Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.
Author
Message
alvaro99
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 19 Jan 2009
Posts: 646
Location: Brzeszcze

Post#1 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 10:51   

Bramka VoIP, a Skype


Witam!

Czy bramkę VoIP Fritz!Box Fon można tak skonfigurować, żeby odbierała rozmowy pochodzące z sieci Skype (i vice vresa) ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Nov 2009 10:51   





Back to top
   
janko.muzykant
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 05 Aug 2005
Posts: 94
Location: Ciechanów

Post#2 21 Nov 2009 11:34helpful post - solution   

Re: Bramka VoIP, a Skype


Problem polega na tym, ze skype ma swój własny protokół przesyłania głosu, jest on szyfrowany i posiada zamknięty kod. Jest parę rozwiązań, które obsługują skypa, ale zaczynają się od chyba 600 zł (są m.in. na stronie skypa), ewentualnie są telefony w niskiej cenie, ale wymagają one podłączenia do działającego komputera. Jeśli chodzi Ci o tanie rozmowy, to możesz przy pomocy tej bramki podłączyć się do sieci Betamax, czy Voipdiscount, itp, które umożliwiają darmowe rozmowy na telefony stacjonarne w ramach abonamentu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Nov 2009 11:34helpful post - solution   





Back to top
   
alvaro99
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 19 Jan 2009
Posts: 646
Location: Brzeszcze

Post#3 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 11:45   

Re: Bramka VoIP, a Skype


No to tak właśnie mam zrobione Smile Tylko chodz mi jeszcze żeby dodać nr gościa w phonebooku tak jak w zwykłym VoIPie, np. olek(malpa)sip.skype.com

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Nov 2009 11:45   





Back to top
   
mar_1
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 23 Oct 2005
Posts: 40
Location: -

Post#4 21 Nov 2009 19:22helpful post - solution   

Re: Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.


I właśnie tak się nie da dlatego, że Skype nie obsługuje protokołu SIP.
Natomiast kolega Olek bez problemu może doinstalować sobie u siebie jakiś darmowy komunikator, który SIP obsługuje. Na przykład taki z Betamaxu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Bramka VoIP, a Skype. Konfiguracja bramki VoIP.
Page 1 of 1
Similar topics
Skype + bramka tel VOIP (4)
Bramka VoIP, telefon stacjonarny i Skype :) (3)
Telefon do Skype lub bramka VOIP (4)
TP Link MR3420 - Podłączenie urządzenia VOIP Gigaset C610IP lub bramki VoIP (4)
2 bramki VOIP połączenie po IP konfiguracja. (13)
Konfiguracja bramki asmax voip v320. (2)
Konfiguracja Bramki VOIP z Routerem wifi (3)
VOIP - Bramka voip a obecna instalacja (1)
Konfiguracja bramki Linksys SPA 3102 - Voip (3)
Telefonia Voip DVG 2001S - konfiguracja bramki (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed