Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ford Focus 1.8 TDDI - jak wymienić chłodnicę?

Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda -> Samochody Serwis -> Samochody Diesel -> Ford Focus 1.8 TDDI - jak wymienić chłodnicę?
Angielska wersja
Autor Wiadomość
lukaswip
Poziom 1
Poziom 1

Miasto: krakow

Post 21 Lis 2009 00:25   

Ford Focus 1.8 TDDI - jak wymienić chłodnicę?

WITAM!
Jestem szczęśliwym posiadaczem foczki lecz mam problem z chłodnicą - jest dziurawa i strasznie przecieka. Mam zamiar ją wymienic lecz zabardzo nie wiem jak sie za to zabrac.
- z której strony sie ją wyciąga? (wydaje mi sie że od dołu)
- słyszałem że przy wymianie chłodnicy wody nie należy wyciągać chłodnicy klimy bo nie wolno rozstrzelnic układu klimy - czy to prawda?

Z góry wielkie dzieki za pomoc

Moderowano przez Pawel wawa:
Kolega przed napisaniem czegokolwiek nowego zechce poprawić post. Temat poprawiłem. Proszę zapoznać się dokładnie z regulaminem forum.

Powrót do góry

kiepura47
Poziom 10
Poziom 10

Miasto: Willowbrook

Post 21 Lis 2009 02:30   

Re: FORD FOCUS 1.8 TDDI - WYMIANA CHŁODNICY pilne!!

To prawda, Jak rozłączysz klimatyzację to gaz [freon] ucieknie i następnie potrzebne jest odsysanie powietrza a potem napełnić gaz.
Powrót do góry

Google
AdSense
Google Adsense

Post 21 Lis 2009 02:30   

Powrót do góry

atol_2008
Poziom 7
Poziom 7

Miasto: Gdańsk

Post 18 Lut 2010 23:22   

Re: Ford Focus 1.8 TDDI - jak wymienić chłodnicę?

Racja - nie rozłączaj węży z klimy:)
a tak na poważnie to chłodnicę wyciągasz z dołu auta - należy odkręcić belkę podtrzymującą, odłączyć chłodnicę powietrza od chłodnicy wodnej. Chłodnica powietrza jest wsunięta w plastikowe zaczepy więc nie będzie problemu - wysuwasz ją na bok.Tylko nie zapomnij jej zaczepić do nadwozia,żeby na wężach nie wisiała.
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda -> Samochody Serwis -> Samochody Diesel -> Ford Focus 1.8 TDDI - jak wymienić chłodnicę?
Strona 1 z 1

[ Page generation time: 0.07 seconds ]

Regulamin || Administrator || Moderatorzy || Nasze bannery || Kontakt
elektroda.pl temat RSS 
społeczność kierowców