można wtedy poszczególnym przyciskom przypisać odpowiednie napędy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google AdSense

|
15 Lis 2009 19:51 |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marekredmer Poziom 7

|
15 Lis 2009 21:58 Re: Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej |
|
|
|
zalozenie, jeden pilot do wszystkiego, powinno byc sprecyzowane instalatorowi przez wykonaniem zlecenia. Ale skoro juz za pozno to podaj marki i modele automatow otwierajacych Twoja posesje, to zobaczymy co da sie zrobic. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marg_pl Poziom 2

|
20 Lis 2009 01:30 Re: Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej |
|
|
|
To co cjcesz zrobić jest wykonalne, ale pod warunkiem zamontowania w każdym napędzie takiego samego radioodbiornika (jesli sa to rózne napedy - różnych firm) wybór proty sprawdzic na stronie interntowej producentów cene i wybrać najtanszy - cena pilotów tez jest wazna.
Zamontować w napedach i obsługiwać jednym pilotem np. 4kanałowym - kazdy przycisk do innego. Ceny radioodbiorników od 40 - 450 i wiecej. Jesli chcesz zaoszczedzić wybierz ELMES. Jedne z najtanszych pilotów i radyjek. lub któryś z juz posiadnych |
|
| Powrót do góry |
|
 |
edwaku Poziom 17

|
20 Lis 2009 23:55 Re: Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej |
|
|
|
Jeszcze trochę, a dostanę "kociokwiku" - może w końcu zadający pytanie sprecyzowałby się, jakie napędy, jakich firm posiada. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
picia_p Poziom 4

|
25 Lis 2009 12:06 Re: Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej |
|
|
|
Witam,
Ja właśnie opracowuję takie rozwiązanie, jeśli ktoś ma więcej niż 1 pilot do otwierania bramy wjazdowej, garażowej, furtki i jeszcze innej rzeczy to mam rozwiązanie pod warunkiem, że te piloty któtymi sterujesz są na keeloq-u.
Więcej informacji na pdamek2(małpa)gmail.com
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |