FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Nie mogę zalogować się na stronach

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Nie mogę zalogować się na stronach
Author
Poziom 13
Poziom 13

Post#1 Post from the author of the topic 19 Nov 2009 20:07   

Logowanie na stronach

Witam,
Od kilku dni mam problem z logowaniem na strony (łącznie z elektrodą) tzn albo się nie mogę zalogować lub jak się zaloguje to po kilku sekundach wyświetla się strona z logowaniem. Np loguje się w celu przeszukania forum i jest ok, wpisuje to czego szukam a tu pojawia się strona z logowaniem.
Proszę o porady.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Nov 2009 20:07   

Back to top

lpm11
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 19 Nov 2009 20:22   

Re: Logowanie na stronach

przeglądarka, OS, dostawca Internetu?
Napiszże coś więcej.
Back to top

Brzozza93
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 19 Nov 2009 20:26   

Cookies wyłączone?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Nov 2009 20:26   

Back to top

szczurek_1990
Poziom 19
Poziom 19

Post#4 19 Nov 2009 20:26   

A jaka przeglądarka?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Nov 2009 20:26   

Back to top

romti
Poziom 13
Poziom 13

Post#5 Post from the author of the topic 19 Nov 2009 20:46   

Przeglądarka IE7, połączenie radiowe, xp prof sp3. Avast teraz znalazł C:\System Volume Information\_restore{B8A57C79-E79A-4274-8E2A-32C2EC3AF103}\RP369\A0162639.exe Win32:Malware-gen -usuwam go. Dzięki za szybką odpowiedz. Wyskakujące okna pop-up wyłączyłem też.
Cytat z innego forum:
"jeśli masz następujący/-ce problemy:

- nie możesz się zalogować do profilu lub panelu admina bo jest przekierowywany na stronę główną
- musisz wielokrotnie logować się do profilu/panelu admina
- w panelu admina nie widzisz lewej lub prawej "strony"
- musisz zaznaczać autologowanie aby się zalogować
- nie zawsze działa wylogowywanie
- po zalogowaniu nie widać Twojej nazwy użytkownika wśród zalogowanych
[ i byc może jakieś inne - lista będzie uaktualniana]

... a w dodatku ten problem występuje także na innych forach phpBB na innych serwrach, sprawdź następujące rzeczy:

- Twoja przeglądarka musi akceptować pliki cookie. Musisz mieć włączoną opcję ich akceptacji.

- Na wszelki wypadek wyczyść zapisane pliki cookie i tymczasowe pliki internetowe a następnie zresetuj przeglądarke

- Nie używaj serwera proxy, możesz go całkiem wyłączyć lub wpisać w konfiguracji swojej przeglądarki aby domena .fora.pl nie była otwierana poprzez serwer proxy. Korzyści z używania serwera proxy dla phpBB są prawie żadne
Jeśli to nie pomoże, problem leży po stronie Twojego providera, czyli firmy od której kupujesz internet. Zwykle tego typu problemy pojawiają się w sieciach blokowych, konfigurowanych przed niedoświadczone osoby.

Problemy mogą być następujące:

- W sieci działa źle skonfigurowany serwer proxy, który nie współpracuje z phpBB. Często możesz wyłączyć proxy (tak jak opisałem powyżej). Czasami serwery proxy działają w trybie transparent - są przezroczyste i nie da się ich wyłączyć bez interwencji providera.

- Często providerzy, szególnie "blokowi" używają kilku łączy typu DSL i ruch wychodzący starają sie dynamicznie "wypychać" na zmiane przez kolejne łącza aby równoważyć obciążenie. Jeśli routing ustawiony jest źle, dochodzi do sytuacji, że Twój publiczny adres IP zmienią się za każdym razem gdy otwierasz kolejną podstronę, w związku z czym phpBB wylogowuje Cię, lub nie pozwala Ci się zalogować, gdyż nie zgadza się adres IP i uznaje to za próbę włamania."

Ciasteczka wyłączałem, usuwałem ie7 i instalowałem ponownie, resetowałem ie7, czyściłem ccleanerem, bez rezultatu.
Back to top

romti
Poziom 13
Poziom 13

Post#6 Post from the author of the topic 15 Dec 2009 10:21   

Re: Nie mogę zalogować się na stronach

Witam po dłuższej przerwie, jest tak;
Komputer po formacie oraz zmianie przeglądarki na firefoxa, problem ten czasami się powtarza jeżeli nie włączę przy logowaniu opcji zapamiętaj mnie.
Co ciekawe sprawdzałem u kolegi który ma internet od tego samego dostawcy co ja (radiowy) i problem ten również występuje, czy to oznacza że wina jest po stronie dostawcy ?
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Nie mogę zalogować się na stronach
Page 1 of 1
Similar topics
Nie mogę się zalogować na niektórych stronach internetowych (3)
NIe mogę się zalogować do AP (12)
Nie mogę się zalogować do WinXP (10)
Nie mogę zalogować się w Linuksie (6)
Nie mogę się zalogować na fora. Nie mam bana. Z innych PC loguje się. (5)
Cookies na strony. Nie mogę się zalogować. (3)
Nie mogę się zalogować - TP-Link TL-WR340G. (13)
Nie mogę się zalogować do systemu Windows (12)
Nie mogę się zalogować na AP Planex GW-AP11SP (12)
Nie mogę zalogować się na pocztę onet.pl (4)

Page generation time: 0.059 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed