Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
simgroszek7
Level 2
Joined: 20 Jun 2009
Posts: 2
simgroszek7
Level 2
Post#1 11 Dec 2009 21:37  Topic author   

Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Nie wiem jak to podłączyć,wejścia w konwerterze nie są opisane , proszę o pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
czochro
Level 20
Location: Brzeg
Joined: 19 Jun 2004
Posts: 325
Helped: 34
Post rating: 2
czochro
Level 20
Post#2 12 Dec 2009 02:42Helpful post    

Re: podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Witam.
Nie ma znaczenia kolejność. Ten konwerter jest przeznaczony w zasadzie do:
- odbiorników PVR Twin z dyskiem lub HD PVR z dyskiem
lub
- 4 różnych dekoderów polskich platform, np. Cyfry+, Cyfrowego Polsatu i nbox recorder.

Po prostu dwa kable antenowe do każdego tunera w dowolnej kolejności
lub
do czterech tunerów z pojedynczymi wejściami
lub
do jednego tunera z dwoma wejściami i dwóch tunerów z jednym wejściem.
Za każdym razem kolejność wyjść z konwertera dowolna.

Jest to po prostu poczwórny konwerter czyli cztery takie same konwertery niezależne w jednej obudowie - nazwa QUAD jest tu trochę niezręczna i kojarzy się z QUADEM na czterech kołach z silnikiem spalinowym ja bym go nazwał QUART czy QUARD....
Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
simgroszek7
Level 2
Joined: 20 Jun 2009
Posts: 2
simgroszek7
Level 2
Post#3 13 Dec 2009 08:45  Topic author   

Re: podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Ok,spróbuje , dziękuję za odpowiedz - czochro,bardzo mi pomogłeś , pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom
Page 1 of 1

Similar topics to podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom

Zmiana konwertera na quad (6)
Podłączanie piątego konwertera do daiseqa4*1. (6)
instalacja SAT + Multiroom (quad) (8)
Instalacja pod multiroom cyfry (4)
Dzielenie Cyfry z pominięciem Multiroom (6)
Odległośc tunera od konwertera Quad monoblock (11)
Podłączenie konwertera Twin lub Quad (5)
JAKI TUNER DO ANTENY I KONWERTERA OD CYFRY+ (3)
Multiroom w Cyfrowym Polsacie - konwerter quad i cztery tunery (2)
Podłączanie cyfry plus (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.064 seconds