Forum Index

Rules | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.
Using this website you agree to cookies in accordance with the current browser settings.

jaki wykrywacz metali dla początkującego ?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Other -> Other What to buy? -> jaki wykrywacz metali dla początkującego ?
Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 07 Dec 2009 01:25   

jaki wykrywacz metali dla początkującego ?

Witam,

czy ktoś mógłby poradzić mi jaki wykrywacz metali będzie odpowiedni dla osoby początkującej? Cena - do 1000 zł . Ma to być prezent dla mojego męża na gwiazdkę, a zupełnie nie mam o tym pojęcia. Proszę o pomoc. Madzia
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 07 Dec 2009 01:25   

Back to top

rafi.w
Poziom 18
Poziom 18

Post#2 07 Dec 2009 01:36   

Re: jaki wykrywacz metali dla początkującego ?

Witam na allegro jest duży wybór. Dobry wykrywacz lepiej żeby miał dyskryminacje metali możesz pokusić się na ten http://www.allegro.pl/item837156798_midas_najglebszy_polski_wykrywacz_metali_raty.html
Ma dobre parametry i 3 lata GW
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Dec 2009 01:36   

Back to top

MiroLord
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 09 Dec 2009 16:56   

Tylko nie Midas! On nie ma dyskryminacji w ogóle! Jest to typowy wykrywacz impulsowy, a wykrywacze impulsowe uwielbiają stal - będzie łapał każdy kawałek drutu, gwoździe i inne śmieci. Jeśli chcesz skutecznie męża zniechęcić do poszukiwań to owszem - możesz kupić. Ale zakup Midasa to hardcore :D

Nie napisałaś do czego ma być konkretnie wykrywacz - jeśli na poszukiwanie militariów to Fisher F2 lub polski HS3 "Smętek". Do kolorowych metali i monetek - Garrett Ace 250. Jeśli mąż nie pracował nigdy z wykrywaczem to Garrett Ace 250 jest w sam raz na początek. Jest to sprzęt uniwersalny - sam łaziłem sporo z tańszym modelem Garrett Ace 150 i bez trudu wyciągałem pojedyncze monetki z ziemi do 25 cm a większe przedmioty i na 70 cm mi "łapał".
Cena Ace 250 - w zależności od wyposażenia. Ze standardową cewką ok. 800 zł, z dodatkową cewką 1100 zł. Osobiście radzę kupić ze standardową cewką i do tego torbę (jest do kupienia oryginalna) oraz akumulatorki i ładowarkę (wykrywacz jest zasilany z 4 ogniw AA). Powinnaś zmieścić się w 850 - 900 zł z torbą i ładowarką.

Możesz zamówić np. tutaj:
http://www.skarby.pl/product_info.php?products_id=56
dołączona jest gratis osłona na cewkę. Do tego weź torbę - przydaje się.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 09 Dec 2009 16:56   

Back to top

rafi.w
Poziom 18
Poziom 18

Post#4 09 Dec 2009 20:41   

Gratulacje Powiedz jeszcze co mąż kupił Tobie
Back to top

reforma
Poziom 2
Poziom 2

Post#5 Post from the author of the topic 09 Dec 2009 22:24   

Kochani nie zapomniałam o Was ;) Dokonałam wyboru, a nawet już zakupiłam . Pewnie jesteście ciekawi :) RUTUS PROxima !!!! . No i do świąt woda i suchy chleb...

Pozdrowionka
Back to top

MiroLord
Poziom 15
Poziom 15

Post#6 11 Dec 2009 16:53   

Rutus jest ok - dobry zakup ale to około 1300 zł. Chciałaś do 1000, no nie :D Jeśli mam porównać oba - Ace 250 jest łatwiejszy o obsłudze i ma opinię "kosiarki na monetki", za to Rutus ma większy zasięg, ale bardziej skomplikowany w obsłudze zwłaszcza dla początkującego. No i cena - prawie 2x droższy od Garretta. Wyboru już dokonałaś i jest to dobry wybór, pozostaje tylko "wyczuć" sprzęt w terenie. No i gratuluję zakupu :D
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Other -> Other What to buy? -> jaki wykrywacz metali dla początkującego ?
Page 1 of 1
Similar topics
Wykrywacz i[n]pulsowy metali (2)
wykrywacz metali (3)
wykrywacz metali (6)
Jaki wykrywacz metali zbudować-aby zestroić go na miernik? (1)
Jaki kupić najprostszy i tani wykrywacz metali? (4)
Jaki wykrywacz metali z wyższej półki. (3)
jaki kupić wykrywacz metali (1)
Jaki wykrywacz metali do 700zł? (6)
jaki wykrywacz metalu dla początkującego (1)
Wykrywacz metali BFO (2)

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Widgets and banners || Contact

Page generation time: 0.254 seconds

elektroda.pl topic RSS feed