Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak zabezpieczyc wifi w natgear


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Jak zabezpieczyc wifi w natgear Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Zoli90
Level 11
Location: Kraków
Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Post rating: 1
Zoli90
Level 11
Post#1 27 Nov 2009 21:22  Topic author   

Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Wita, wie może ktoś jak zabezpieczyć wifi w Netgear WGR614v9 żeby nikt mi się nie podpinał?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34639
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#2 27 Nov 2009 21:27    

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Włączyć szyfrowanie, lub filtrowanie adresów MAC - albo oba zabezpieczenia.

Helpful post? + 0
Back to top
Zoli90
Level 11
Location: Kraków
Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Post rating: 1
Zoli90
Level 11
Post#3 27 Nov 2009 21:33  Topic author   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


A możesz mi powiedzieć gdzie tego szukać itp? bo jestem w tym zielona:/

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34639
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#4 27 Nov 2009 21:37    

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Nie wiem jaką wiedzą dysponujesz.
Czy wiesz jak wejść w ustawienia routera?

Helpful post? + 0
Back to top
Zoli90
Level 11
Location: Kraków
Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Post rating: 1
Zoli90
Level 11
Post#5 27 Nov 2009 23:13  Topic author   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


jeśli byś mógł napisz po kolei gdzie wchodzić i co gdzie znajdę:) byłabym Ci bardzo wdzięczna:)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34639
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#6 27 Nov 2009 23:17    

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


1-Jaki masz system operacyjny?
2-Jaką przeglądarką internetową dysponujesz?
3-Czy znasz hasła dostępu do routera?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Zoli90
Level 11
Location: Kraków
Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Post rating: 1
Zoli90
Level 11
Post#7 27 Nov 2009 23:25  Topic author   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


1-Vista
2-mozilla, explorer
3-mam to uniwersalne

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34639
Helped: 2860
Post rating: 586
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#8 27 Nov 2009 23:43  Helpful post   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Będzie długa noc. :)
Zakładam że adres routera też jest oryginalny, więc:
1-Uruchom Internet Explorer i jako adres wpisz
192.168.1.1
2-Wprowadź nazwę usera i hasło.
3-Odszukaj zakładki "Adwanced Wireless Setting" - jak na fotce.

Jak zabezpieczyc wifi w natgear

4-Ustaw "Security Options" na WPA2-PSK [TKIP]+WPA2-PSK[AES]
5-W okienku pod w/w ustawieniem wprowadź hasło (minimum 8 znaków).
6-Zapisz zmiany w routerze (kliknij APPLY lub SAVE).

Helpful post? + 0
Back to top
Zoli90
Level 11
Location: Kraków
Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Post rating: 1
Zoli90
Level 11
Post#9 28 Nov 2009 10:07  Topic author   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Zrobiłam tak jak napisałeś:) i to wszystko? jak ktoś wykryje mój router to będzie musiał podać hasło?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
cinek2107
Level 18
Location: Nysa
Joined: 02 Jul 2007
Posts: 385
Helped: 24
Post rating: 6
cinek2107
Level 18
Post#10 28 Nov 2009 10:46    

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Tak będzie musiał podać hasło a do tego jeśli masz filtrowanie MAC to się nie połączy nawet jeśli będzie znał hasło, ponieważ komputery z dozwolonym adresem MAC będziesz mógł sam dodać do listy komputerów które będą mogły się łączyć.

Poza tym jeszcze niektóre routery posiadają przycisk który jeśli chcemy podłączyć jakiś przycisk i wtedy tak jak by komputer akceptował adresy MAC przez jakieś 2 minuty.


P.S Przepraszam za trochę chaotyczne wytłumaczenie ale inaczej nie umiałem :0

Moderated by DriverMSG:
Za kolejne takie niechlujstwo językowe, nagrodzę ostrzeżeniem.


Helpful post? + 0
Back to top
Zoli90
Level 11
Location: Kraków
Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Post rating: 1
Zoli90
Level 11
Post#11 28 Nov 2009 10:52  Topic author   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Spoko wszystko rozumiem aż totalnym laikiem w tych sprawach nie jestem;) Dzięki wielkie za pomoc:* Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak zabezpieczyc wifi w natgear
Page 1 of 1

Similar topics to jak zabezpieczyc wifi w natgear

jak innym zablokować dostęp do rutera Natgear (15)
DVD jak zabezpieczyc ?(?) (3)
jak zabezpieczyc pliki w sieci?? (4)
Jak zabezpieczyc folder na hasło ? (4)
Jak zabezpieczyc swoj komputer?? (2)
Jak zabezpieczyc siec bezprzewodowa (1)
Jak zabezpieczyc hasłem pendriva? (2)
Jak zabezpieczyc Dlinka G604T? (1)
jak zabezpieczyc sagemcom f@st 2704? (2)
Jak zabezpieczyc Router Edimax 6240 (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.167 seconds