| Author |
Verona Poziom 19

|
06 Dec 2009 13:29 Gdzie tanio komputer? |
|
|
|
Witam. Brat jest na studiach, nadchodzi gwiazdka i laptop byłby idealny na prezent. Rodzice się na tym nie znają, więc ja mam znaleźć taniego laptopa. Niestety allegro i sklepy internetowe odpadają, gdyż rodzice twierdzą że przyślą mi zepsutego :/
Mieszkam w małym mieście, więc dużego wyboru nie mam. Czy gdzieś np. w warszawie jest dobry sklep mający ofertę w internecie (bym mógł przejrzeć czy warto jechać do tego miasta) z tanimi nowymi laptopami?
Cena to 1000-1400zł. Wiem że to mało, ale nie ja ustalam cenę :/ Komputer jak już mówiłem jest dla studenta, czyli nie to jakiś super gier, a więc nie potrzeba super grafy itp. Musi mieć WiFi, i będzie służył głównie do nauki, internetu i ewentualnie muzyki i filmów. Dobrze aby matryca była w tej cenie możliwie największa, ale nie jak w netbooku.
Czy w tej cenie się zmieszczę z nowym w miarę dobrym laptopem? Oczywiście może być bez systemu, gdyż on pewnie tylko zwiększy cenę.
Oczywiście może być allegro i sklepy internetowe, lecz muszą być one również normalnym sklepem do którego można pojechać i sprawdzić wszystko.
Mieszkam bardzo daleko od stolicy i każdego dużego mista, więc nie mogę pojechać sobie i chodzić po wszystkich sklepach szukając dobrej oferty, dlatego tutaj piszę. Pewnie są gdzieś jakieś świąteczne promocje albo coś.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
06 Dec 2009 13:29 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
szaleniec Poziom 23

|
06 Dec 2009 13:34 Re: Gdzie tanio komputer? |
|
|
|
W Ostrowie jest Komputronik, a w Kaliszu Komputronik, Proline oraz Softon. Wszystkie wymienione prowadzą sprzedaż internetową i stacjonarną.
Bliżej Krotoszyna raczej lepszych sklepów nie znajdziesz.
|
|
| Back to top |
|
 |
morcin2 Poziom 15

|
06 Dec 2009 14:00 Re: Gdzie tanio komputer? |
|
|
|
Coś mi się zdaje że w ogóle nie orientujesz sie w cenach ale życzę powodzenia.
|
|
| Back to top |
|
 |
wariato Poziom 25

|
06 Dec 2009 14:22 Re: Gdzie tanio komputer? |
|
|
|
Dołóż 200 pln i kup Lenovo G550 z aukcji numer 840664597. Będziesz zadowolony. Pewny sprzedawca, osobiście u niego kupiłem nie ma najmniejszych probemów. Przyślą Ci kurierem idealnie zapakowane. Lepszych parametrów za taką cene nie znajdziesz. Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
06 Dec 2009 14:22 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Verona Poziom 19

|
06 Dec 2009 14:36 Re: Gdzie tanio komputer? |
|
|
|
ok do świąt jeszcze czas i będę śledził oferty na komputroniku i innych. Dzięki za odpowiedzi.
|
|
| Back to top |
|
 |
karol_85 Poziom 17

|
06 Dec 2009 14:51 Re: Gdzie tanio komputer? |
|
|
|
Polecam Ci sklep http://www.inwazjapc.pl
Rok temu kupiłem laptopa ACERa Extensa 5220, dokupiłem 2 GB ramu i zapłaciłem coś koło 1400 zł. Za taką kwotę nie można się spodziewać czegoś rewelacyjnego, ale do podstawowych spraw jak korzystanie z netu, muzyka, filmy wystarcza. Zależało mi też na tym żeby komputer był bez systemy operacyjnego bo nie chciałem się bawić z usuwaniem wisty a xp mam za darmochę z uczelni. W tym sklepie laptopa też kupił sobie brat mojej laski za podobną kwotę i też jest zadowolony. Laptopa kupiłem na allegro ale odebrałem do osobiście we Wrocławiu, jest to sieć sklepów i mają swoje placówki w wielu miastach.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
06 Dec 2009 14:51 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
efen667 Poziom 10

|
06 Dec 2009 15:59 Re: Gdzie tanio komputer? |
|
|
|
Wez z allegro cos - tylko przesylka kurierska pobraniowa. Sprawdzisz paczuszke jak przyjdzie, a kurier sobie herbatke wypije w tym czasie.
|
|
| Back to top |
|
 |