Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Problem z Neostradą- zrywa połaczenie Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Usługi internetowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
deczka85
Poziom 10
Miasto: Końskie
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 51
Ocena postów: 7
deczka85
Poziom 10
Post#1 23 Lis 2009 22:49  Autor tematu   

Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Witam kolegów mam taki problemik, korzystam z internetu przez neostrade. Czesto internet zawiesza sie, zrywa poprostu połączenie. Czy to wina Modemu, moze linii? Pomozcie

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 33462
Pomógł: 2753
Ocena postów: 457
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#2 23 Lis 2009 22:55    

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


A może uchyl rąbka tajemnicy i podaj nam niezbędne dane:
-Model routera.
-Rodzaj zainstalowanego systemu.
-Model płyty gł.
-Deklarowana prędkość łącza na umowie.
-Orientacyjna odległość do centrali tel.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Creator20
Poziom 14
Miasto: Głogów
Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 144
Pomógł: 5
Ocena postów: 2
Creator20
Poziom 14
Post#3 23 Lis 2009 22:57    

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Witam!
Ja miałem podobny problem kiedyś - zrywało połączenie, linię sprawdzali i było wszystko OK.
Okazało się, że w gnieździe głównym telefonicznym siedział kondensator przeciwzakłuceniowy elektrolityczny, podłączony równolegle. Po jego wypatroszeniu problemy z połączeniem jak ręką odjął.
Nie wiem jakie masz gniazdo telefoniczne, ale jak problem jest od początku to sprawdź ten wątek również.
Pozdrawiam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
deczka85
Poziom 10
Miasto: Końskie
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 51
Ocena postów: 7
deczka85
Poziom 10
Post#4 24 Lis 2009 22:07  Autor tematu   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


model to ZXDSL 852 orginalny od Neostrady. łącze to 512 na umowie. W gniezdzie są 2 wejsci do jednego podłączony jest tel a do drugiego internet przez jakąs przeciwzakłuceniówke tez załacziną w zestawie. Internet czasmi chodzi 2 min czasami 2 godz i po jakims czasie sie zrywa połaczenie i wiesza sie komp.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 33462
Pomógł: 2753
Ocena postów: 457
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#5 24 Lis 2009 22:12    

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Filtr przeciwzakłóceniowy podłącza się na kablu telefonu, modem ma być podłączony bezpośrednio.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dipol
Poziom 33
Miasto: R OM / KO 02 WT
Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 2298
Pomógł: 139
dipol
Poziom 33
Post#6 24 Lis 2009 22:49    

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Są aktualnie filtry które wkładasz do gniazdka a w filtrze jest wyjście na telefon i modem. Generalnie do pomiarów cała linia do ciebie, pomiary i jeszcze raz pomiary !! Mam zestawiona do siebie linię z internetem 6MB/s i IPTV na 5 km śmiga bez problemów. Sam miałem możliwość przemierzenia i sprawdzenia linii i zestawienia. Meger do sprawdzenia izolacji, miernik do pomiaru tłumienności, generator sygnałowy,oraz CableSHARK.-trzeba wiedzieć także do czego te przyrządy służą hi..Glowery spięte,zrównoleglenia słupków kablowych gniazd telefonicznych do wyeliminowania. Na sygnał w kablu należy patrzeć jak na WCZ !! i trzymać się zasady jak się postępuje z takim sygnałem . Instalacja w domu ekranowana. Jak sam internet zwora od strony stacyjnęj na półce DSL -ab. Tylko komu się chce tak sprawdzić linię i wykonać!!!, firmy zewnętrzne -nieporozumienie -kpl nie czują tematu.-kto ich miał nauczyć.
73!
Ps. nowe filtry z takimi się spotkałem jak wepniesz do telefonu blokują internet kondensator w filtrze zwiera sygnał DSL-tj wcz.- montujemy tylko w gniazdku telefonicznym ,trzeba oglądać filtry a różnych typów i producentów jest bez liku hi-chińskich hi.W gniazdku siedział zawsze kondensator monolityczny bezindukcyjny elektrolit na pewno nie !

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 33462
Pomógł: 2753
Ocena postów: 457
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#7 24 Lis 2009 22:52    

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


deczka85 napisał:
a do drugiego internet przez jakąs przeciwzakłuceniówke


Więc... Taki stan połączenia jest nieprawidłowy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
deczka85
Poziom 10
Miasto: Końskie
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 51
Ocena postów: 7
deczka85
Poziom 10
Post#8 25 Lis 2009 10:21  Autor tematu   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Sorki pomyliłem kable. Filtr jest podłączony do telefonu. Wygląda to tak: jest mała puszka z jednym gniazdem, do tego jest włożony rozgałęźnik na 2 wyjścia. Do jednego podłączony jest kabel do Neostrady, a do drugiego filtr i do niego kabel do telefonu.

Moderowano przez DriverMSG:
Ten post poprawiłem. Proszę poprawić swoje, poprzednie wypowiedzi.
Regulamin pkt. 11 i 15.


Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
slvestr
Poziom 32
Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1639
Pomógł: 154
Ocena postów: 13
slvestr
Poziom 32
Post#9 25 Lis 2009 13:06    

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Może być problem z modemem jeden drugiemu nie równy, a może być problem linii. Tak czy inaczej pierwsze to kontakt z TP i prośba o sprawdzenie linii bo nie działa internet tak jak jest zagwarantowane w umowie. Choć jak masz możliwość pożyczyć od kogoś inny modem to zrób tak na próbę (nie musi być taki jak masz, może być to nawet ruter z modemem).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
meschif
Poziom 16
Miasto: Poznań
Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 151
Pomógł: 18
meschif
Poziom 16
Post#10 26 Lis 2009 14:34    

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Jak zwykle w takich przypadkach może być wszystko i nic. Na początek odłącz telefon z filtrem i sprawdź czy będzie OK ( filtry dostarczane przez TP są kiepskiej jakości czasami należy zakupić inny w najbliższym sklepie komputerowym).Rozprowadzenie kabli TP w mieszkaniu domu ( czy aby ten do kompa nie jest uszkodzony gdzieś pod panelami, przejściach miedzy pokojami ) Zmień modem pożycz wymień się i sprawdź czy aby jest sprawny. Jak wszystko powyżej nie przyniesie efektu to walcz z TPSA pomoc techniczna , zgłoszenie awarii plus reklamacja usługi.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
deczka85
Poziom 10
Miasto: Końskie
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 51
Ocena postów: 7
deczka85
Poziom 10
Post#11 29 Lis 2009 17:20  Autor tematu   

Re: Problem z Neostradą- zrywa połaczenie


Dzieki za pomoc bede sprawdzał modem filtry i kabel

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z Neostradą- zrywa połaczenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
d-link DIR-605L - połaczenie z neostradą a raczej jego brak (4)
Ruter linksys WAG54G2 zrywa połączenie z neostradą (13)
Zrywa połaczenie do internetu (4)
zrywa połaczenie gry w sieci (1)
Tp link TD-W8901G zrywa połaczenie (11)
cisco EPC3925 - zrywa połaczenie (4)
Laptop zrywa połaczenie z routerem (3)
Czesto zrywa połaczenie SpeedTouch330 Thomson (9)
Zrywa połaczenie internetowe-speedtouch 510 (10)
Netia Spot zrywa połaczenie wifi (14)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.086 seconds

elektroda.pl temat RSS