Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
Author
Message
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#1 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 15:29   

Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2


Hej jestem na forum nowy, mój problem dotyczy Router Belkin F5D7632-4 wireless-g, jak go skonfigurować? Mam internet z tele2 teraz Netia, nie mogę nawiązać połączenia DSL.

Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2 Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2


Moderated by DriverMSG:
Post poprawiłem. Proszę zapoznać się z regulaminem forum - głównie pkt. 15.
Proszę też wklejać obrazki zgodnie z tym poradnikiem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Nov 2009 15:29   





Back to top
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Location: Poznań

Post#2 21 Nov 2009 15:32   

Re: jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


PPPoE LLC
VPI 0
VCI 35

Ustawione masz to?

Helpful message? + -

Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#3 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 16:25   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Tak mam ustawione
PPPoE LLC
VPI 0
VCI 35
MTU 1492
i nadal nic :/

Helpful message? + -

Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30124
Location: Prowincja Liege

Post#4 21 Nov 2009 16:30   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Jeśli masz łącze na kablach Netia, to VPI przestaw na 8, jeśli na kablach TPSA to przestaw na PPPoA.

Helpful message? + -

Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#5 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 16:31   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Załączam przykładowe zdjęcie z ustawieniami
może ktoś poda poprawne ?
Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2

Helpful message? + -

Back to top
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Location: Poznań

Post#6 21 Nov 2009 16:32   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


DriverMSG wrote:
Jeśli masz łącze na kablach Netia, to VPI przestaw na 8, jeśli na kablach TPSA to przestaw na PPPoA.


W przypadku Tele2, ktore nalezy do Netii moze byc PPPoE, moze sprobowac na PPPoA , ale vpi i vci takie jak dla neostrady powinny byc. Pracowalem w Netii. Chociaz niech sprobuje , moze pomoze. Ewentualnie sprawdz czy masz w ogole synchronizacje. DIODA ADSL musi sie palic.

Helpful message? + -

Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#7 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 16:33   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Mam łącze na kablach Tpsa, próbowałem tez na ustawieniach PPoA 0/35 8/35 i tez nie skutkuje

Helpful message? + -

Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30124
Location: Prowincja Liege

Post#8 21 Nov 2009 16:33   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


http://www.netia.pl/obsluga_klienta_dom,lista,1041,340.html

Na czas testów odłącz w domu wszystkie inne telefony z gniazdek.
Upewnij się że kabel telefoniczny jest sprawny i prawidłowo wpięty w gniazda.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Nov 2009 16:33   





Back to top
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Location: Poznań

Post#9 21 Nov 2009 16:35   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


jaka masz jeszcze mozliwosc przy wyborze VCMUX?

Dodano po 1 [minuty]:

Driver tak ale to jest TELE2, tu mozliwa jest enkapsulacja pppoe . Zadzwoni na infolinie netii to samo mu powiedza.

Helpful message? + -

Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#10 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 16:36   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Dioda Adsl miga, wifi się pali, a dioda ze znaczkiem internet wcale się nie świeci

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Nov 2009 16:36   





Back to top
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Location: Poznań

Post#11 21 Nov 2009 16:38   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=17113 -- sorry PPPoE LLC to jest dla LLU uslug. Twoje jest PPPoE VCmux. 0/35 bankowo. Jak miga dioda to dzwon do netii. Nie masz synchro.

Helpful message? + -

Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30124
Location: Prowincja Liege

Post#12 21 Nov 2009 16:38   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Odszukaj w routerze zakładkę Status i sprawdź czy masz synchronizację DSL.
Dioda od internetu zapali się dopiero po zalogowaniu w sieci.

Helpful message? + -

Back to top
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Location: Poznań

Post#13 21 Nov 2009 16:40   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Jak mu dioda adsl miga to na pewno nie ma synchro. Moze sprawdzic synchro, ale nie bedzie mial wartosci kb/s przy up i down.

Helpful message? + -

Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#14 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 16:44   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Zdjęcie ze statusem jest to 2 zdjęcie które załączyłem na samej górze tam jest status adsl disconect

Helpful message? + -

Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30124
Location: Prowincja Liege

Post#15 21 Nov 2009 16:47   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Tak - ale na tamtej fotce masz źle ustawione parametry.
Ustaw tak, jak przewidziano dla łącza na kablach TPSA.

* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX

Helpful message? + -

Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#16 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 16:51   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Dobra to idę wprowadzić poprawne parametry i nie długo wrócę, niestety wiąże się to z brakiem netu Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Location: Poznań

Post#17 21 Nov 2009 16:51   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


DriverMSG wrote:
Tak - ale na tamtej fotce masz źle ustawione parametry.
Ustaw tak, jak przewidziano dla łącza na kablach TPSA.

* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX


Przeciez ma wprowadzone VC-MUX

Helpful message? + -

Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#18 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 18:21   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Przetestowałem na ustawieniach
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX
i nic
* VPI = 8
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA LLC
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE VC-MUX
i dalej nic dioda na wszystkich z ustawień tylko mrugała

ustawienia jaki chodzą na thompsonie to
* VPI = 0
* VCI = 35
* Typ – PPPoE

Dodano po 9 [minuty]:

Mam takie okno gdzie wpisuje ustawienia
Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
gdy biorę: apply changes ustaiwnia sa zapisywane i po chwili wyskakuje takie okno:
Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
może tutaj powinienem wpisać DNS?

Dodano po 19 [minuty]:

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł jak powinno być to ustawione i gdzie szukać przyczyny ?

Helpful message? + -

Back to top
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21498
Location: Police, Alesund-Norwegia

Post#19 21 Nov 2009 19:16   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Najlepiej zresetuj router zgodnie z instrukcją i ustaw ponownie.
http://www.netia.pl/obsluga_klienta_dom,lista,1041,340.html

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Nov 2009 19:16   





Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#20 Post from the author of the topic 21 Nov 2009 21:09   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


wprowadziłem ustawienia zgodnie ze stroną i nadal nic nie działa
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE VC-MUX
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX za każdym razem restartowałem modem i nic nie pomaga cały czas disconect, zadzwonię w poniedziałek do neti i dowiem się co oni powiedzą

Helpful message? + -

Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30124
Location: Prowincja Liege

Post#21 21 Nov 2009 21:37   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Telefon do Netia czynny 24h/d, po co czekać?

Helpful message? + -

Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#22 Post from the author of the topic 22 Nov 2009 14:32   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Więc sprawa wygląda tak dzwoniłem dzisiaj do Netia i dla mojego łącza są następujące parametry:
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE LLC
Sprawdzałem na tych parametrach lecz niestety brak połączenia
Co o tym sądzicie?

Helpful message? + -

Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30124
Location: Prowincja Liege

Post#23 22 Nov 2009 16:16helpful post - solution   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Na czas testów, odłącz z gniazdek telefonicznych wszystkie inne urządzenia (telefony, faksy itd). Upewnij się, czy posiadasz sprawny kabel telefoniczny i podłącz go dokładnie bezpośrednio z gniazdka tel. do routera.

Helpful message? + -

Back to top
   
szeryf_bronxu
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 21 Nov 2009
Posts: 45
Location: Brąx

Post#24 Post from the author of the topic 23 Nov 2009 14:26   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Dzisiaj podłączyłem modem bezpośrednio do gniazdka wpisałem parametry
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE LLC tak jak podali mi z Neti i modem śmiga Smile
okazało się że filtr speedtouch który miałem od modemu thompson był przyczyną, na nim router thompsona śmiga a belkin się nie łączy. Założyłem filtr sparks i internet śmiga aż miło.
Dzięki wszystkim za pomoc a szczególnie Tobie DriverMSG
Dziwna sprawa trochę z tym filterkiem takie małe gówienko a tyle kłopotu :/

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
Page 1 of 1
Similar topics
BELKIN F5D7632-4 jak skonfigurowac z neostradą (2)
Router Belkin F5D7632-4 - nie świecą diody. (5)
Neostrada + router Belkin F5D7632-4....Problem z połączeniem (7)
Problem z konfiguracją Router Belkin model: F5D7632-4 (2)
Router Belkin F5D7632-4 (Siemens SE515) - Bootloader CFE.BIN (1)
Router Belkin F5D7632-4 - po podł. kabla - symbol tel. miga (4)
Jak skonfigurowac Wireless-G Router i Notebook Adapter? (4)
router belkin 802.11g ADSL with Wireless Router F5D7630-4A-E (4)
Router Belkin G Wireless Router, instalacja ręczna w notebooku .. (5)
Konfiguracja routera BELKIN G WIRELESS ROUTER (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl topic RSS feed