FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Przewody zasilania w Mesa Mark III

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Retro Electronics -> Przewody zasilania w Mesa Mark III
Author
Poziom 5
Poziom 5

Post#1 Post from the author of the topic 15 Nov 2009 20:07   

Zasilanie mesa mark III

Mam mały dylemat co do poprawności podłączenia zasilania - switcha power on/off oraz stand by (znajomy przyniósł wzmacniacz bez tych przełączników - taki kupił od poprzedniego właściciela) niestety nie wie które z przewodów gdzie były wpięte, wg mojej (niestety mizernej wiedzy w tej dziedzinie) przewody powinny być wpięte w następujący sposób - z zasilnia 220V biały przewód biegnie do przełącznika ground dalej na bezpiecznik i do switcha ze zmianą napięcia z 100, 117, 220, 230 240V, drugi (czarny przewód 220) biegnie na drugą stronę przełącznika ground i dalej na switch on/off z on/off na zasilanie trafa, natomiast przewody (wszystkie czerwone) - jeden wchodzi na płytkę (widoczny na zdjęciu) na jedną stronę switcha stand by dwa pozostałe wychodzić powinny z drugiej strony switcha (jeden na cewkę, drugi na zasil. lamp mocy. Czy może ktoś potwierdzić ten stan rzeczy? W załączniku zdjęcie i schemat od tego wzmacniacza

Przewody zasilania w Mesa Mark III

------------------------
http://www.tubefreak.com/mk3-2.gif

Moderated by Futrzaczek:
1) http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic667366.html#5752773
2) Scaliłem dwa posty.

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 15 Nov 2009 20:07   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Retro Electronics -> Przewody zasilania w Mesa Mark III
Page 1 of 1
Similar topics
Preamp Mesa Boogie Mark I (33)
Mesa Boogie mark II C copy by Mallroy (20)
Wzmacniacz Mesa Boogie Mark IV short head (7)
Pomoc z lampami w MESA BOOGIE Triple Rectifier i Mark 3 POZ (11)
Kostka fabryczna zasilania iso vw Golf III (7)
Przewody radia Daewoo. Czy przewody nie są za cienkie? (1)

Page generation time: 0.055 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed