Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Eltcrac Z1 dual - problem z elektrozaczepem.

areckiP 23 Lis 2009 21:24 1638 3
  • #1 23 Lis 2009 21:24
    areckiP
    Poziom 1  

    Witam, zainstalowałem zestaw domofonu jak w temacie . Domofon jest dwużyłowy wiec problemów z podłączeniem raczej nie ma ;)
    Domofon pieknie dzwoni, można sie komunikować ale nie mogę podpiąć wogóle elektrozaczepu. W momencie gdy go podłącze pod zaciski EZ nastepuje jakieś zwarcie . Dioda w kasecie gaśnie i nie można już sie porozumieć,gdy wyjme przewody spod EZ znowu jest ok.
    Elektrozaczep jest nowy i napewno sprawny.
    Prosze o porady co jest nie tak.
    dziekuję.

  • #3 01 Gru 2009 13:34
    arekcom
    Poziom 14  

    spróbuj na nowym elektrozaczepie, ten co masz moze miec jakies male zwarcie na cewce,(czasem nowe nie znaczy w pelni sprawne). ELTCRAC napewno testował dzialanie Twojego domofonu przed sprzedażą. Druga możliwość: podepnij zestaw na krótko w domu i sprawdz, jak dziala OK to pomyśl o wymianie przewodu
    BRAMA - DOM.
    Pozdrawiam.

  • #4 02 Gru 2009 11:28
    zybex
    Pomocny dla użytkowników

    Pozostaje inne rozwiązanie (opisane w linku powyżej), które mam od samego początku. Niezależny obwód otwarcia zamka i po sprawie. Gdybyś jednak się uparł, to z całą pewnością można znaleźć uszkodzenie w tym zestawie. Trzeba jednak mieć trochę wiedzy elektronicznej. Jeżeli jest to na gwarancji, to lepiej nie grzebać w środku.

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme