Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
alvaro99
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 646
Miasto: Brzeszcze

alvaro99
Poziom 19
Post#1 Post autora tematu 21 Lis 2009 10:51   

Bramka VoIP, a Skype


Witam!

Czy bramkę VoIP Fritz!Box Fon można tak skonfigurować, żeby odbierała rozmowy pochodzące z sieci Skype (i vice vresa) ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
janko.muzykant
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 94
Miasto: Ciechanów

janko.muzykant
Poziom 12
Post#2 21 Lis 2009 11:34Pomocny post   

Re: Bramka VoIP, a Skype


Problem polega na tym, ze skype ma swój własny protokół przesyłania głosu, jest on szyfrowany i posiada zamknięty kod. Jest parę rozwiązań, które obsługują skypa, ale zaczynają się od chyba 600 zł (są m.in. na stronie skypa), ewentualnie są telefony w niskiej cenie, ale wymagają one podłączenia do działającego komputera. Jeśli chodzi Ci o tanie rozmowy, to możesz przy pomocy tej bramki podłączyć się do sieci Betamax, czy Voipdiscount, itp, które umożliwiają darmowe rozmowy na telefony stacjonarne w ramach abonamentu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
alvaro99
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 646
Miasto: Brzeszcze

alvaro99
Poziom 19
Post#3 Post autora tematu 21 Lis 2009 11:45   

Re: Bramka VoIP, a Skype


No to tak właśnie mam zrobione Smile Tylko chodz mi jeszcze żeby dodać nr gościa w phonebooku tak jak w zwykłym VoIPie, np. olek(malpa)sip.skype.com

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mar_1
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 23 Paź 2005
Posty: 40
Miasto: -

mar_1
Poziom 9
Post#4 21 Lis 2009 19:22Pomocny post   

Re: Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.


I właśnie tak się nie da dlatego, że Skype nie obsługuje protokołu SIP.
Natomiast kolega Olek bez problemu może doinstalować sobie u siebie jakiś darmowy komunikator, który SIP obsługuje. Na przykład taki z Betamaxu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Skype + bramka tel VOIP (4)
Bramka VoIP, telefon stacjonarny i Skype :) (3)
Telefon do Skype lub bramka VOIP (4)
TP Link MR3420 - Podłączenie urządzenia VOIP Gigaset C610IP lub bramki VoIP (4)
2 bramki VOIP połączenie po IP konfiguracja. (13)
Konfiguracja bramki asmax voip v320. (2)
Konfiguracja Bramki VOIP z Routerem wifi (3)
VOIP - Bramka voip a obecna instalacja (1)
Konfiguracja bramki Linksys SPA 3102 - Voip (3)
Telefonia Voip DVG 2001S - konfiguracja bramki (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS