Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak zabezpieczyc wifi w natgear


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->Jak zabezpieczyc wifi w natgear Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 60
Miasto: Kraków

Zoli90
Poziom 11
Post#1 Post autora tematu 27 Lis 2009 21:22   

Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Wita, wie może ktoś jak zabezpieczyć wifi w Netgear WGR614v9 żeby nikt mi się nie podpinał?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Lis 2009 21:22   



Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 30295
Miasto: Prowincja Liege

DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#2 27 Lis 2009 21:27   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Włączyć szyfrowanie, lub filtrowanie adresów MAC - albo oba zabezpieczenia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 60
Miasto: Kraków

Zoli90
Poziom 11
Post#3 Post autora tematu 27 Lis 2009 21:33   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


A możesz mi powiedzieć gdzie tego szukać itp? bo jestem w tym zielona:/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 30295
Miasto: Prowincja Liege

DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#4 27 Lis 2009 21:37   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Nie wiem jaką wiedzą dysponujesz.
Czy wiesz jak wejść w ustawienia routera?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 60
Miasto: Kraków

Zoli90
Poziom 11
Post#5 Post autora tematu 27 Lis 2009 23:13   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


jeśli byś mógł napisz po kolei gdzie wchodzić i co gdzie znajdęSmile byłabym Ci bardzo wdzięczna:)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Lis 2009 23:13   



Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 30295
Miasto: Prowincja Liege

DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#6 27 Lis 2009 23:17   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


1-Jaki masz system operacyjny?
2-Jaką przeglądarką internetową dysponujesz?
3-Czy znasz hasła dostępu do routera?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 60
Miasto: Kraków

Zoli90
Poziom 11
Post#7 Post autora tematu 27 Lis 2009 23:25   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


1-Vista
2-mozilla, explorer
3-mam to uniwersalne

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 30295
Miasto: Prowincja Liege

DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#8 27 Lis 2009 23:43pomocny post - solucja   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Będzie długa noc. Smile
Zakładam że adres routera też jest oryginalny, więc:
1-Uruchom Internet Explorer i jako adres wpisz
192.168.1.1
2-Wprowadź nazwę usera i hasło.
3-Odszukaj zakładki "Adwanced Wireless Setting" - jak na fotce.

Jak zabezpieczyc wifi w natgear

4-Ustaw "Security Options" na WPA2-PSK [TKIP]+WPA2-PSK[AES]
5-W okienku pod w/w ustawieniem wprowadź hasło (minimum 8 znaków).
6-Zapisz zmiany w routerze (kliknij APPLY lub SAVE).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Lis 2009 23:43pomocny post - solucja   



Powrót do góry
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 60
Miasto: Kraków

Zoli90
Poziom 11
Post#9 Post autora tematu 28 Lis 2009 10:07   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Zrobiłam tak jak napisałeśSmile i to wszystko? jak ktoś wykryje mój router to będzie musiał podać hasło?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Lis 2009 10:07   



Powrót do góry
cinek2107
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 381
Miasto: Nysa

cinek2107
Poziom 17
Post#10 28 Lis 2009 10:46   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Tak będzie musiał podać hasło a do tego jeśli masz filtrowanie MAC to się nie połączy nawet jeśli będzie znał hasło, ponieważ komputery z dozwolonym adresem MAC będziesz mógł sam dodać do listy komputerów które będą mogły się łączyć.

Poza tym jeszcze niektóre routery posiadają przycisk który jeśli chcemy podłączyć jakiś przycisk i wtedy tak jak by komputer akceptował adresy MAC przez jakieś 2 minuty.


P.S Przepraszam za trochę chaotyczne wytłumaczenie ale inaczej nie umiałem :0

Moderowano przez DriverMSG:
Za kolejne takie niechlujstwo językowe, nagrodzę ostrzeżeniem.


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Lis 2009 10:46   



Powrót do góry
Zoli90
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 60
Miasto: Kraków

Zoli90
Poziom 11
Post#11 Post autora tematu 28 Lis 2009 10:52   

Re: Jak zabezpieczyc wifi w natgear


Spoko wszystko rozumiem aż totalnym laikiem w tych sprawach nie jestem;) Dzięki wielkie za pomoc:* Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Jak zabezpieczyc wifi w natgear
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak innym zablokować dostęp do rutera Natgear (15)
DVD jak zabezpieczyc ?(?) (3)
jak zabezpieczyc pliki w sieci?? (4)
Jak zabezpieczyc folder na hasło ? (4)
Jak zabezpieczyc swoj komputer?? (2)
Jak zabezpieczyc siec bezprzewodowa (1)
Jak zabezpieczyc hasłem pendriva? (2)
Jak zabezpieczyc Dlinka G604T? (1)
jak zabezpieczyc sagemcom f@st 2704? (2)
Jak zabezpieczyc Router Edimax 6240 (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl temat RSS