Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
Autor
Wiadomość
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#1 Post autora tematu 21 Lis 2009 16:29   

Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2


Hej jestem na forum nowy, mój problem dotyczy Router Belkin F5D7632-4 wireless-g, jak go skonfigurować? Mam internet z tele2 teraz Netia, nie mogę nawiązać połączenia DSL.

Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2 Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2


Moderowano przez DriverMSG:
Post poprawiłem. Proszę zapoznać się z regulaminem forum - głównie pkt. 15.
Proszę też wklejać obrazki zgodnie z tym poradnikiem.

Powrót do góry
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2009
Posty: 73
Miasto: Poznań

Post#2 21 Lis 2009 16:32   

Re: jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


PPPoE LLC
VPI 0
VCI 35

Ustawione masz to?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2009 16:32   





Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#3 Post autora tematu 21 Lis 2009 17:25   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Tak mam ustawione
PPPoE LLC
VPI 0
VCI 35
MTU 1492
i nadal nic :/
Powrót do góry
   
DriverMSG
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29294
Miasto: Prowincja Liege

Post#4 21 Lis 2009 17:30   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Jeśli masz łącze na kablach Netia, to VPI przestaw na 8, jeśli na kablach TPSA to przestaw na PPPoA.
Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#5 Post autora tematu 21 Lis 2009 17:31   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Załączam przykładowe zdjęcie z ustawieniami
może ktoś poda poprawne ?
Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
Powrót do góry
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2009
Posty: 73
Miasto: Poznań

Post#6 21 Lis 2009 17:32   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


DriverMSG napisał:
Jeśli masz łącze na kablach Netia, to VPI przestaw na 8, jeśli na kablach TPSA to przestaw na PPPoA.


W przypadku Tele2, ktore nalezy do Netii moze byc PPPoE, moze sprobowac na PPPoA , ale vpi i vci takie jak dla neostrady powinny byc. Pracowalem w Netii. Chociaz niech sprobuje , moze pomoze. Ewentualnie sprawdz czy masz w ogole synchronizacje. DIODA ADSL musi sie palic.
Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#7 Post autora tematu 21 Lis 2009 17:33   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Mam łącze na kablach Tpsa, próbowałem tez na ustawieniach PPoA 0/35 8/35 i tez nie skutkuje
Powrót do góry
   
DriverMSG
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29294
Miasto: Prowincja Liege

Post#8 21 Lis 2009 17:33   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


http://www.netia.pl/obsluga_klienta_dom,lista,1041,340.html

Na czas testów odłącz w domu wszystkie inne telefony z gniazdek.
Upewnij się że kabel telefoniczny jest sprawny i prawidłowo wpięty w gniazda.
Powrót do góry
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2009
Posty: 73
Miasto: Poznań

Post#9 21 Lis 2009 17:35   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


jaka masz jeszcze mozliwosc przy wyborze VCMUX?

Dodano po 1 [minuty]:

Driver tak ale to jest TELE2, tu mozliwa jest enkapsulacja pppoe . Zadzwoni na infolinie netii to samo mu powiedza.
Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#10 Post autora tematu 21 Lis 2009 17:36   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Dioda Adsl miga, wifi się pali, a dioda ze znaczkiem internet wcale się nie świeci
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2009 17:36   





Powrót do góry
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2009
Posty: 73
Miasto: Poznań

Post#11 21 Lis 2009 17:38   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=17113 -- sorry PPPoE LLC to jest dla LLU uslug. Twoje jest PPPoE VCmux. 0/35 bankowo. Jak miga dioda to dzwon do netii. Nie masz synchro.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2009 17:38   





Powrót do góry
   
DriverMSG
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29294
Miasto: Prowincja Liege

Post#12 21 Lis 2009 17:38   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Odszukaj w routerze zakładkę Status i sprawdź czy masz synchronizację DSL.
Dioda od internetu zapali się dopiero po zalogowaniu w sieci.
Powrót do góry
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2009
Posty: 73
Miasto: Poznań

Post#13 21 Lis 2009 17:40   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Jak mu dioda adsl miga to na pewno nie ma synchro. Moze sprawdzic synchro, ale nie bedzie mial wartosci kb/s przy up i down.
Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#14 Post autora tematu 21 Lis 2009 17:44   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Zdjęcie ze statusem jest to 2 zdjęcie które załączyłem na samej górze tam jest status adsl disconect
Powrót do góry
   
DriverMSG
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29294
Miasto: Prowincja Liege

Post#15 21 Lis 2009 17:47   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Tak - ale na tamtej fotce masz źle ustawione parametry.
Ustaw tak, jak przewidziano dla łącza na kablach TPSA.

* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX
Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#16 Post autora tematu 21 Lis 2009 17:51   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Dobra to idę wprowadzić poprawne parametry i nie długo wrócę, niestety wiąże się to z brakiem netu :(
Powrót do góry
   
xmms
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2009
Posty: 73
Miasto: Poznań

Post#17 21 Lis 2009 17:51   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


DriverMSG napisał:
Tak - ale na tamtej fotce masz źle ustawione parametry.
Ustaw tak, jak przewidziano dla łącza na kablach TPSA.

* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX


Przeciez ma wprowadzone VC-MUX
Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#18 Post autora tematu 21 Lis 2009 19:21   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Przetestowałem na ustawieniach
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX
i nic
* VPI = 8
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA LLC
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE VC-MUX
i dalej nic dioda na wszystkich z ustawień tylko mrugała

ustawienia jaki chodzą na thompsonie to
* VPI = 0
* VCI = 35
* Typ – PPPoE

Dodano po 9 [minuty]:

Mam takie okno gdzie wpisuje ustawienia
Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
gdy biorę: apply changes ustaiwnia sa zapisywane i po chwili wyskakuje takie okno:
Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
może tutaj powinienem wpisać DNS?

Dodano po 19 [minuty]:

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł jak powinno być to ustawione i gdzie szukać przyczyny ?
Powrót do góry
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21559
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#19 21 Lis 2009 20:16   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Najlepiej zresetuj router zgodnie z instrukcją i ustaw ponownie.
http://www.netia.pl/obsluga_klienta_dom,lista,1041,340.html
Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#20 Post autora tematu 21 Lis 2009 22:09   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


wprowadziłem ustawienia zgodnie ze stroną i nadal nic nie działa
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE VC-MUX
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX za każdym razem restartowałem modem i nic nie pomaga cały czas disconect, zadzwonię w poniedziałek do neti i dowiem się co oni powiedzą
Powrót do góry
   
DriverMSG
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29294
Miasto: Prowincja Liege

Post#21 21 Lis 2009 22:37   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Telefon do Netia czynny 24h/d, po co czekać?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2009 22:37   





Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#22 Post autora tematu 22 Lis 2009 15:32   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Więc sprawa wygląda tak dzwoniłem dzisiaj do Netia i dla mojego łącza są następujące parametry:
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE LLC
Sprawdzałem na tych parametrach lecz niestety brak połączenia
Co o tym sądzicie?
Powrót do góry
   
DriverMSG
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29294
Miasto: Prowincja Liege

Post#23 22 Lis 2009 17:16pomocny post - solucja   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Na czas testów, odłącz z gniazdek telefonicznych wszystkie inne urządzenia (telefony, faksy itd). Upewnij się, czy posiadasz sprawny kabel telefoniczny i podłącz go dokładnie bezpośrednio z gniazdka tel. do routera.
Powrót do góry
   
szeryf_bronxu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 44
Miasto: Brąx

Post#24 Post autora tematu 23 Lis 2009 15:26   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Dzisiaj podłączyłem modem bezpośrednio do gniazdka wpisałem parametry
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE LLC tak jak podali mi z Neti i modem śmiga :)
okazało się że filtr speedtouch który miałem od modemu thompson był przyczyną, na nim router thompsona śmiga a belkin się nie łączy. Założyłem filtr sparks i internet śmiga aż miło.
Dzięki wszystkim za pomoc a szczególnie Tobie DriverMSG
Dziwna sprawa trochę z tym filterkiem takie małe gówienko a tyle kłopotu :/
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
Strona 1 z 1
Podobne tematy
BELKIN F5D7632-4 jak skonfigurowac z neostradą (2)
Router Belkin F5D7632-4 - nie świecą diody. (5)
Neostrada + router Belkin F5D7632-4....Problem z połączeniem (7)
Problem z konfiguracją Router Belkin model: F5D7632-4 (2)
Router Belkin F5D7632-4 (Siemens SE515) - Bootloader CFE.BIN (1)
Router Belkin F5D7632-4 - po podł. kabla - symbol tel. miga (4)
Jak skonfigurowac Wireless-G Router i Notebook Adapter? (4)
router belkin 802.11g ADSL with Wireless Router F5D7630-4A-E (4)
Router Belkin G Wireless Router, instalacja ręczna w notebooku .. (5)
Konfiguracja routera BELKIN G WIRELESS ROUTER (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.079 seconds

elektroda.pl temat RSS