Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z Neostradą- zrywa połaczenie
Autor
Wiadomość
deczka85
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 58
Miasto: Końskie

Post#1 Post autora tematu 23 Lis 2009 22:49   

Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Witam kolegów mam taki problemik, korzystam z internetu przez neostrade. Czesto internet zawiesza sie, zrywa poprostu połączenie. Czy to wina Modemu, moze linii? Pomozcie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lis 2009 22:49   





Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29344
Miasto: Prowincja Liege

Post#2 23 Lis 2009 22:55   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


A może uchyl rąbka tajemnicy i podaj nam niezbędne dane:
-Model routera.
-Rodzaj zainstalowanego systemu.
-Model płyty gł.
-Deklarowana prędkość łącza na umowie.
-Orientacyjna odległość do centrali tel.
Powrót do góry
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 145
Miasto: Głogów

Post#3 23 Lis 2009 22:57   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Witam!
Ja miałem podobny problem kiedyś - zrywało połączenie, linię sprawdzali i było wszystko OK.
Okazało się, że w gnieździe głównym telefonicznym siedział kondensator przeciwzakłuceniowy elektrolityczny, podłączony równolegle. Po jego wypatroszeniu problemy z połączeniem jak ręką odjął.
Nie wiem jakie masz gniazdo telefoniczne, ale jak problem jest od początku to sprawdź ten wątek również.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lis 2009 22:57   





Powrót do góry
   
deczka85
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 58
Miasto: Końskie

Post#4 Post autora tematu 24 Lis 2009 22:07   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


model to ZXDSL 852 orginalny od Neostrady. łącze to 512 na umowie. W gniezdzie są 2 wejsci do jednego podłączony jest tel a do drugiego internet przez jakąs przeciwzakłuceniówke tez załacziną w zestawie. Internet czasmi chodzi 2 min czasami 2 godz i po jakims czasie sie zrywa połaczenie i wiesza sie komp.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lis 2009 22:07   





Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29344
Miasto: Prowincja Liege

Post#5 24 Lis 2009 22:12   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Filtr przeciwzakłóceniowy podłącza się na kablu telefonu, modem ma być podłączony bezpośrednio.
Powrót do góry
   
dipol
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 2249
Miasto: R OM / KO 02 WT

Post#6 24 Lis 2009 22:49   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Są aktualnie filtry które wkładasz do gniazdka a w filtrze jest wyjście na telefon i modem. Generalnie do pomiarów cała linia do ciebie, pomiary i jeszcze raz pomiary !! Mam zestawiona do siebie linię z internetem 6MB/s i IPTV na 5 km śmiga bez problemów. Sam miałem możliwość przemierzenia i sprawdzenia linii i zestawienia. Meger do sprawdzenia izolacji, miernik do pomiaru tłumienności, generator sygnałowy,oraz CableSHARK.-trzeba wiedzieć także do czego te przyrządy służą hi..Glowery spięte,zrównoleglenia słupków kablowych gniazd telefonicznych do wyeliminowania. Na sygnał w kablu należy patrzeć jak na WCZ !! i trzymać się zasady jak się postępuje z takim sygnałem . Instalacja w domu ekranowana. Jak sam internet zwora od strony stacyjnęj na półce DSL -ab. Tylko komu się chce tak sprawdzić linię i wykonać!!!, firmy zewnętrzne -nieporozumienie -kpl nie czują tematu.-kto ich miał nauczyć.
73!
Ps. nowe filtry z takimi się spotkałem jak wepniesz do telefonu blokują internet kondensator w filtrze zwiera sygnał DSL-tj wcz.- montujemy tylko w gniazdku telefonicznym ,trzeba oglądać filtry a różnych typów i producentów jest bez liku hi-chińskich hi.W gniazdku siedział zawsze kondensator monolityczny bezindukcyjny elektrolit na pewno nie !
Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29344
Miasto: Prowincja Liege

Post#7 24 Lis 2009 22:52   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


deczka85 napisał:
a do drugiego internet przez jakąs przeciwzakłuceniówke


Więc... Taki stan połączenia jest nieprawidłowy.
Powrót do góry
   
deczka85
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 58
Miasto: Końskie

Post#8 Post autora tematu 25 Lis 2009 10:21   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Sorki pomyliłem kable. Filtr jest podłączony do telefonu. Wygląda to tak: jest mała puszka z jednym gniazdem, do tego jest włożony rozgałęźnik na 2 wyjścia. Do jednego podłączony jest kabel do Neostrady, a do drugiego filtr i do niego kabel do telefonu.

Moderowano przez DriverMSG:
Ten post poprawiłem. Proszę poprawić swoje, poprzednie wypowiedzi.
Regulamin pkt. 11 i 15.

Powrót do góry
   
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1650

Post#9 25 Lis 2009 13:06   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Może być problem z modemem jeden drugiemu nie równy, a może być problem linii. Tak czy inaczej pierwsze to kontakt z TP i prośba o sprawdzenie linii bo nie działa internet tak jak jest zagwarantowane w umowie. Choć jak masz możliwość pożyczyć od kogoś inny modem to zrób tak na próbę (nie musi być taki jak masz, może być to nawet ruter z modemem).
Powrót do góry
   
meschif
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 151
Miasto: Poznań

Post#10 26 Lis 2009 14:34   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Jak zwykle w takich przypadkach może być wszystko i nic. Na początek odłącz telefon z filtrem i sprawdź czy będzie OK ( filtry dostarczane przez TP są kiepskiej jakości czasami należy zakupić inny w najbliższym sklepie komputerowym).Rozprowadzenie kabli TP w mieszkaniu domu ( czy aby ten do kompa nie jest uszkodzony gdzieś pod panelami, przejściach miedzy pokojami ) Zmień modem pożycz wymień się i sprawdź czy aby jest sprawny. Jak wszystko powyżej nie przyniesie efektu to walcz z TPSA pomoc techniczna , zgłoszenie awarii plus reklamacja usługi.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Lis 2009 14:34   





Powrót do góry
   
deczka85
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 58
Miasto: Końskie

Post#11 Post autora tematu 29 Lis 2009 17:20   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Dzieki za pomoc bede sprawdzał modem filtry i kabel
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z Neostradą- zrywa połaczenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ruter linksys WAG54G2 zrywa połączenie z neostradą (13)
Zrywa połaczenie do internetu (4)
zrywa połaczenie gry w sieci (1)
Tp link TD-W8901G zrywa połaczenie (11)
cisco EPC3925 - zrywa połaczenie (4)
Czesto zrywa połaczenie SpeedTouch330 Thomson (9)
Zrywa połaczenie internetowe-speedtouch 510 (10)
Netia Spot zrywa połaczenie wifi (14)
Black Box BB54G v2-zrywa połaczenie (1)
TP-LINK W8901g - Zrywa połaczenie z internetem. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS