Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2 Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#1 21 Nov 2009 15:29  Topic author   

Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2


Hej jestem na forum nowy, mój problem dotyczy Router Belkin F5D7632-4 wireless-g, jak go skonfigurować? Mam internet z tele2 teraz Netia, nie mogę nawiązać połączenia DSL.

Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2 Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2


Moderated by DriverMSG:
Post poprawiłem. Proszę zapoznać się z regulaminem forum - głównie pkt. 15.
Proszę też wklejać obrazki zgodnie z tym poradnikiem.


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
xmms
Level 11
Location: Poznań
Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Helped: 2
xmms
Level 11
Post#2 21 Nov 2009 15:32    

Re: jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


PPPoE LLC
VPI 0
VCI 35

Ustawione masz to?

Helpful post? + 0
Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#3 21 Nov 2009 16:25  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Tak mam ustawione
PPPoE LLC
VPI 0
VCI 35
MTU 1492
i nadal nic :/

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34636
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#4 21 Nov 2009 16:30    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Jeśli masz łącze na kablach Netia, to VPI przestaw na 8, jeśli na kablach TPSA to przestaw na PPPoA.

Helpful post? + 0
Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#5 21 Nov 2009 16:31  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Załączam przykładowe zdjęcie z ustawieniami
może ktoś poda poprawne ?
Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2

Helpful post? + 0
Back to top
xmms
Level 11
Location: Poznań
Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Helped: 2
xmms
Level 11
Post#6 21 Nov 2009 16:32    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


DriverMSG wrote:
Jeśli masz łącze na kablach Netia, to VPI przestaw na 8, jeśli na kablach TPSA to przestaw na PPPoA.


W przypadku Tele2, ktore nalezy do Netii moze byc PPPoE, moze sprobowac na PPPoA , ale vpi i vci takie jak dla neostrady powinny byc. Pracowalem w Netii. Chociaz niech sprobuje , moze pomoze. Ewentualnie sprawdz czy masz w ogole synchronizacje. DIODA ADSL musi sie palic.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#7 21 Nov 2009 16:33  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Mam łącze na kablach Tpsa, próbowałem tez na ustawieniach PPoA 0/35 8/35 i tez nie skutkuje

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34636
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#8 21 Nov 2009 16:33    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


http://www.netia.pl/obsluga klienta dom,lista,1041,340.html

Na czas testów odłącz w domu wszystkie inne telefony z gniazdek.
Upewnij się że kabel telefoniczny jest sprawny i prawidłowo wpięty w gniazda.

Helpful post? + 0
Back to top
xmms
Level 11
Location: Poznań
Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Helped: 2
xmms
Level 11
Post#9 21 Nov 2009 16:35    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


jaka masz jeszcze mozliwosc przy wyborze VCMUX?

Dodano po 1 [minuty]:

Driver tak ale to jest TELE2, tu mozliwa jest enkapsulacja pppoe . Zadzwoni na infolinie netii to samo mu powiedza.

Helpful post? + 0
Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#10 21 Nov 2009 16:36  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Dioda Adsl miga, wifi się pali, a dioda ze znaczkiem internet wcale się nie świeci

Helpful post? + 0
Back to top
xmms
Level 11
Location: Poznań
Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Helped: 2
xmms
Level 11
Post#11 21 Nov 2009 16:38    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=17113 -- sorry PPPoE LLC to jest dla LLU uslug. Twoje jest PPPoE VCmux. 0/35 bankowo. Jak miga dioda to dzwon do netii. Nie masz synchro.

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34636
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#12 21 Nov 2009 16:38    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Odszukaj w routerze zakładkę Status i sprawdź czy masz synchronizację DSL.
Dioda od internetu zapali się dopiero po zalogowaniu w sieci.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
xmms
Level 11
Location: Poznań
Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Helped: 2
xmms
Level 11
Post#13 21 Nov 2009 16:40    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Jak mu dioda adsl miga to na pewno nie ma synchro. Moze sprawdzic synchro, ale nie bedzie mial wartosci kb/s przy up i down.

Helpful post? + 0
Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#14 21 Nov 2009 16:44  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Zdjęcie ze statusem jest to 2 zdjęcie które załączyłem na samej górze tam jest status adsl disconect

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34636
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#15 21 Nov 2009 16:47    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Tak - ale na tamtej fotce masz źle ustawione parametry.
Ustaw tak, jak przewidziano dla łącza na kablach TPSA.

* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX

Helpful post? + 0
Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#16 21 Nov 2009 16:51  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Dobra to idę wprowadzić poprawne parametry i nie długo wrócę, niestety wiąże się to z brakiem netu :(

Helpful post? + 0
Back to top
xmms
Level 11
Location: Poznań
Joined: 17 Oct 2009
Posts: 72
Helped: 2
xmms
Level 11
Post#17 21 Nov 2009 16:51    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


DriverMSG wrote:
Tak - ale na tamtej fotce masz źle ustawione parametry.
Ustaw tak, jak przewidziano dla łącza na kablach TPSA.

* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX


Przeciez ma wprowadzone VC-MUX

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#18 21 Nov 2009 18:21  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Przetestowałem na ustawieniach
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX
i nic
* VPI = 8
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA LLC
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE VC-MUX
i dalej nic dioda na wszystkich z ustawień tylko mrugała

ustawienia jaki chodzą na thompsonie to
* VPI = 0
* VCI = 35
* Typ – PPPoE

Dodano po 9 [minuty]:

Mam takie okno gdzie wpisuje ustawienia
Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
gdy biorę: apply changes ustaiwnia sa zapisywane i po chwili wyskakuje takie okno:
Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
może tutaj powinienem wpisać DNS?

Dodano po 19 [minuty]:

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł jak powinno być to ustawione i gdzie szukać przyczyny ?

Helpful post? + 0
Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21869
Helped: 2557
Post rating: 171
tronic1
Spec od komputerów
Post#19 21 Nov 2009 19:16    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Najlepiej zresetuj router zgodnie z instrukcją i ustaw ponownie.
http://www.netia.pl/obsluga klienta dom,lista,1041,340.html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#20 21 Nov 2009 21:09  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


wprowadziłem ustawienia zgodnie ze stroną i nadal nic nie działa
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE VC-MUX
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoA VC-MUX za każdym razem restartowałem modem i nic nie pomaga cały czas disconect, zadzwonię w poniedziałek do neti i dowiem się co oni powiedzą

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34636
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#21 21 Nov 2009 21:37    

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Telefon do Netia czynny 24h/d, po co czekać?

Helpful post? + 0
Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#22 22 Nov 2009 14:32  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Więc sprawa wygląda tak dzwoniłem dzisiaj do Netia i dla mojego łącza są następujące parametry:
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE LLC
Sprawdzałem na tych parametrach lecz niestety brak połączenia
Co o tym sądzicie?

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34636
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#23 22 Nov 2009 16:16  Helpful post   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Na czas testów, odłącz z gniazdek telefonicznych wszystkie inne urządzenia (telefony, faksy itd). Upewnij się, czy posiadasz sprawny kabel telefoniczny i podłącz go dokładnie bezpośrednio z gniazdka tel. do routera.

Helpful post? + 0
Back to top
szeryf_bronxu
Level 10
Location: Brąx
Joined: 21 Nov 2009
Posts: 47
Helped: 3
szeryf_bronxu
Level 10
Post#24 23 Nov 2009 14:26  Topic author   

Re: Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tel


Dzisiaj podłączyłem modem bezpośrednio do gniazdka wpisałem parametry
* VPI = 0
* VCI = 35
* Enkapsulacja – PPPoE LLC tak jak podali mi z Neti i modem śmiga :)
okazało się że filtr speedtouch który miałem od modemu thompson był przyczyną, na nim router thompsona śmiga a belkin się nie łączy. Założyłem filtr sparks i internet śmiga aż miło.
Dzięki wszystkim za pomoc a szczególnie Tobie DriverMSG
Dziwna sprawa trochę z tym filterkiem takie małe gówienko a tyle kłopotu :/

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2
Page 1 of 1

Similar topics to jak skonfigurowac Router Belkin F5D7632-4 wireless-g tele2

BELKIN F5D7632-4 jak skonfigurowac z neostradą (2)
Router Belkin F5D7632-4 - nie świecą diody. (5)
Neostrada + router Belkin F5D7632-4....Problem z połączeniem (7)
Problem z konfiguracją Router Belkin model: F5D7632-4 (2)
Router Belkin F5D7632-4 (Siemens SE515) - Bootloader CFE.BIN (1)
Router Belkin F5D7632-4 - po podł. kabla - symbol tel. miga (4)
Jak skonfigurowac Wireless-G Router i Notebook Adapter? (4)
router belkin 802.11g ADSL with Wireless Router F5D7630-4A-E (4)
Router Belkin G Wireless Router, instalacja ręczna w notebooku .. (5)
Konfiguracja routera BELKIN G WIRELESS ROUTER (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.108 seconds