Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci internetowe Początkujący -> Jak zabezpieczyc wifi w natgear
Autor
Wiadomość
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 63
Miasto: Kraków

Post#1 Post autora tematu 27 Lis 2009 21:22   

Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Wita, wie może ktoś jak zabezpieczyć wifi w Netgear WGR614v9 żeby nikt mi się nie podpinał?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lis 2009 21:22   





Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29418
Miasto: Prowincja Liege

Post#2 27 Lis 2009 21:27   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Włączyć szyfrowanie, lub filtrowanie adresów MAC - albo oba zabezpieczenia.
Powrót do góry
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 63
Miasto: Kraków

Post#3 Post autora tematu 27 Lis 2009 21:33   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


A możesz mi powiedzieć gdzie tego szukać itp? bo jestem w tym zielona:/
Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29418
Miasto: Prowincja Liege

Post#4 27 Lis 2009 21:37   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Nie wiem jaką wiedzą dysponujesz.
Czy wiesz jak wejść w ustawienia routera?
Powrót do góry
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 63
Miasto: Kraków

Post#5 Post autora tematu 27 Lis 2009 23:13   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


jeśli byś mógł napisz po kolei gdzie wchodzić i co gdzie znajdę:) byłabym Ci bardzo wdzięczna:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lis 2009 23:13   





Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29418
Miasto: Prowincja Liege

Post#6 27 Lis 2009 23:17   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


1-Jaki masz system operacyjny?
2-Jaką przeglądarką internetową dysponujesz?
3-Czy znasz hasła dostępu do routera?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lis 2009 23:17   





Powrót do góry
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 63
Miasto: Kraków

Post#7 Post autora tematu 27 Lis 2009 23:25   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


1-Vista
2-mozilla, explorer
3-mam to uniwersalne
Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29418
Miasto: Prowincja Liege

Post#8 27 Lis 2009 23:43pomocny post - solucja   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Będzie długa noc. :)
Zakładam że adres routera też jest oryginalny, więc:
1-Uruchom Internet Explorer i jako adres wpisz
192.168.1.1
2-Wprowadź nazwę usera i hasło.
3-Odszukaj zakładki "Adwanced Wireless Setting" - jak na fotce.

Jak zabezpieczyc wifi w natgear

4-Ustaw "Security Options" na WPA2-PSK [TKIP]+WPA2-PSK[AES]
5-W okienku pod w/w ustawieniem wprowadź hasło (minimum 8 znaków).
6-Zapisz zmiany w routerze (kliknij APPLY lub SAVE).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lis 2009 23:43pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 63
Miasto: Kraków

Post#9 Post autora tematu 28 Lis 2009 10:07   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Zrobiłam tak jak napisałeś:) i to wszystko? jak ktoś wykryje mój router to będzie musiał podać hasło?
Powrót do góry
   
cinek2107
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 383
Miasto: Nysa

Post#10 28 Lis 2009 10:46   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Tak będzie musiał podać hasło a do tego jeśli masz filtrowanie MAC to się nie połączy nawet jeśli będzie znał hasło, ponieważ komputery z dozwolonym adresem MAC będziesz mógł sam dodać do listy komputerów które będą mogły się łączyć.

Poza tym jeszcze niektóre routery posiadają przycisk który jeśli chcemy podłączyć jakiś przycisk i wtedy tak jak by komputer akceptował adresy MAC przez jakieś 2 minuty.


P.S Przepraszam za trochę chaotyczne wytłumaczenie ale inaczej nie umiałem :0

Moderowano przez DriverMSG:
Za kolejne takie niechlujstwo językowe, nagrodzę ostrzeżeniem.

Powrót do góry
   
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 63
Miasto: Kraków

Post#11 Post autora tematu 28 Lis 2009 10:52   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Spoko wszystko rozumiem aż totalnym laikiem w tych sprawach nie jestem;) Dzięki wielkie za pomoc:* Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci internetowe Początkujący -> Jak zabezpieczyc wifi w natgear
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak innym zablokować dostęp do rutera Natgear (15)
DVD jak zabezpieczyc ?(?) (3)
jak zabezpieczyc pliki w sieci?? (4)
Jak zabezpieczyc folder na hasło ? (4)
Jak zabezpieczyc swoj komputer?? (2)
Jak zabezpieczyc siec bezprzewodowa (1)
Jak zabezpieczyc hasłem pendriva? (2)
Jak zabezpieczyc Dlinka G604T? (1)
jak zabezpieczyc sagemcom f@st 2704? (2)
Jak zabezpieczyc Router Edimax 6240 (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS