Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP. Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
alvaro99
Level 22
Location: Brzeszcze
Joined: 19 Jan 2009
Posts: 668
Helped: 34
Post rating: 2
alvaro99
Level 22
Post#1 21 Nov 2009 10:51  Topic author   

Bramka VoIP, a Skype


Witam!

Czy bramkę VoIP Fritz!Box Fon można tak skonfigurować, żeby odbierała rozmowy pochodzące z sieci Skype (i vice vresa) ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
janko.muzykant
Level 15
Location: Ciechanów
Joined: 05 Aug 2005
Posts: 99
Helped: 18
Post rating: 11
janko.muzykant
Level 15
Post#2 21 Nov 2009 11:34Helpful post    

Re: Bramka VoIP, a Skype


Problem polega na tym, ze skype ma swój własny protokół przesyłania głosu, jest on szyfrowany i posiada zamknięty kod. Jest parę rozwiązań, które obsługują skypa, ale zaczynają się od chyba 600 zł (są m.in. na stronie skypa), ewentualnie są telefony w niskiej cenie, ale wymagają one podłączenia do działającego komputera. Jeśli chodzi Ci o tanie rozmowy, to możesz przy pomocy tej bramki podłączyć się do sieci Betamax, czy Voipdiscount, itp, które umożliwiają darmowe rozmowy na telefony stacjonarne w ramach abonamentu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
alvaro99
Level 22
Location: Brzeszcze
Joined: 19 Jan 2009
Posts: 668
Helped: 34
Post rating: 2
alvaro99
Level 22
Post#3 21 Nov 2009 11:45  Topic author   

Re: Bramka VoIP, a Skype


No to tak właśnie mam zrobione :) Tylko chodz mi jeszcze żeby dodać nr gościa w phonebooku tak jak w zwykłym VoIPie, np. olek(malpa)sip.skype.com

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mar_1
Level 12
Location: -
Joined: 23 Oct 2005
Posts: 40
Helped: 2
Post rating: 1
mar_1
Level 12
Post#4 21 Nov 2009 19:22Helpful post    

Re: Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.


I właśnie tak się nie da dlatego, że Skype nie obsługuje protokołu SIP.
Natomiast kolega Olek bez problemu może doinstalować sobie u siebie jakiś darmowy komunikator, który SIP obsługuje. Na przykład taki z Betamaxu.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.
Page 1 of 1

Similar topics to bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.

Skype + bramka tel VOIP (4)
Bramka VoIP, telefon stacjonarny i Skype :) (3)
Telefon do Skype lub bramka VOIP (4)
TP Link MR3420 - Podłączenie urządzenia VOIP Gigaset C610IP lub bramki VoIP (4)
2 bramki VOIP połączenie po IP konfiguracja. (13)
Konfiguracja bramki asmax voip v320. (2)
Konfiguracja Bramki VOIP z Routerem wifi (3)
VOIP - Bramka voip a obecna instalacja (1)
Konfiguracja bramki Linksys SPA 3102 - Voip (3)
Telefonia Voip DVG 2001S - konfiguracja bramki (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.056 seconds