Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe ->Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dammmian1997
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 8
Miasto: kolbuszowa

dammmian1997
Poziom 4
Post#1 Post autora tematu 23 Lis 2009 12:34   

Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Witam. mam problem z regedit. Gdy chce go uruchomic pisze mi za ta opcja zostala wylaczona przez administratora sieci. Nie wiem o co biega bo niczym sie nie bawilem. A wczesniej mialem na nim duzo wirusow i sie mi nawet restartowal. Ale z tamtym problem sobie poradzialem i juz wcale nie mam na szczescie wirusa. Prosze o odp.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 23 Lis 2009 12:34   



Powrót do góry
Maniek2808
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 417
Miasto: Czewa

Maniek2808
Poziom 17
Post#2 23 Lis 2009 13:41   

Re: nie moge wlaczyc regedit


Arrow Dammmian1997, wypadało by podać więcej informacji o Twoim komputerze przynajmniej os. W tym przypadku zalecam jedno z dwóch rozwiązań:

Pierwsze
Aby uruchomić REGEDIT, wykonaj następujące kroki --
1. Otwórz C: \ Windows
2. Znajdź Regedit.exe
3. Zmień Regedit.exe do Regeditnew.exe
4. Teraz wpisz polecenie regedit w Uruchom okno dialogowe.

Drugie
- Pobrane z dysku USB (wydaje się ważne) ComboFix i SmitFraudFix
- Ponownie w trybie awaryjnym z obsługą sieci
- Uruchomić:
ComboFix z dysku USB, postępuj według instrukcji*
- Ponownie w trybie normalnym zakończ czyszczenie ComboFix
- Ponownie uruchomić w trybie awaryjnym z obsługą sieci, należy uruchomić SmitFraudFix, opcja
2.Clean
- Po zakończeniu pracy z SmitFraudFix
- Ponownie w trybie normalnym,skonczeniu czyszczenia Smit Fraudfix - Uruchom> cmd i wpisz regedit.


Instrukcja*
Ważne-> Tymczasowo wyłącz program antywirusowy, ochrona w czasie rzeczywistym przed wykonaniem skanowania. Gdyz mogą one kolidować z ComboFix lub usunąć niektóre z jego wbudowanych plików, które spowoduja "nieprzewidywalne skutki".
Kliknij dwukrotnie ikonę ComboFix na pulpicie.
Należy pamiętać, że po uruchomieniu combofix nie należy kliknąć w dowolnym miejscu na ComboFix okno, gdyż może spowodować, że program nie bedzie działał prawidłowo. W rzeczywistości, kiedy ComboFix jest uruchomiony, nie dotykaj komputera w ogóle i po prostu zrobić sobie przerwę, ponieważ może to zająć trochę czasu .
Po ukończeniu będzie produkować plik logu który znajduje się w katalogu C: \ combofix.txt.
Wyslij zawartość, tego logu na forum.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43445
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#3 23 Lis 2009 16:37   

Re: nie moge wlaczyc regedit


Arrow mrsebolo
Bzdury.

Arrow dammmian1997
Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit i usun infekcje. Po wszystkim daj w zalaczniku log z combofix.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 23 Lis 2009 16:37   



Powrót do góry
dammmian1997
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 8
Miasto: kolbuszowa

dammmian1997
Poziom 4
Post#4 Post autora tematu 23 Lis 2009 21:45   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


A co to jest ten mbam i cureit? A i tego cobofix nie moge zainstalowac.

Dodano po 3 [minuty]:

A mozna jakos wlaczyc recznie opcje z regedit?

Dodano po 1 [minuty]:

Spoko juz mi sie udalo go uruchomic:)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 23 Lis 2009 21:45   



Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43445
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#5 23 Lis 2009 23:25   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


> A co to jest ten mbam i cureit?

Slyszales kiedys o wyszukiwarce?

> A i tego cobofix nie moge zainstalowac.

Wybierz zapisz jako i zmien nazwe na com123.com i dopiero sprobuj uruchomic. Tylko nie rob tak jak niektorzy: com123.com.exe ...

> Spoko juz mi sie udalo go uruchomic:)

Combofix czy regedit?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 23 Lis 2009 23:25   



Powrót do góry
dammmian1997
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 8
Miasto: kolbuszowa

dammmian1997
Poziom 4
Post#6 Post autora tematu 24 Lis 2009 12:39   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Jeszcze jeden problem. Jak zrobic zebym mogl wlaczyc opcje pokaz pliki i foldery. Bo dziwnym trafem nie moge jej otworzyc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 24 Lis 2009 12:39   



Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43445
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#7 24 Lis 2009 14:02   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Musisz usunac infekcje! Bez logow nie da sie pomoc, wiec albo zamiescisz log z combofix lub chociaz OTL albo temat nadaje sie do zamkniecia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zablokowane pliki .exe regedit itp (4)
DL-624 - Nie mogę wejść na Admina (27)
Zablokowane porty, jak przekonac admina. (4)
Zablokowane funkcje admina, brak dostępu do dysków (7)
Belkin N Router, F5D8236uk4, Nie mogę zmienić hasla admina (1)
Router D-Link DI-524 - nie mogę włączyć panelu admina (3)
Ricoh SP C811DN - Zablokowane hasło admina i brak możliwości przypisania IP (1)
Dostęp do panelu admina - Dostęp do panelu admina routera przez switch (2)
Zablokowane porty - Zablokowane porty przez system Windows Server 2003 (15)
HP 5150 - nie działa. Karetka była zablokowane przez service station. (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.035 seconds

elektroda.pl temat RSS