Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? Szkod


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? Szkod
Autor
Wiadomość
ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 85
Miasto: Bruksela

Post#1 Post autora tematu 17 Gru 2009 23:19   

igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? Szkod


Pytam was o to poniewaz widzialem zrzuty od innych internautów którzy tego procesu na liscie nie mieli.
Popatrzylem troche na Google'ach i dowiedzialem sie ze prawdziwy proces nie jest szkodliwy i jest procesem Intel(R) Common User Interface.
Jednam igfxtray.exe moze byc szkodnikiem. Moze byc narzedziem hijackera, Backdoor trojanem, Troj/PAdmin-A, a u paru osób które ten proces maja próbuje sie polaczyc jakies IP np. z Holandii.
Komputer jest wlaczony prawie 4 godziny; procesu nie widze na liscie w menadrzerze zadan.

Trojanem raczej nie jest bo mam pare narzedzi do skanowania i nic mi nie wykrywa.
Chcialbym jednak sie dowiedziec czy ten proces mozna wylaczyc w autostarcie (wedlug dwóch opinii znalezionych w Google, mozna go wylaczyc, ale to tylko opinie róznych internautów, moze i zielonych jak ja).
I czy ten proces jest niezbedny?

PS. Jesli ten proces wylacze z autostartu, zostanie mi juz tylko jedna rzecz uruchamiana razem z systemem. :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2009 23:19   





Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10306
Miasto: Leszno

Post#2 17 Gru 2009 23:24pomocny post - solucja   

Re: igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? S


http://www.bleepingcomputer.com/startups/igfxtray.exe-2147.html
Jeśli chcesz, możesz go wyłączyć z autostartu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2009 23:24pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 85
Miasto: Bruksela

Post#3 Post autora tematu 18 Gru 2009 14:17   

Re: igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? S


A czy ten proces uruchamia sie automatycznie gdy jest na to potrzeba? Bo nie dokonca rozumiem ta strone :P
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Gru 2009 14:17   





Powrót do góry
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21503
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#4 18 Gru 2009 17:41pomocny post - solucja   

Re: igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? S


Igfxtray.exe = Proces uruchamiany przez aplikację graficzną intel Graphic configuration and diagnostic
Możesz wyłączyć, nie sądzę aby był ci potrzebny.
Powrót do góry
   
ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 85
Miasto: Bruksela

Post#5 Post autora tematu 19 Gru 2009 15:55   

Re: igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? S


Okey dzieki ^^
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? Szkod
Strona 1 z 1
Podobne tematy
win7 i problemy - hkcmd.exe igfxtray.exe igfxpers.exe jak wyłaczyć (1)
Svchost.exe, SearchIndexer.exe, adiras Application" w autostarcie (1)
Brak explorer.exe w autostarcie (WIN 7) (1)
Jak ustawić Cmd.exe z komendą w autostarcie (2)
usługi wndowsa xp jakie mozna wylaczyc ? (3)
Czy mozna w notbooku wylaczyc TouchPad ? (8)
Proces stij.exe nie chce sie wylaczyc (4)
Mozna wylaczyc touchpad w laptopie? usb 2.0 czy 1.0? (6)
komputer startuje, brak obrazu i nie mozna go wylaczyc powerem (18)
Philips MFP 6050 czy z menu mozna wylaczyc karte toneru? (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS