Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? Szkod


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? Szkod Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 85
Miasto: Bruksela

ChallengerPL
Poziom 12
Post#1 17 Gru 2009 23:19  Autor tematu   

igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? Szkod


Pytam was o to poniewaz widzialem zrzuty od innych internautów którzy tego procesu na liscie nie mieli.
Popatrzylem troche na Google'ach i dowiedzialem sie ze prawdziwy proces nie jest szkodliwy i jest procesem Intel(R) Common User Interface.
Jednam igfxtray.exe moze byc szkodnikiem. Moze byc narzedziem hijackera, Backdoor trojanem, Troj/PAdmin-A, a u paru osób które ten proces maja próbuje sie polaczyc jakies IP np. z Holandii.
Komputer jest wlaczony prawie 4 godziny; procesu nie widze na liscie w menadrzerze zadan.

Trojanem raczej nie jest bo mam pare narzedzi do skanowania i nic mi nie wykrywa.
Chcialbym jednak sie dowiedziec czy ten proces mozna wylaczyc w autostarcie (wedlug dwóch opinii znalezionych w Google, mozna go wylaczyc, ale to tylko opinie róznych internautów, moze i zielonych jak ja).
I czy ten proces jest niezbedny?

PS. Jesli ten proces wylacze z autostartu, zostanie mi juz tylko jedna rzecz uruchamiana razem z systemem. Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10270
Miasto: Leszno

mat_ed
Poziom 26
Post#2 17 Gru 2009 23:24Pomocny post    

Re: igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? S


http://www.bleepingcomputer.com/startups/igfxtray.exe-2147.html
Jeśli chcesz, możesz go wyłączyć z autostartu.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 85
Miasto: Bruksela

ChallengerPL
Poziom 12
Post#3 18 Gru 2009 14:17  Autor tematu   

Re: igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? S


A czy ten proces uruchamia sie automatycznie gdy jest na to potrzeba? Bo nie dokonca rozumiem ta strone Razz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21565
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#4 18 Gru 2009 17:41Pomocny post    

Re: igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? S


Igfxtray.exe = Proces uruchamiany przez aplikację graficzną intel Graphic configuration and diagnostic
Możesz wyłączyć, nie sądzę aby był ci potrzebny.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 85
Miasto: Bruksela

ChallengerPL
Poziom 12
Post#5 19 Gru 2009 15:55  Autor tematu   

Re: igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? S


Okey dzieki ^^

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> igfxtray.exe w autostarcie: Mozna wylaczyc? Niezbedny? Szkod
Strona 1 z 1
Podobne tematy
win7 i problemy - hkcmd.exe igfxtray.exe igfxpers.exe jak wyłaczyć (1)
Svchost.exe, SearchIndexer.exe, adiras Application" w autostarcie (1)
Brak explorer.exe w autostarcie (WIN 7) (1)
Jak ustawić Cmd.exe z komendą w autostarcie (2)
usługi wndowsa xp jakie mozna wylaczyc ? (3)
Czy mozna w notbooku wylaczyc TouchPad ? (8)
Proces stij.exe nie chce sie wylaczyc (4)
Mozna wylaczyc touchpad w laptopie? usb 2.0 czy 1.0? (6)
komputer startuje, brak obrazu i nie mozna go wylaczyc powerem (18)
Philips MFP 6050 czy z menu mozna wylaczyc karte toneru? (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS