X

Peugeot 106, nie działa ogrzewanie tylnej szyby.

21 Nov 2009 19:30 WAwachu79
  • #1 21 Nov 2009 19:30
    wachu79
    Level 2  
    Helpful post? (+1)
    Witam Wszystkich! Mam peugeota 106, 1,0 benzyna 1993 rok, od pewnego czasu przestało mi działać ogrzewanie tylnej szyby, przycisk podgrzewania szyby podświetla się ale szyba się nie grzeje. Słyszałem, że może to być wina przekaźnika ale niestety nie jestem w tym biegły i przeszukałem okolice gdzie znajdują się bezpieczniki i za żadne skarby nie mogę namierzyć gdzie znajduje się przekaźnik od ogrzewania tylnej szyby. Będę wdzięczny za wskazówkę gdzie jest lub co jeszcze może być przyczyną?
  • #2 21 Nov 2009 20:32
    tomasz sadowski
    Level 27  
    Helpful post? (0)
    Sprawdz przelotkę w klapie bagażnika , często tam pęka przewód .
  • #3 22 Nov 2009 18:19
    wachu79
    Level 2  
    Topic author Helpful post? (0)
    No niestety to nie przelotki sprawdziłem i tam jest wszystko ok, tak więc nadal prosił bym o wskazanie mi gdzie znajduje się przekaźnik odpowiedzialny za ogrzewanie tylnej szyby?
  • #4 22 Nov 2009 19:04
    Removed
    Helpful post? (0)
    wachu79 wrote:
    No niestety to nie przelotki sprawdziłem i tam jest wszystko ok, tak więc nadal prosił bym o wskazanie mi gdzie znajduje się przekaźnik odpowiedzialny za ogrzewanie tylnej szyby?



    No nie ma sprawy powiem ci tylko napisz tu jak sprawdziłeś że to nie przelotka ??
  • #5 12 Jan 2010 13:18
    szymcioo
    Level 2  
    Helpful post? (0)
    wiec może mnie sie uda z Wasza pomocą rozwiazac problem z ogrzewaniem tylnej szyby w 106.

    Przelotka i przewody wewnatrz niej prawdzone na oko czyli jakość izolacji ok. Po włączeniu ogrzewania słychac tyknięcie przekaźnika, kontrolka w przycisku świeci sie, a przewody przy konektorach po chwili sa ciepłe. Ściezki miedziane na szybie też sa ok- sprawdzone miernikiem /test diody/, choć sa zaśniedziałe. Ogrzewanie pobiera 240W.


    proszę o pomoc
  • #6 19 Dec 2010 19:40
    degroslolos
    Level 10  
    Helpful post? (0)
    Hej,

    Mam ten sam problem - te same objawy co opisujesz, niestety brak czasu na grzebanie w aucie.

    Przekaźnik ogrzewanej tylnej szyby jest w skrzynce z bezpiecznikami pod kierownicą, pierwszy od lewej - w sumie mogą być trzy - trzeci od lewej to kierunkowskazy, środkowego nie mam. Kolor (przynajmniej u mnie ) biały, po wytarciu kurzu.

    Napisz co było przyczyną.
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products