Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z Neostradą- zrywa połaczenie
Autor
Wiadomość
deczka85
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 65
Miasto: Końskie

Post#1 Post autora tematu 23 Lis 2009 23:49   

Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Witam kolegów mam taki problemik, korzystam z internetu przez neostrade. Czesto internet zawiesza sie, zrywa poprostu połączenie. Czy to wina Modemu, moze linii? Pomozcie
Powrót do góry
   
DriverMSG
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28710
Miasto: Prowincja Liege

Post#2 23 Lis 2009 23:55   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


A może uchyl rąbka tajemnicy i podaj nam niezbędne dane:
-Model routera.
-Rodzaj zainstalowanego systemu.
-Model płyty gł.
-Deklarowana prędkość łącza na umowie.
-Orientacyjna odległość do centrali tel.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lis 2009 23:55   





Powrót do góry
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 146
Miasto: Głogów

Post#3 23 Lis 2009 23:57   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Witam!
Ja miałem podobny problem kiedyś - zrywało połączenie, linię sprawdzali i było wszystko OK.
Okazało się, że w gnieździe głównym telefonicznym siedział kondensator przeciwzakłuceniowy elektrolityczny, podłączony równolegle. Po jego wypatroszeniu problemy z połączeniem jak ręką odjął.
Nie wiem jakie masz gniazdo telefoniczne, ale jak problem jest od początku to sprawdź ten wątek również.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
deczka85
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 65
Miasto: Końskie

Post#4 Post autora tematu 24 Lis 2009 23:07   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


model to ZXDSL 852 orginalny od Neostrady. łącze to 512 na umowie. W gniezdzie są 2 wejsci do jednego podłączony jest tel a do drugiego internet przez jakąs przeciwzakłuceniówke tez załacziną w zestawie. Internet czasmi chodzi 2 min czasami 2 godz i po jakims czasie sie zrywa połaczenie i wiesza sie komp.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lis 2009 23:07   





Powrót do góry
   
DriverMSG
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28710
Miasto: Prowincja Liege

Post#5 24 Lis 2009 23:12   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Filtr przeciwzakłóceniowy podłącza się na kablu telefonu, modem ma być podłączony bezpośrednio.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lis 2009 23:12   





Powrót do góry
   
dipol
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 2253
Miasto: R OM / KO 02 WT

Post#6 24 Lis 2009 23:49   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Są aktualnie filtry które wkładasz do gniazdka a w filtrze jest wyjście na telefon i modem. Generalnie do pomiarów cała linia do ciebie, pomiary i jeszcze raz pomiary !! Mam zestawiona do siebie linię z internetem 6MB/s i IPTV na 5 km śmiga bez problemów. Sam miałem możliwość przemierzenia i sprawdzenia linii i zestawienia. Meger do sprawdzenia izolacji, miernik do pomiaru tłumienności, generator sygnałowy,oraz CableSHARK.-trzeba wiedzieć także do czego te przyrządy służą hi..Glowery spięte,zrównoleglenia słupków kablowych gniazd telefonicznych do wyeliminowania. Na sygnał w kablu należy patrzeć jak na WCZ !! i trzymać się zasady jak się postępuje z takim sygnałem . Instalacja w domu ekranowana. Jak sam internet zwora od strony stacyjnęj na półce DSL -ab. Tylko komu się chce tak sprawdzić linię i wykonać!!!, firmy zewnętrzne -nieporozumienie -kpl nie czują tematu.-kto ich miał nauczyć.
73!
Ps. nowe filtry z takimi się spotkałem jak wepniesz do telefonu blokują internet kondensator w filtrze zwiera sygnał DSL-tj wcz.- montujemy tylko w gniazdku telefonicznym ,trzeba oglądać filtry a różnych typów i producentów jest bez liku hi-chińskich hi.W gniazdku siedział zawsze kondensator monolityczny bezindukcyjny elektrolit na pewno nie !
Powrót do góry
   
DriverMSG
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28710
Miasto: Prowincja Liege

Post#7 24 Lis 2009 23:52   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


deczka85 napisał:
a do drugiego internet przez jakąs przeciwzakłuceniówke


Więc... Taki stan połączenia jest nieprawidłowy.
Powrót do góry
   
deczka85
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 65
Miasto: Końskie

Post#8 Post autora tematu 25 Lis 2009 11:21   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Sorki pomyliłem kable. Filtr jest podłączony do telefonu. Wygląda to tak: jest mała puszka z jednym gniazdem, do tego jest włożony rozgałęźnik na 2 wyjścia. Do jednego podłączony jest kabel do Neostrady, a do drugiego filtr i do niego kabel do telefonu.

Moderowano przez DriverMSG:
Ten post poprawiłem. Proszę poprawić swoje, poprzednie wypowiedzi.
Regulamin pkt. 11 i 15.

Powrót do góry
   
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1651

Post#9 25 Lis 2009 14:06   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Może być problem z modemem jeden drugiemu nie równy, a może być problem linii. Tak czy inaczej pierwsze to kontakt z TP i prośba o sprawdzenie linii bo nie działa internet tak jak jest zagwarantowane w umowie. Choć jak masz możliwość pożyczyć od kogoś inny modem to zrób tak na próbę (nie musi być taki jak masz, może być to nawet ruter z modemem).
Powrót do góry
   
meschif
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 151
Miasto: Poznań

Post#10 26 Lis 2009 15:34   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Jak zwykle w takich przypadkach może być wszystko i nic. Na początek odłącz telefon z filtrem i sprawdź czy będzie OK ( filtry dostarczane przez TP są kiepskiej jakości czasami należy zakupić inny w najbliższym sklepie komputerowym).Rozprowadzenie kabli TP w mieszkaniu domu ( czy aby ten do kompa nie jest uszkodzony gdzieś pod panelami, przejściach miedzy pokojami ) Zmień modem pożycz wymień się i sprawdź czy aby jest sprawny. Jak wszystko powyżej nie przyniesie efektu to walcz z TPSA pomoc techniczna , zgłoszenie awarii plus reklamacja usługi.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Lis 2009 15:34   





Powrót do góry
   
deczka85
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 65
Miasto: Końskie

Post#11 Post autora tematu 29 Lis 2009 18:20   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Dzieki za pomoc bede sprawdzał modem filtry i kabel
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z Neostradą- zrywa połaczenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ruter linksys WAG54G2 zrywa połączenie z neostradą (13)
Zrywa połaczenie do internetu (4)
zrywa połaczenie gry w sieci (1)
Tp link TD-W8901G zrywa połaczenie (11)
cisco EPC3925 - zrywa połaczenie (4)
Czesto zrywa połaczenie SpeedTouch330 Thomson (9)
Zrywa połaczenie internetowe-speedtouch 510 (10)
Netia Spot zrywa połaczenie wifi (14)
Black Box BB54G v2-zrywa połaczenie (1)
TP-LINK W8901g - Zrywa połaczenie z internetem. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS