Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency ->Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina. Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
dammmian1997
Level 7
Location: kolbuszowa
Joined: 23 Nov 2009
Posts: 8
dammmian1997
Level 7
Post#1 23 Nov 2009 12:34  Topic author   

Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Witam. mam problem z regedit. Gdy chce go uruchomic pisze mi za ta opcja zostala wylaczona przez administratora sieci. Nie wiem o co biega bo niczym sie nie bawilem. A wczesniej mialem na nim duzo wirusow i sie mi nawet restartowal. Ale z tamtym problem sobie poradzialem i juz wcale nie mam na szczescie wirusa. Prosze o odp.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Maniek2808
Level 22
Location: Czewa
Joined: 29 Jun 2008
Posts: 418
Helped: 60
Post rating: 16
Maniek2808
Level 22
Post#2 23 Nov 2009 13:41    

Re: nie moge wlaczyc regedit


:arrow: Dammmian1997, wypadało by podać więcej informacji o Twoim komputerze przynajmniej os. W tym przypadku zalecam jedno z dwóch rozwiązań:

Pierwsze
Aby uruchomić REGEDIT, wykonaj następujące kroki --
1. Otwórz C: \ Windows
2. Znajdź Regedit.exe
3. Zmień Regedit.exe do Regeditnew.exe
4. Teraz wpisz polecenie regedit w Uruchom okno dialogowe.

Drugie
- Pobrane z dysku USB (wydaje się ważne) ComboFix i SmitFraudFix
- Ponownie w trybie awaryjnym z obsługą sieci
- Uruchomić:
ComboFix z dysku USB, postępuj według instrukcji*
- Ponownie w trybie normalnym zakończ czyszczenie ComboFix
- Ponownie uruchomić w trybie awaryjnym z obsługą sieci, należy uruchomić SmitFraudFix, opcja
2.Clean
- Po zakończeniu pracy z SmitFraudFix
- Ponownie w trybie normalnym,skonczeniu czyszczenia Smit Fraudfix - Uruchom> cmd i wpisz regedit.


Instrukcja*
Ważne-> Tymczasowo wyłącz program antywirusowy, ochrona w czasie rzeczywistym przed wykonaniem skanowania. Gdyz mogą one kolidować z ComboFix lub usunąć niektóre z jego wbudowanych plików, które spowoduja "nieprzewidywalne skutki".
Kliknij dwukrotnie ikonę ComboFix na pulpicie.
Należy pamiętać, że po uruchomieniu combofix nie należy kliknąć w dowolnym miejscu na ComboFix okno, gdyż może spowodować, że program nie bedzie działał prawidłowo. W rzeczywistości, kiedy ComboFix jest uruchomiony, nie dotykaj komputera w ogóle i po prostu zrobić sobie przerwę, ponieważ może to zająć trochę czasu .
Po ukończeniu będzie produkować plik logu który znajduje się w katalogu C: \ combofix.txt.
Wyslij zawartość, tego logu na forum.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 48660
Helped: 9087
Post rating: 807
Kolobos
Spec od komputerów
Post#3 23 Nov 2009 16:37    

Re: nie moge wlaczyc regedit


:arrow: mrsebolo
Bzdury.

:arrow: dammmian1997
Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit i usun infekcje. Po wszystkim daj w zalaczniku log z combofix.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dammmian1997
Level 7
Location: kolbuszowa
Joined: 23 Nov 2009
Posts: 8
dammmian1997
Level 7
Post#4 23 Nov 2009 21:45  Topic author   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


A co to jest ten mbam i cureit? A i tego cobofix nie moge zainstalowac.

Dodano po 3 [minuty]:

A mozna jakos wlaczyc recznie opcje z regedit?

Dodano po 1 [minuty]:

Spoko juz mi sie udalo go uruchomic:)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 48660
Helped: 9087
Post rating: 807
Kolobos
Spec od komputerów
Post#5 23 Nov 2009 23:25    

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


> A co to jest ten mbam i cureit?

Slyszales kiedys o wyszukiwarce?

> A i tego cobofix nie moge zainstalowac.

Wybierz zapisz jako i zmien nazwe na com123.com i dopiero sprobuj uruchomic. Tylko nie rob tak jak niektorzy: com123.com.exe ...

> Spoko juz mi sie udalo go uruchomic:)

Combofix czy regedit?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dammmian1997
Level 7
Location: kolbuszowa
Joined: 23 Nov 2009
Posts: 8
dammmian1997
Level 7
Post#6 24 Nov 2009 12:39  Topic author   

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Jeszcze jeden problem. Jak zrobic zebym mogl wlaczyc opcje pokaz pliki i foldery. Bo dziwnym trafem nie moge jej otworzyc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 48660
Helped: 9087
Post rating: 807
Kolobos
Spec od komputerów
Post#7 24 Nov 2009 14:02    

Re: Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.


Musisz usunac infekcje! Bez logow nie da sie pomoc, wiec albo zamiescisz log z combofix lub chociaz OTL albo temat nadaje sie do zamkniecia.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> Nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.
Page 1 of 1

Similar topics to nie mogę właczyć regedit. Zablokowane przez admina.

Zablokowane pliki .exe regedit itp (4)
DL-624 - Nie mogę wejść na Admina (27)
Zablokowane porty, jak przekonac admina. (4)
Zablokowane funkcje admina, brak dostępu do dysków (7)
Belkin N Router, F5D8236uk4, Nie mogę zmienić hasla admina (1)
Router D-Link DI-524 - nie mogę włączyć panelu admina (3)
Ricoh SP C811DN - Zablokowane hasło admina i brak możliwości przypisania IP (1)
Dostęp do panelu admina - Dostęp do panelu admina routera przez switch (2)
Zablokowane porty - Zablokowane porty przez system Windows Server 2003 (15)
HP 5150 - nie działa. Karetka była zablokowane przez service station. (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.167 seconds