| Author |
johny_84 Poziom 15

Joined: 19 Nov 2004 Posts: 207 Location: Ostrowiec Św./ Kielce
|
21 Nov 2009 00:00 HP f4180 problem z kolorami |
|
|
|
Otóż
ostatnio (wczoraj) napełniłem pojemnik z kolorowym tuszem nr 22. No i na początku było oka, jeszcze zrobiłem reset pojemników i ładnie pięknie pokazało mi pełen pojemnik. No to drukuje stronę testową i co się okazuje?
Drukarka f4180 jako stronę testową drukuje 2 gruszki ;) powinny być kolorowe, ale wyszły zielone (odcienie zielonego). Raczej nie pomyliłem kolorów. Ale sprawdzałem jakie kolorki się wylewają z dysz no i niebieski, czerwony i zielony, mi sie wydaje że skoro napełniałem żółtym to powinien być żółty. Drukowałem też różne kombinacje kolorów, różne zdjęcia, drukuje pasy tam gdzie ma być np czerwony, w sumie na czerwonym zdjęciu to nie powiem brzydko jaki jest kolor. Ale za to bardzo ładnie drukuje zielony :D
Czy w pojemniku są jakieś przelewy, że nalałem za dużo któregoś z kolorów i się pomieszał dlatego mam zielony na wyjściu zamiast żółtego?
Mogłem coś uszkodzić w środku wkładając igłę (taka ścięta na prosto nie jak do zastrzyków)?
Co mogę zrobić z tym felerem? Da się to jakoś naprawić? Bo odzyskać trochę tuszu mogę wkładając igłę o wyciągając ile się da.
Proszę o radę, bo jak się nie da nic z tym zrobić to będę musiał zakupić pojemnik.
Dodam jeszcze, że stery przeinstalowywałem.
Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Nov 2009 00:00 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
endriuf Poziom 23

Joined: 30 Aug 2007 Posts: 3645 Location: Tomaszów Mazowiecki
|
21 Nov 2009 00:15 Re: HP f4180 problem z kolorami |
|
|
|
Spróbuj wydrukować kilka stron w tych kolorach. Zmieszały się kolory.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Nov 2009 00:15 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
johny_84 Poziom 15

Joined: 19 Nov 2004 Posts: 207 Location: Ostrowiec Św./ Kielce
|
21 Nov 2009 00:22 Re: HP f4180 problem z kolorami |
|
|
|
tak tylko, że ja właśnie tak pomyślałem i drukowałem z 10 kartek różnych zdjęć jak i podstawowe kolorki i zawsze przeważa kolor zielony. Czerwonego to mało na jakimkolwiek zdjęciu.
Z tego wynika, że pomieszały mi się kolory cyjan oraz yellow tylko jak się to stało nie wiem do tej pory..
Kolorki
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Nov 2009 00:22 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
endriuf Poziom 23

Joined: 30 Aug 2007 Posts: 3645 Location: Tomaszów Mazowiecki
|
21 Nov 2009 14:03 Re: HP f4180 problem z kolorami |
|
|
|
Jeśli masz przystawkę do odciągania tuszu to spróbuj.
|
|
| Back to top |
|
 |