Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> Automatyka -> Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej
Angielska wersja
Autor Wiadomość
radek322
Poziom 1
Poziom 1

Post 15 Lis 2009 13:03   

Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej

Witam!!!
Moja wiedza o elektornice jest znikoma, jestem po prostu jej użytkownikiem. Ostatnio wprowadziłem sie do nowego domu. Mam zwyczaj noszenia kluczy w kieszeni, jednak pęk, który dostałem jest zdecydowanie za duży. Mam 3 różne piloty - do bramy, do furtki oraz do bramy garażowej. Nie są one zbyt duże, ale w połączeniu stanowią dość pokaźny pęczek.Czy można dokupić jeden pilot, który działałby dla tych trzech rzeczy? Jeśli tak to gdzie i jaki model polecacie.
za odpowiedzi z góry dziękuje.
Pozdrawiam, Radek
Powrót do góry

edwaku
Poziom 17
Poziom 17

Miasto: Kobyłka

Post 15 Lis 2009 19:51   

Re: Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej

Teoretycznie jest to możliwe - można zastosować pilot kilkukanałowy. Warunek jest jeden - wszystkie odbiorniki napędów (oraz pilot) powinny mieć taką samą częstotliwość radia. Można wtedy poszczególnym przyciskom przypisać odpowiednie napędy.
Powrót do góry

Google
AdSense
Google Adsense

Post 15 Lis 2009 19:51   

Powrót do góry

marekredmer
Poziom 7
Poziom 7

Miasto: Kwidzyn

Post 15 Lis 2009 21:58   

zalozenie, jeden pilot do wszystkiego, powinno byc sprecyzowane instalatorowi przez wykonaniem zlecenia. Ale skoro juz za pozno to podaj marki i modele automatow otwierajacych Twoja posesje, to zobaczymy co da sie zrobic.
Powrót do góry

marg_pl
Poziom 2
Poziom 2

Post 20 Lis 2009 01:30   

To co cjcesz zrobić jest wykonalne, ale pod warunkiem zamontowania w każdym napędzie takiego samego radioodbiornika (jesli sa to rózne napedy - różnych firm) wybór proty sprawdzic na stronie interntowej producentów cene i wybrać najtanszy - cena pilotów tez jest wazna.
Zamontować w napedach i obsługiwać jednym pilotem np. 4kanałowym - kazdy przycisk do innego. Ceny radioodbiorników od 40 - 450 i wiecej. Jesli chcesz zaoszczedzić wybierz ELMES. Jedne z najtanszych pilotów i radyjek. lub któryś z juz posiadnych
Powrót do góry

edwaku
Poziom 17
Poziom 17

Miasto: Kobyłka

Post 20 Lis 2009 23:55   

Jeszcze trochę, a dostanę "kociokwiku" - może w końcu zadający pytanie sprecyzowałby się, jakie napędy, jakich firm posiada.
Powrót do góry

picia_p
Poziom 4
Poziom 4

Post 25 Lis 2009 12:06   

Witam,
Ja właśnie opracowuję takie rozwiązanie, jeśli ktoś ma więcej niż 1 pilot do otwierania bramy wjazdowej, garażowej, furtki i jeszcze innej rzeczy to mam rozwiązanie pod warunkiem, że te piloty któtymi sterujesz są na keeloq-u.

Więcej informacji na pdamek2(małpa)gmail.com

Pozdrawiam
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> Automatyka -> Pilot do bramy, furtki i bramy garażowej
Strona 1 z 1

[ Page generation time: 0.072 seconds ]

Regulamin || Administrator || Moderatorzy || Nasze bannery || Kontakt
elektroda.pl temat RSS