Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.
Author
Message
dammmian1997
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 23 Nov 2009
Posts: 8
Location: kolbuszowa

Post#1 Post from the author of the topic 23 Nov 2009 12:34   

Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Witam. mam problem z regedit. Gdy chce go uruchomic pisze mi za ta opcja zostala wylaczona przez administratora sieci. Nie wiem o co biega bo niczym sie nie bawilem. A wczesniej mialem na nim duzo wirusow i sie mi nawet restartowal. Ale z tamtym problem sobie poradzialem i juz wcale nie mam na szczescie wirusa. Prosze o odp.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Nov 2009 12:34   





Back to top
   
Maniek2808
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 29 Jun 2008
Posts: 417
Location: Czewa

Post#2 23 Nov 2009 13:41   

Re: nie moge wlaczyc regedit


Arrow Dammmian1997, wypadało by podać więcej informacji o Twoim komputerze przynajmniej os. W tym przypadku zalecam jedno z dwóch rozwiązań:

Pierwsze
Aby uruchomić REGEDIT, wykonaj następujące kroki --
1. Otwórz C: \ Windows
2. Znajdź Regedit.exe
3. Zmień Regedit.exe do Regeditnew.exe
4. Teraz wpisz polecenie regedit w Uruchom okno dialogowe.

Drugie
- Pobrane z dysku USB (wydaje się ważne) ComboFix i SmitFraudFix
- Ponownie w trybie awaryjnym z obsługą sieci
- Uruchomić:
ComboFix z dysku USB, postępuj według instrukcji*
- Ponownie w trybie normalnym zakończ czyszczenie ComboFix
- Ponownie uruchomić w trybie awaryjnym z obsługą sieci, należy uruchomić SmitFraudFix, opcja
2.Clean
- Po zakończeniu pracy z SmitFraudFix
- Ponownie w trybie normalnym,skonczeniu czyszczenia Smit Fraudfix - Uruchom> cmd i wpisz regedit.


Instrukcja*
Ważne-> Tymczasowo wyłącz program antywirusowy, ochrona w czasie rzeczywistym przed wykonaniem skanowania. Gdyz mogą one kolidować z ComboFix lub usunąć niektóre z jego wbudowanych plików, które spowoduja "nieprzewidywalne skutki".
Kliknij dwukrotnie ikonę ComboFix na pulpicie.
Należy pamiętać, że po uruchomieniu combofix nie należy kliknąć w dowolnym miejscu na ComboFix okno, gdyż może spowodować, że program nie bedzie działał prawidłowo. W rzeczywistości, kiedy ComboFix jest uruchomiony, nie dotykaj komputera w ogóle i po prostu zrobić sobie przerwę, ponieważ może to zająć trochę czasu .
Po ukończeniu będzie produkować plik logu który znajduje się w katalogu C: \ combofix.txt.
Wyslij zawartość, tego logu na forum.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43370
Location: Warszawa

Post#3 23 Nov 2009 16:37   

Re: nie moge wlaczyc regedit


Arrow mrsebolo
Bzdury.

Arrow dammmian1997
Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit i usun infekcje. Po wszystkim daj w zalaczniku log z combofix.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Nov 2009 16:37   





Back to top
   
dammmian1997
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 23 Nov 2009
Posts: 8
Location: kolbuszowa

Post#4 Post from the author of the topic 23 Nov 2009 21:45   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


A co to jest ten mbam i cureit? A i tego cobofix nie moge zainstalowac.

Dodano po 3 [minuty]:

A mozna jakos wlaczyc recznie opcje z regedit?

Dodano po 1 [minuty]:

Spoko juz mi sie udalo go uruchomic:)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Nov 2009 21:45   





Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43370
Location: Warszawa

Post#5 23 Nov 2009 23:25   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


> A co to jest ten mbam i cureit?

Slyszales kiedys o wyszukiwarce?

> A i tego cobofix nie moge zainstalowac.

Wybierz zapisz jako i zmien nazwe na com123.com i dopiero sprobuj uruchomic. Tylko nie rob tak jak niektorzy: com123.com.exe ...

> Spoko juz mi sie udalo go uruchomic:)

Combofix czy regedit?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Nov 2009 23:25   





Back to top
   
dammmian1997
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 23 Nov 2009
Posts: 8
Location: kolbuszowa

Post#6 Post from the author of the topic 24 Nov 2009 12:39   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Jeszcze jeden problem. Jak zrobic zebym mogl wlaczyc opcje pokaz pliki i foldery. Bo dziwnym trafem nie moge jej otworzyc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43370
Location: Warszawa

Post#7 24 Nov 2009 14:02   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Musisz usunac infekcje! Bez logow nie da sie pomoc, wiec albo zamiescisz log z combofix lub chociaz OTL albo temat nadaje sie do zamkniecia.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.
Page 1 of 1
Similar topics
Zablokowane pliki .exe regedit itp (4)
DL-624 - Nie mogę wejść na Admina (27)
Zablokowane porty, jak przekonac admina. (4)
Zablokowane funkcje admina, brak dostępu do dysków (7)
Belkin N Router, F5D8236uk4, Nie mogę zmienić hasla admina (1)
Router D-Link DI-524 - nie mogę włączyć panelu admina (3)
Ricoh SP C811DN - Zablokowane hasło admina i brak możliwości przypisania IP (1)
Dostęp do panelu admina - Dostęp do panelu admina routera przez switch (2)
Zablokowane porty - Zablokowane porty przez system Windows Server 2003 (15)
HP 5150 - nie działa. Karetka była zablokowane przez service station. (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl topic RSS feed