Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
simgroszek7
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 2

simgroszek7
Poziom 2
Post#1 11 Gru 2009 21:37  Autor tematu   

Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Nie wiem jak to podłączyć,wejścia w konwerterze nie są opisane , proszę o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
czochro
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 325
Miasto: Brzeg

czochro
Poziom 16
Post#2 12 Gru 2009 02:42Pomocny post    

Re: podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Witam.
Nie ma znaczenia kolejność. Ten konwerter jest przeznaczony w zasadzie do:
- odbiorników PVR Twin z dyskiem lub HD PVR z dyskiem
lub
- 4 różnych dekoderów polskich platform, np. Cyfry+, Cyfrowego Polsatu i nbox recorder.

Po prostu dwa kable antenowe do każdego tunera w dowolnej kolejności
lub
do czterech tunerów z pojedynczymi wejściami
lub
do jednego tunera z dwoma wejściami i dwóch tunerów z jednym wejściem.
Za każdym razem kolejność wyjść z konwertera dowolna.

Jest to po prostu poczwórny konwerter czyli cztery takie same konwertery niezależne w jednej obudowie - nazwa QUAD jest tu trochę niezręczna i kojarzy się z QUADEM na czterech kołach z silnikiem spalinowym ja bym go nazwał QUART czy QUARD....
Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
simgroszek7
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 2

simgroszek7
Poziom 2
Post#3 13 Gru 2009 08:45  Autor tematu   

Re: podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Ok,spróbuje , dziękuję za odpowiedz - czochro,bardzo mi pomogłeś , pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zmiana konwertera na quad (6)
Podłączanie piątego konwertera do daiseqa4*1. (6)
instalacja SAT + Multiroom (quad) (8)
Instalacja pod multiroom cyfry (4)
Dzielenie Cyfry z pominięciem Multiroom (6)
Odległośc tunera od konwertera Quad monoblock (11)
Podłączenie konwertera Twin lub Quad (5)
JAKI TUNER DO ANTENY I KONWERTERA OD CYFRY+ (3)
Multiroom w Cyfrowym Polsacie - konwerter quad i cztery tunery (2)
Podłączanie cyfry plus (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.128 seconds

elektroda.pl temat RSS