Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> jak podłączyc modem neostrady do routera ?
Autor
Wiadomość
autokomputer
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 402

Post#1 Post autora tematu 22 Gru 2009 10:42   

jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Mam modem neostrada tp Sagem Fast 800 USB i router d-link 604. Ale jak to połaczyć ? Kabel od telefonu wsadzam do gniazdka telefonicznego, a drugi koniec do routera w gniazdku WAN RJ11. Nastepnie kablem RJ45 łacze router z kompem. A jak podłaczyć modem neostrady do routera ? Modem ma gniazdko RJ11 i USB, a w routerze nie ma już drugiego gniazdka RJ11, wiec nie rozumiem.......
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Gru 2009 10:42   





Powrót do góry
   
Samuraj
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 08 Paź 2002
Posty: 2198
Miasto: Szczecin

Post#2 22 Gru 2009 10:52pomocny post - solucja   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Nie podłączysz do tego sagem'a musisz mieć modem z wyjście Ethernet (RJ45). Albo wymienić ten ruter na taki co ma wbudowany modem.
Powrót do góry
   
basstec
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 2771
Miasto: pomorskie

Post#3 22 Gru 2009 11:03pomocny post - solucja   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Jezeli dopiero kupiles ten router to go wymien w sklepie na jakis z wbudowanym modemem ADSL i bedziesz mial jedno pudelko mniej. Kabel telefoniczny podlaczasz do routera, router konfigurujesz i masz net po lan czy wifi.
Powrót do góry
   
autokomputer
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 402

Post#4 Post autora tematu 22 Gru 2009 11:10   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Jeszcze mam drugi router d-link DIR-300. Czyli kabel telefoniczny podlaczam do routera d-link DI-604, a nastepnie łączę kablem RJ45 te dwa routery ze sobą i następnie łączę kablem RJ45 router DI-604 z kompem ? Czy DIR-300 z kompem ? Tylko dlaczego w instrukcji obslugi DI-604 napisali, że port WAN to RJ45 ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Gru 2009 11:10   





Powrót do góry
   
Samuraj
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 08 Paź 2002
Posty: 2198
Miasto: Szczecin

Post#5 22 Gru 2009 11:15pomocny post - solucja   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Kabla telefonicznego nie podłączysz gdyż DI-604 bo on nie ma modemu ADSL. To samo tyczy się rutera DIR-300. Oba się nie nadają do bezpośredniego podłączenia do lini telefonicznej.
Powrót do góry
   
autokomputer
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 402

Post#6 Post autora tematu 22 Gru 2009 11:29   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


to ten router DI-604 nie jest do neostrady ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Gru 2009 11:29   





Powrót do góry
   
apacen1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Wrz 2007
Posty: 166

Post#7 22 Gru 2009 11:34pomocny post - solucja   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Dobry niedrogi modem "Fritz box fon" cena ok.80zł.
Powrót do góry
   
autokomputer
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 402

Post#8 Post autora tematu 22 Gru 2009 11:42   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Czyli ten router di-604 jest do internetu z kablówki ?
Powrót do góry
   
Samuraj
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 08 Paź 2002
Posty: 2198
Miasto: Szczecin

Post#9 22 Gru 2009 11:43pomocny post - solucja   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


autokomputer napisał:
to ten router DI-604 nie jest do neostrady ?

Dokładnie, gdyż nie ma wbudowanego modemu ADSL.
Można co prawda by go używać ale musiał byś dokupić drugie pudełko (modem ADSL z wyjście ethernet RJ45). Wtedy linie telefoniczną podpinasz do tego pudełka, następnie kablem ethernet do rutera DI-604 do portu WAN a następnie z któregoś wybranego portu LAN (1-4) do komputera kablem ethernet.
Modem Sagema Fast 800 ma wyjście na USB tak więc też się nie nadaje.
Najlepiej to wszystko sprzedać albo oddać do sklepu i kupić jedno pudełko. Modem+Ruter. Aby za jakiś czas nie okazało się że potrzebny nam jest internet bezprzewodowy więc warto się też zainwestować i kupić 3w1 Modem+Ruter+AP.
Powrót do góry
   
autokomputer
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 402

Post#10 Post autora tematu 22 Gru 2009 12:01   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Dziekuje, to jeszcze się tylko zapytam - czy ten router, który zastąpiłby wszystko co trzeba byłby odpowiedni:
D-Link Wireless G ADSL2 Router DSL-2640B

http://www.komputronik.pl/index.php/product/53775/_czno_i_komunikacja/Sieci_bezprzewodowe/D_Link_Wireless_G_ADSL2_Router_DSL_2640B.html

??
Powrót do góry
   
Samuraj
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 08 Paź 2002
Posty: 2198
Miasto: Szczecin

Post#11 22 Gru 2009 12:05pomocny post - solucja   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Tak, ten ma wszystko co potrzebujesz.
Powrót do góry
   
basstec
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 2771
Miasto: pomorskie

Post#12 22 Gru 2009 16:30   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


W pracy mam tp-link TD-W8910G i od prawie roku chodzi caly czas zastepujac modem nesotrady i dzieli internecik na lapka przez wifi i stacjonare po kablu. Zlego slowa nie powiem tym routerze, nawet juz nie pamietam do niego hasla bo od czasu pierwszego konfigu nie bylo mi potrzebne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Gru 2009 16:30   





Powrót do góry
   
donpassatos
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 12 Lut 2006
Posty: 18
Miasto: Węgorzewo

Post#13 19 Lut 2010 22:04   

Re: jak podłączyc modem neostrady do routera ?


Chciałbym dodać, że w pracy mam router D-link DI-604. Podłączony jest do kablówki „Multimedia”, bo z Neostradą nie będzie działał jak w/w koledzy informowali. Pracuje ponad 3 lata non-stop ! Nie gubi haseł, może się zawiesił ze 2 razy w roku, a jeden port ma podłączony do switch-a z 16-stoma komputerami. Konfiguruje się raczej łatwo. Po resecie czy zmianach w konfiguracji, startuje szybko do 1 minuty czasu ! Jedyna wada to padł zasilacz, te modele tak mają. Ale to nie wielki problem, bo inni muszą przez 3 lata wymienić ze 3 routery.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> jak podłączyc modem neostrady do routera ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Za mało mA w porcie USB. Modem Neostrady. Jak zwiększyć mA? (14)
Modem ADSL + switch? Udostępnianie Neostrady. Jak to skonfigurować? (2)
Jak podłączyc router TD-W8901G pod modem vectra EPC3010 (2)
Jak podłączyc Sony Ericsson jako modem do komputera? (5)
Jak podłączyc internet do routera (2)
Jak podłączyc router cerberus p6311-07R do neostrady 1mb ? (25)
Jaki modem do Neostrady i routera TP-LINK TL-WR1043ND (5)
jak podłączyć modem Neostrady do routera (6)
Jak podłączyć modem Neostrady do routera? (4)
DSL 300 I Modem. Czy można taki modem wykorzystać do Neostrady? (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS