Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Dwa telewizory i problem z brakiem niektórych kanałów VECTRA


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Dwa telewizory i problem z brakiem niektórych kanałów VECTRA
Autor
Wiadomość
pingxd
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 8
Miasto: Kodzko

Post#1 Post autora tematu 16 Lis 2009 17:54   

Dwa telewizory i problem z brakiem niektórych kanałów VECTRA


Witam
Mam problem z brakiem niektórych kanałów na samym początku pasma UHF. Numery tych kanałów są poprzedzone literką K. Przed pasmem UHF mam jeszcze inne kanały na K, jednak z ich odbiorem nie mam problemu. Testowałem to na dwóch starych telewizorach, Panasonic i Funai. Koleś w punkcie popatrzył na zaznaczone kanały na wykazie kanałów i stwierdził że mam stary telewizor. Zależy mi na tych kanałach bo w śród nich jest HBO, za który płacę 20zł miesięcznie. Co oznaczają te literki K i S przez numerem kanału??? Czy w trybie serwisowym telewizora mogę jakoś skonfigurować telewizor żeby był kompatybilny z tymi kanałami??? Czy to może być problem z filtrami na korytarzu lub zwrotnicą multimedialną, ew. filtrem na HBO??? Czy jak kupię kartę telewizyjną też będę miał takie problemy???
Powrót do góry
   
Ceneo


Ceneo


Post# 16 Lis 2009 17:54   


Zobacz najlepsze oferty sprzętu RTV:

Powrót do góry
   
mirex
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 20130

Post#2 16 Lis 2009 18:43pomocny post - solucja   

Re: Dwa telewizory i problem z brakiem niektórych kanałów VE


Napisz konkretnie, których kanałów "K" nie możesz odbierać!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lis 2009 18:43pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
mariuszp19
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Lip 2003
Posty: 234
Miasto: Świdnik - miasto śmigłowców

Post#3 16 Lis 2009 18:55pomocny post - solucja   

Re: Dwa telewizory i problem z brakiem niektórych kanałów VE


Prawdopodobnie chodzi o pasmo hyperband. Posiadacze starszych odbiorników nie odbierają niektórych programów w paśmie specjalnym. W zależności od producenta i wieku telewizora brak będzie pasma hyperband, a czasami również superband i midband. W większości typów OTV jest możliwe rozszerzenie o kanały specjalne przez wymianę głowicy na tuner z pełnym pasmem kablowym. Najczęściej oryginalną głowicę można zamienić na hyperband bez żadnych przeróbek, dotyczy to tunerów przestrajanych syntezą napięciową. Bardziej skomplikowane jest gdy oryginalna głowica jest strojona syntezą częstotliwościową, wtedy dodatkowo trzeba dokonać zmiany w trybie serwisowym, a czasami wymienić procesor na inną wersje oprogramowania. Sporadycznie spotyka się telewizory gdzie taka wymiana jest zbyt kosztowna aby ją wykonywać, np. gdy głowica jest zintegrowana z modułem pośredniej częstotliwości.

Wszystko zależy od tego, jaki masz TV.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lis 2009 18:55pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
pingxd
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 8
Miasto: Kodzko

Post#4 Post autora tematu 16 Lis 2009 19:35   

Re: Dwa telewizory i problem z brakiem niektórych kanałów VE


Sory, pomyłka nie chodziło o kanały na K tylko o kanały na S. Wszystkie kanały na K działają normalnie. Pierwsze kanały na S również. Problem dotyczy tylko kanałów z "drugiej tury", czyli konkretnie kanałów od S10 do S19 (włącznie). W załączniku przesyłam rozpiskę kanałów z zaznaczonymi tymi które nie działają. O co chodzi z tymi oznaczeniami S i K??? Co mogę z tym zrobić??? Ile może kosztować naprawa tego TV??? Później napiszę jeszcze jakie to TV, lub dam zdjęcie, bo na jednym symbol jest zatarty.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Dwa telewizory i problem z brakiem niektórych kanałów VECTRA
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Tuner TV Vectra na dwa telewizory (2)
Instalacja dvbt na dwa telewizory no i problem (6)
Dwa pokoje, jeden dekoder i dwa telewizory (1)
Brak niektórych kanałów... (21)
Brak niektórych kanałów NC+ (9)
Brak niektórych kanałów - dekodr Cyfry+ (2)
NBOX HDTV brak niektórych kanałów HD (1)
Brak niektórych kanałów przy telewizji DVB-T (5)
Rozdzielony sygnał i słaby odbiór niektórych kanałów. (32)
zły odbiór niektórych kanałów (TV LCD) - kablówka analogowa (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl temat RSS