Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak zabezpieczyc wifi w natgear
Author
Message
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Location: Kraków

Post#1 Post from the author of the topic 27 Nov 2009 21:22   

Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Wita, wie może ktoś jak zabezpieczyć wifi w Netgear WGR614v9 żeby nikt mi się nie podpinał?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Nov 2009 21:22   





Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30023
Location: Prowincja Liege

Post#2 27 Nov 2009 21:27   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Włączyć szyfrowanie, lub filtrowanie adresów MAC - albo oba zabezpieczenia.

Helpful message? + -

Back to top
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Location: Kraków

Post#3 Post from the author of the topic 27 Nov 2009 21:33   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


A możesz mi powiedzieć gdzie tego szukać itp? bo jestem w tym zielona:/

Helpful message? + -

Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30023
Location: Prowincja Liege

Post#4 27 Nov 2009 21:37   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Nie wiem jaką wiedzą dysponujesz.
Czy wiesz jak wejść w ustawienia routera?

Helpful message? + -

Back to top
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Location: Kraków

Post#5 Post from the author of the topic 27 Nov 2009 23:13   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


jeśli byś mógł napisz po kolei gdzie wchodzić i co gdzie znajdęSmile byłabym Ci bardzo wdzięczna:)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Nov 2009 23:13   





Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30023
Location: Prowincja Liege

Post#6 27 Nov 2009 23:17   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


1-Jaki masz system operacyjny?
2-Jaką przeglądarką internetową dysponujesz?
3-Czy znasz hasła dostępu do routera?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Nov 2009 23:17   





Back to top
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Location: Kraków

Post#7 Post from the author of the topic 27 Nov 2009 23:25   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


1-Vista
2-mozilla, explorer
3-mam to uniwersalne

Helpful message? + -

Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30023
Location: Prowincja Liege

Post#8 27 Nov 2009 23:43helpful post - solution   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Będzie długa noc. Smile
Zakładam że adres routera też jest oryginalny, więc:
1-Uruchom Internet Explorer i jako adres wpisz
192.168.1.1
2-Wprowadź nazwę usera i hasło.
3-Odszukaj zakładki "Adwanced Wireless Setting" - jak na fotce.

Jak zabezpieczyc wifi w natgear

4-Ustaw "Security Options" na WPA2-PSK [TKIP]+WPA2-PSK[AES]
5-W okienku pod w/w ustawieniem wprowadź hasło (minimum 8 znaków).
6-Zapisz zmiany w routerze (kliknij APPLY lub SAVE).

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Nov 2009 23:43helpful post - solution   





Back to top
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Location: Kraków

Post#9 Post from the author of the topic 28 Nov 2009 10:07   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Zrobiłam tak jak napisałeśSmile i to wszystko? jak ktoś wykryje mój router to będzie musiał podać hasło?

Helpful message? + -

Back to top
   
cinek2107
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 02 Jul 2007
Posts: 380
Location: Nysa

Post#10 28 Nov 2009 10:46   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Tak będzie musiał podać hasło a do tego jeśli masz filtrowanie MAC to się nie połączy nawet jeśli będzie znał hasło, ponieważ komputery z dozwolonym adresem MAC będziesz mógł sam dodać do listy komputerów które będą mogły się łączyć.

Poza tym jeszcze niektóre routery posiadają przycisk który jeśli chcemy podłączyć jakiś przycisk i wtedy tak jak by komputer akceptował adresy MAC przez jakieś 2 minuty.


P.S Przepraszam za trochę chaotyczne wytłumaczenie ale inaczej nie umiałem :0

Moderated by DriverMSG:
Za kolejne takie niechlujstwo językowe, nagrodzę ostrzeżeniem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 16 Oct 2009
Posts: 60
Location: Kraków

Post#11 Post from the author of the topic 28 Nov 2009 10:52   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Spoko wszystko rozumiem aż totalnym laikiem w tych sprawach nie jestem;) Dzięki wielkie za pomoc:* Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak zabezpieczyc wifi w natgear
Page 1 of 1
Similar topics
jak innym zablokować dostęp do rutera Natgear (15)
DVD jak zabezpieczyc ?(?) (3)
jak zabezpieczyc pliki w sieci?? (4)
Jak zabezpieczyc folder na hasło ? (4)
Jak zabezpieczyc swoj komputer?? (2)
Jak zabezpieczyc siec bezprzewodowa (1)
Jak zabezpieczyc hasłem pendriva? (2)
Jak zabezpieczyc Dlinka G604T? (1)
jak zabezpieczyc sagemcom f@st 2704? (2)
Jak zabezpieczyc Router Edimax 6240 (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed