| Author |
wolfi18 Poziom 14

|
21 Dec 2009 13:51 Denon pma-860 z altusami 140 |
|
|
|
Witam. Nie dawno otrzymałem altusy 140 od rodziców i na "szybko" je podłączyłem pod mini wieżę pioneera (około 20 lat) model p-510. wzmacniacz ma 2x40 rms. ładnie grało ale jak podgłośniłem bardziej to niestety było słychać zniekształcenia. szybko więc nabyłem nowy wzmacniacz a mianowicie słynny denon pma-860. przyszedł w czwartek ale jak podłączyłem wszystko to dopiero dzisiaj go słuchałem :) pierwsze wrażenia: bardzo czysty dźwięk, jak gałka jest nisko i wysoko, naprawdę gra ekstra. Niestety co mnie martwi to mało bassu. nie wiem czemu ale bassu jest mniej niż na pioneerze, może dlatego że tam była opcja podbicia bassu ? tutaj są znowu gałki do regulacji bassu ale nawet jak przekręce na prawie max to i tak jest mniejszy :/ jak myślicie, dlaczego tak jest ? może dlatego że mój pokój 6x4 jest za mały na takie coś ?
Wcale się nie dziwię - nie ma czegoś takiego jak bass, ale za to jest bas.
Regulamin p.15
(dj-MatyAS)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Dec 2009 13:51 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
globus1987 Poziom 21

|
21 Dec 2009 18:15 Re: Denon pma-860 z altusami 140 |
|
|
|
O rany jak ci w denonie pma-860 brakuje basu to dobry jesteś na prawdę. Ten wzmacniacz ma go w sam raz. Ale altusy to o gólnie kolumny które dają mało basu pomimo dużego głośnika niskotonowego może zrozumiesz dlaczego chcieliśmy abyś je sprzedał w poprzednim twoim temacie. Pioneery mają mulisty przeciągający, nie naturalny strasznie obfity bas. W denonach jest on szybki również jest duży ale bardziej naturalny. Powiem ci tak jeśli w tym denonie brakuje ci basu to ciesz się , iż go kupiłeś bo w innych chyba w ogóle byś go nie odczuł :). Jęsli chcesz coś polskiego to kup mildtony 110 albo New mildton 200 wtedy bapewno będziesz miał basu w nadmiarze. A i polecam czytać posty i wyciągać wnioski.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Dec 2009 18:15 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
wolfi18 Poziom 14

|
21 Dec 2009 22:04 Re: Denon pma-860 z altusami 140 |
|
|
|
no tak, chyba jednak jest to wina głośników :)ogólnie wzmacniacz gra bardzo ładnie i czysto. Teraz pytanie z innej beczki, żeby nie tworzyć nowego tematu. Podłączyłem komputer pod aux we wzmacniaczu i chciałem jeszcze podłaczyć wzmacniacz pod tv. w poprzednim poście ktoś napisał że mogę podłączyć tv pod obojętnie jakie wejście. Wziąłem kable i podłączyłem pod CD. Włączyłem TV, daję opcję głośniki zewnętrzne i głos idzie tylko z 1 głośnika a z drugiego cisza. pomyślałem, pewnie coś z wejściem CD. przełączyłem kable na tape i próbuję jeszcze raz i niestety to samo ale wtedy dźwięk szedł z drugiego głośnika a pierwszy który grał wcześniej był cicho. Podłączyłem kable pod aux i wszystko grało jak trzeba. Wiecie może co jest nie tak i jak to rozwiązać ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Dec 2009 22:04 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
globus1987 Poziom 21

|
21 Dec 2009 22:37 Re: Denon pma-860 z altusami 140 |
|
|
|
No to kolego masz coś nie tak z tym wzmacniaczem. Jeśli pod jednym wyjściem jest ok a pod drugim gra tylko jeden kanał. Niezależnie pod które wyjście byś podłączył powinno grać jedynie nie podpinaj pod Phono. I przyjrzyj się dobrze jeszcze kablom czy wszystko z nimi ok.
|
|
| Back to top |
|
 |
wolfi18 Poziom 14

|
21 Dec 2009 23:28 Re: Denon pma-860 z altusami 140 |
|
|
|
kable są raczej ok bo łączyły wcześniej dvd z TV i wszystko smigało. nie wiem właśnie dlaczego gra tylko 1 kanał. jeszcze zobacze. co ewentualnie może być zepsute we wzmacniaczu ?
P.S z tyłu na wzmacniaczu jest takiej wejście GND. domyślam się że to jakaś masa ? zostawić to czy coś tam podpiąć ?
P.S 2 problem zniknął. podpiąłem kompa pod CD, tape, tuner i na każdym gra równo, a TV gra równo tylko pod aux, więc komp musi zostać na CD :)
Nadal prosiłbym o odpowiedź na moje pytanie pod "P.S" :)
Regulamin p.6
Kosz.
(dj-MatyAS)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Dec 2009 23:28 |