Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom
Author
Message
simgroszek7
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 20 Jun 2009
Posts: 2

Post#1 Post from the author of the topic 11 Dec 2009 21:37   

Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Nie wiem jak to podłączyć,wejścia w konwerterze nie są opisane , proszę o pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Dec 2009 21:37   





Back to top
   
czochro
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 19 Jun 2004
Posts: 323
Location: Brzeg

Post#2 12 Dec 2009 02:42helpful post - solution   

Re: podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Witam.
Nie ma znaczenia kolejność. Ten konwerter jest przeznaczony w zasadzie do:
- odbiorników PVR Twin z dyskiem lub HD PVR z dyskiem
lub
- 4 różnych dekoderów polskich platform, np. Cyfry+, Cyfrowego Polsatu i nbox recorder.

Po prostu dwa kable antenowe do każdego tunera w dowolnej kolejności
lub
do czterech tunerów z pojedynczymi wejściami
lub
do jednego tunera z dwoma wejściami i dwóch tunerów z jednym wejściem.
Za każdym razem kolejność wyjść z konwertera dowolna.

Jest to po prostu poczwórny konwerter czyli cztery takie same konwertery niezależne w jednej obudowie - nazwa QUAD jest tu trochę niezręczna i kojarzy się z QUADEM na czterech kołach z silnikiem spalinowym ja bym go nazwał QUART czy QUARD....
Pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Dec 2009 02:42helpful post - solution   





Back to top
   
simgroszek7
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 20 Jun 2009
Posts: 2

Post#3 Post from the author of the topic 13 Dec 2009 08:45   

Re: podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom


Ok,spróbuje , dziękuję za odpowiedz - czochro,bardzo mi pomogłeś , pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Podłączanie konwertera Quad'a do cyfry+-multiroom
Page 1 of 1
Similar topics
Zmiana konwertera na quad (6)
Podłączanie piątego konwertera do daiseqa4*1. (6)
instalacja SAT + Multiroom (quad) (8)
Instalacja pod multiroom cyfry (4)
Dzielenie Cyfry z pominięciem Multiroom (6)
Odległośc tunera od konwertera Quad monoblock (11)
Podłączenie konwertera Twin lub Quad (5)
JAKI TUNER DO ANTENY I KONWERTERA OD CYFRY+ (3)
Multiroom w Cyfrowym Polsacie - konwerter quad i cztery tunery (2)
Podłączanie cyfry plus (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl topic RSS feed